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감로꿀은 주로 8월 중순 이후에 들어 오는데 시기와 지역마다 다르고, 또, 봉장의 지역적인 수목환경에 따라
많이 들어 오기도 한다. 적어도 일부라도 들어 오는데, 8월 말경부터 월동벌 육성으로 월동 사양액을 주기
시작하는데 섞여서 저밀되므로 잘 모르고 지날칠 수 있다. 사양액(당액)으로 저밀된 꿀장을 유심히 보면 저밀
벌집에 하연 설탕 덩어리 같은 것이 보일 때가 있는데 감로꿀이 일부 유밀된 것이다.
많이 들어오면 월동 식량으로 부적합하지만, 일부 섞인 것은 아무런 지장이 없다고 봅니다. 저도 거의 매년
감로꿀이 일부 유밀되는 것을 경험했지만, 눈에 띨 정도의 심한 설사를 하는 것은 보지 못했습니다. 노제마
질병과 같이 전염이 되는 설사가 아니기 때문에 큰 문제가 아닌 것 같이 보지만, 일단 설사를 하니까 많이
들어오면 채밀하여 비싼 값에 팔면 되겠습니다.
감로꿀은 무밀기에 저밀된 꿀이 없으면 저장이 되므로, 처서가 지나면서 월동벌을 키울 때 사양을 충분히
하여 저밀되는 것을 예방하거나, 아니면 들어 오면 채밀하는 수 밖에 없습니다. 외국에서도 감로꿀이 비싸게
팔린다 하니 그쪽으로 관심을 가지는 것도 좋은 듯합니다.
What is Honeydew honey? Honeydew honey Versus floral honey.
감로꿀이 무엇인가? 감로꿀 對 꽃꿀
Typically, honey is created when bees harvest nectar from flowers. But not all honey is floral honey.
일반적으로, 꿀은 벌들이 꽃에서 꽃꿀(화밀)을 수확하고 나서 만들어진다. 그러나 모든 꿀은 꽃에서
나온 꿀이 아니다.
A special variety of honey is formed when bees harvest honeydew from trees, as opposed to nectar from
blossoms. Honeydew itself is a nutrient rich liquid on bark and leaves created by tree bugs, such as aphids,
from sap. In sum, honeydew honey is the result of a beautiful and natural collaboration.
벌이 꽃에서 꽃꿀을 수확하는 것과는 대조적으로, 벌이 나무에서 감로를 수확할 때 특별한 다양한 꿀이 형성
된다. 감로 자체는 영양분이 풍부한 액체이며 진딧물과 같은 나무벌레가 나무 껍질과 잎에 있는 수액에서
만든다. 요컨대, 감로꿀은 훌륭하고 자연스러운 공동작업의 결과이다.
Given that honeydew and nectar do not share the same biochemical composition, the honeys they yield
also differ greatly in nutrition and health promoting benefits, with honeydew honey offering amino acids,
vitamins, and minerals not found in traditional floral honey.
감로와 꿀은 동일한 생화학 성분을 공유하지 않기 때문에, 생산되는 꿀은 영양 및 건강 증진 이득이 크게
다르며, 감로꿀은 종래의 꽃꿀에서 찾을 수 없는 아미노산, 비타민 및 미네랄을 제공한다.
What is oak honeydew honey?
참나무 감로꿀은 무엇인가?
Floral honey offers a variety of flavors and benefits depending on its source: from the healing properties
of bitter strawberry tree honey, to the throat soothing properties of wild thistle honey, to the pure sweet
flavor of clover honey.
꽃에서 나온 꿀은 재원에 따라 다양한 맛과 혜택을 제공한다 : 쓴 딸기나무꿀의 약효에서 부터 야생 엉겅퀴꿀
의 후두 진정 특성, 클로버 꿀의 순수한 달콤한 맛까지.
Like floral honey, honeydew honey also offers variety dependent upon which type of tree sap the
honeydew is derived from (e.g. fir trees, pine trees, oak trees, etc.) – each offering a unique flavor and
mineral composition.
꽃에서 나온 꿀과 마찬가지로, 감로꿀은 또한 감로가 어떤 종류의 나무 수액에서 나왔는지에 따라(예 : 전나무,
소나무, 참나무 등) 다양한 종류를 제공하며 - 각각 독특한 향과 미네랄 성분을 제공한다.
On the uncontaminated island of Sardinia, for example, oak honeydew honey is created when wild bees
harvest honeydew specifically from ancient quercia (oak) trees – renowned by one of the world’s longest
living populations for its tremendous longevity-fueling properties.
예를 들어, 오염되지 않은 사르디니아 섬에서는, 야생벌이 특히 아주 오래된 퀘르시아 (참나무) 나무에서 감로
를 수확할 때 참나무 감로꿀이 만들어진다. - 이는 엄청난 장수 연료공급 특성으로 세계에서 가장 오래 사는
인구 중에 하나로 유명하다.
What are the health benefits of raw and organic honey made from honeydew?
감로에서 만들어진 천연 그대로인 유기농 꿀의 건강상 이점은 무엇인가?
Oak Honeydew
참나무 감로
Raw and organic oak tree honeydew honey is noted for its numerous health benefits. For example:
천연 그대로인 유기농 참나무 감로꿀은 수많은 건강상 이점으로 유명하다.
예를 들면 :
•lower & more complex sugar content 더 낮고 더 다양한 당함유량
•rich source of essential minerals & amino acids 필수 미네랄 및 아미노산의 풍부한 공급원
•antiseptic & antibacterial properties 방부제 및 항균성 특성
•antioxidant effects 항산화 효과
Honeydew honey has a lower & more complex sugar content than floral honey
감로꿀은 꽃에서 나온 꿀보다 당함유량은 더 낮고 더 복합적이다.
Oligosaccharides (complex sugars) make up a larger percentage of the overall sugar found in honeydew
honey as compared with flower honey. Furthermore, the total content of sugar and calories in oak
honeydew honey is lower than its traditional nectar-based counterparts.
올리고당 (복합당)은 꽃에서 나온 꿀에 비해 감로꿀에서 발견된 전체 당분의 더 높은 비율로 구성한다.
또한, 참나무 감로꿀에 들어 있는 총 당분 함량과 칼로리는 기존의 꽃꿀을 기반으로한 꿀보다 더 낮다.
Honeydew honey is a rich source of essential minerals & amino acids
감로꿀은 필수 미네랄과 아미노산의 풍부한 공급원이다
Raw honey made from the honeydew of oak trees offers levels of calcium, magnesium, sodium, potassium,
and iron not found in any floral honey. Vitamins A, C, and B (B1, B6, B12) are also found in oak honeydew
honey.
참나무의 감로로 만든 생꿀은 꽃에서 나온 꿀에도 발견되지 않는 칼슘, 마그네슘, 나트륨, 칼륨, 철분을 함유
하고 있다. 비타민 A, C, 와 B (B1, B6, B12)는 참나무 감로꿀에서도 또한 발견된다.
Complementing its source of minerals, oak honeydew honey also consists of several essential amino acids –
another fact that distinguishes it from nectar-based honeys.
감로꿀의 미네랄 재료를 보충한다면, 참나무 감로꿀은 또한 몇 가지 필수 아미노산으로 구성되어 있다.
이는 꽃꿀 기반의 꿀과 구별되는 또 다른 사실이다.
Honeydew honey has antiseptic & antibacterial properties
감로꿀은 방부제 및 항균 특성이 있다.
Like floral honey, honeydew honey is a natural antiseptic with antimicrobial properties. Of note are the
elevated levels of glucose oxidase in honeydew honey, which exceed those found in manuka honey.
As such, oak tree honeydew honey has been used by locals (for example in Sardinia) to disinfect skin
wounds and treat sore throats since ancient times.
꽃에서 나온 꿀과 마찬가지로, 감로꿀은 항균성의 특성을 지닌 천연 방부제이다.
주목할 만한 것은 감로꿀의 포도당 산화효소 수치가 높아서, 마누카 꿀에서 발견되는 수치를 초과한다.
따라서, 고대(古代)부터 부터 참나무 감로꿀은 지역 주민들 (예 : 사르데냐)이 피부 상처를 소독하고 인후염을
치료하는데 사용되었다.
Honeydew honey contains health promoting antioxidants
감로꿀에는 건강 증진 항산화제가 포함되어 있다
Oak Honeydew
참나무 감로
Honeydew honey is higher in the antioxidant, polyphenol, than traditional honey. The consumption of
antioxidants, particularly polyphenol, has been linked with reduced rates of heart disease and certain
cancers.
감로꿀은 전통적인 꿀보다는 항산화제인, 폴리페놀 함량이 더 높다.
항산화제, 특히 폴리 페놀의 소비량은 심장 질환 및 특정암의 감소된 비율과 관련이 있다.
What does raw, organic, and wild oak honeydew honey taste like?
천연 그대로이고, 유기농 및 자생의 참나무 감로꿀의 맛은 어떻는가?
A dark rich amber-brown, oak honeydew honey offers a unique flavor in the kitchen. A slightly bitter,
woody taste with reminisce of cocoa, chicory, and fresh walnuts.
어둡고 진한 황갈색의 참나무 감로꿀은 주방에서 독특한 풍미를 제공한다. 코코아, 치커리, 신선한 호두를
연상시키는 약간 쓰고, 나무냄새가 나는 맛.
How do I eat oak honeydew honey? What does honeydew honey pair well with?
참나무 꿀은 어떻게 먹나요? 감로꿀은 무엇과 잘 어울릴까요?
Oak Honeydew
참나무 감로
Due to its slightly bitter, nutty flavor and lower sugar content, honeydew honey lends itself perfectly:
약간 씁쓸하고 고소한 맛과 낮은 당도 때문에 감로꿀은 완벽하게 적합하다.
•At breakfast, drizzled over toasted cereals.
아침 식사에 구운 시리얼 위에 조금 붓는다.
•As an appetizer, served with Crispy Pane Carasau and light soft cheeses.
전채로 바삭바삭한 페인 크라소우과 가벼운 부드러운 치즈와 함께 제공된다.
•In a marinade calling for brown sugar or maple syrup.
흑설탕이나 메이플 시럽을 요구하는 양념장에.
•As a snack, melted in warm milk with a hint of cinnamon or turmeric.
간식으로 계피 또는 강황을 약간 섞은 따뜻한 우유에 녹인다.
•As dessert, swirled in a small cup of fresh ricotta cheese with crushed walnuts.
디저트로, 분쇄된 호두를 곁들인 신선한 리코타 치즈의 작은 컵에 휘저어 섞는다.
Where can I buy organic and raw oak honeydew honey online?
유기농 및 천연 그대로인 참나무 감로꿀은 어디에서 온라인으로 구입할 수 있습니까?
Not all honey is created equal…. or treated equal!
모든 꿀이 똑같이 만들어지는 것은 아니고…. 또 동등하게 취급되지 않는다!
When selecting honeydew honey consider both the source and the processing.
감로꿀을 선택할 때 재료와 가공을 모두 고려하세요.
Think: RAW, WILD, ORGANIC. Choose raw honey, collected from wild bees harvesting honeydew from
organic oak trees. Doing so will ensure that the maximum amount of nutrients and health promoting
benefits remain present in the end-product, as well as the absence of harmful pesticides and chemicals.
생각하라 : 천연 그대로이고, 자생적이고, 생물에서 만들어진. 유기농 참나무에서 감로를 수확하는 야생벌들이
채취한 생꿀을 선택하라. 그렇게 하면 최대한도의 영양소와 건강 증진 혜택을 보장할 것이다. 최종 제품
에는 유해한 살충제 및 화학 물질이 없는 것은 물론, 이점이 있다.
Check out The Longevity Shop at nuraxilife.com for raw Oak Honeydew Honey collected from wild
honeybees near indigenous, organic, and ancient Sardinian oak trees.
nuraxilife.com 사이트의 The Longevity Shop에서 토착종인, 유기농의 아주 오래된 사르디니아 참나무
근처의 야생 꿀벌이 수집한 천연 그대로의 참나무 감로꿀에 대해 확인하세요.
Calories in honeydew honey: Nutritional information for oak honeydew honey
감로꿀에 들어 있는 칼로리 : 참나무 감로꿀에 대한 영양 정보
The calories in all forms of floral honey remain, more or less, identical. However, the calorie, sugar, and
mineral content do vary between floral vs honeydew honey.
모든 형태의 꽃에서 나온 꿀에 들어 있는 칼로리는 거의 똑같은 상태이다. 그러나, 칼로리, 당분 및 미네랄
함량은 꽃에서 나온 꿀과 감로꿀간에 정말 다르다.
20 grams of oak honeydew honey (1 tablespoon) contains less sugar and fewer calories as compared with
traditional honey made from flower nectar:
참나무 감로꿀 20g (1 큰술)은 꽃꿀(화밀)에서 만들어진 전통적인 꿀에 비해 당분이 적고 칼로리가 낮다.
Calories: 56 calories (vs 64 calories in traditional honey)
칼로리 : 56 칼로리 (종래의 꿀에서는 64 칼로리)
Fat: 0 grams 지방 : 없슴
Carbs: 14 grams (vs 17 grams in traditional honey) 탄수화물 14g (종래의 꿀 17g)
Sugar: 14 grams (vs 17 grams in traditional honey) 당분 14g (종래의 꿀 17g)
Protein: 0 grams 단백질 : 없슴
첫댓글 이 곳에서는 감로꿀이 많이 들어오는 일이 없었습니다만
지역에 따라 많이 생산되는 곳도 있다고 합니다.
식품공전에 규정되어야할 감로꿀이라고 생각합니다.
소중한 자료 감사합니다.
감로꿀 배우고 갑니다ᆢ