드라이 마데이라 와인 1 온스
브랜디 1/2 온스
헤비 럼 1/2 온스
설탕 2 찻술
계란 1 개
우유 잔채움
* 쉐이크
* 템블러(대)
* 넛맥(기호)
(칵테일 2002 중에서)
Baltimore Egg Nog
Brandy(브랜디) 30 ml
Rum(럼) 15 ml
Madeira Wine(포도주) 30 ml
Egg(계란) 1 ea
Sugar Syrup(시럽) 2 tsp
Milk(밀크) 120 ml
* 재료를 shaker에 넣고 얼음덩이와 같이 오래도록 세게 흔든 후에 12 oz tumbler에 따른다.
nutemg을 조금 뿌린다.
# 맛 : Egg Nog은 본래 영양분이 풍부하고, brandy를 첨가하므로서 피로회복제로 좋다.
(알기쉬운 양주와 칵테일기법 중에서)
Baltimore Eggnog
2/3 oz Brandy
2/3 oz Jamaica Rum
2/3 oz Madeira
1 ea Egg
5 oz Mlik
2 tsp Sugar
* 얼음없이 전기 blender에 넣고 약 10초간 돌린 다음 12 oz glass에 따르고 nutmeg 가루를 위에 뿌려준다.
(실무 칵테일 백과 중에서)
BALTIMORE EGGNOG
* Separate the Whites and Yolks of 12 Eggs.
Beat with the Egg Yolks 1 pound Powdered Sugar.
Stir in slowlv 1 pint Brandy, 1/2 pint Light Rum, 1/2 pint Peach Brandy, 3 pints Milk and 1 pint Heavy Cream.
Chill thoroughly and fold in stiffly beaten Egg Whites before serving. Makes 25 to 30 cups.
(THE BARTENDER'S STANDARD MANUAL 중에서)
BALTIMORE EGGNOG
1 guart prepared eggnog mix ; OR 5 eggs
16 ounces milk
5 ounces cream
5 ounces superfine sugar
5 ounces brandy
5 ounces dark rum
5 ouncea peach brandy or Madeira wine
Grated nut meg
* Dust nutmeg over each serving.
(THE PERFECT COCKTAIL 중에서)
Baltimore Eggnog
1 oz (2 Tbsp) brandy or cognac
1 oz (2 Tbsp) Jamaican rum
1 oz (2 Tbsp) madeira wine
1 whole egg
1 tsp sugar
2 oz (4 Tbsp) heavy cream
nutmeg
* Shake first 4 ingredients with ice and strain into a chilled collins glass or large wine glass.
Sprinkle with nutmeg.
(International BARTENDER'S Guide 중에서)