퀴노아 재배방법
Quinoa is a grain native to the Andes Mountains in Chile, Bolivia and Peru, where the native people enjoy the highly nutritive seeds as one of their staple foods. The Food and Agriculture Organization (FAO) classifies quinoa as important or as nutritive as dried whole milk. The plant itself is not a grassy legume like many other grains, but rather a broadleaf plant that looks more like a garden plant. Growers pick the young leaves and eat them as a vegetable similar to spinach. The seeds will sprout easily for planting in the garden.
퀴노아는 칠레, 페루, 볼리비아의 안데스 산악지대 원산으로 원주민들에게 매우 중요한 식량자원이었다. 식량기구는 퀴노아를 분유와 같은 주요영양소를 함유한 작물로 분류하고 있다. 이 식물은 다른 식물처럼 꼬투리에 싸여있지 않으며 잎이 넓어서 정원수처럼 보이기도 한다. 경작자들은 어린 잎을 시금치처럼 따서 먹는다. 씨앗은 정원에서 쉽게 발아한다.