Bourbon Whiskey(버번 위스키) 2 oz
Sugar(설탕) 2 ts
Mint Leaf(박하 잎) 3 ea
Spring Water(생수) 1 oz
*Brandy Julep과 조주법 동일
*Season Fruits(계절 과실), Mint Leaf(박하 잎), Straw(빨대)
(칵테일 2002 중에서)
Mint Julep
Whisky(위스키) 60 ml
Sugar(설탕) 1½ tsp
Mint Leaf(민트의 잎(葉)) 4~6 ea
*카린스 글라스에 민트 잎(葉)과 설탕을 넣고 소량의 물로 설탕도 녹이고 민트 잎도 함께 뭉개서 개어준 뒤, 잘개부순얼음을 채워 위스키를 딸아붓고, 글라스의 표면이 이슬이 맺이게 교반하여, 민트의 새싹을 장식, 체리와 파인애플, 오렌지, 레먼 스라이스를 장식하여 만든다.
(최신 양주학원론 각론편 중에서)
Mint Julep
Bourbon Whiskey(바아본 위스키) 2 oz
Sugar(슈거) 1 ts
Water(물) 1 oz
Mint Leaf(민트 잎) 3~4 ea
*대형 텀블러에 슈거와 물을 넣어 녹이고 민트 잎을 넣어 으깬다. 민트의 향기가 나면 Whisky를 가하고 굵은 얼음을 채워서 글라스 표면이 빙결할 때마다 stir한다.
오렌지나 레몬 파인애플 등의 슬라이스 민트의 잎, Maraschino Cherry를 장식하고 메리라를 곁들여 권한다.
(현대여성의 홈 칵테일 중에서)
Mint Julep
Bourbon Whiskey(버본 위스키) 45 ml
신선한 민트 잎사귀 수매(枚)
Powder Sugar(가루 설탕) 1 ts
*Collins Glass에 민트잎과 가루 설탕을 넣고, 스푼 등으로 잎을 눌러준다. 먼저 Bourbon Whiskey 20 ml정도를 넣고, Crushed Ice를 Glass절반까지 채운다. 그런 다음 남은 Bourbon Whiskey 25 ml를 마저 넣는다.
(칵테일 초보자에서 전문인까지 중에서)
Mint Julep
1 teaspoon Sugar(설탕)
Bourbon Whiskey(버번 위스키)
Fresh Mint
* collins glass에 설탕을 넣고 적당량의 물을 부어 녹인 다음, shaved ice를 넣는다. 바로 whiskey를 붓고 glass 표면에 성에가 낄 때까지 stiring한 후 박하잎으로 장식한다.
(국제화시대의 양주 상식 중에서)
Mint Julep
1½ oz Bourbon
1 tsp Sugar
생 박하잎 5장
* 12 oz collins glass에 박하잎과 설탕을 약간에 물과 함께 넣고 짓이겨서 박하액이 약간 우러나오게 한 다음 bourbon과 crushed ice를 glass에 넣고 soda water로 잔을 채워 잘 저어준 다음 생 박하잎 서너개를 잔 위에 얹어준다.
(실무 칵테일 백과 중에서)
MINT JULEP (COBB'S)
1½ jiggers Whiskey
4 Sprigs Fresh Mint
1 Small Lump Sugar
* Dissolve sugar in 1/2 oz. water and crush 3 sprigs mint in large highball glass. Rub inside then discard mint. Fill glass with crushed ice. Add Liquor and sugar water Do not stir. Garnish with remaining fresh mint.
(THE BARTENDER'S STANDARD MANUAL 중에서)
MINT JULEP
The Mint Julep is the traditional drink of the Kentucky Derby.
4 muddled (crushed) mint leaves
2 shots bourbon whiskey
Dash of water
1 teaspoon / packet sugar
Mint sprig
* Stir and garnish.
* Collins Glass.
(THE PERFECT COCKTAIL 중에서)
MINT JULEP
An old Southern myth, as told by William Alexander Percy in Lanterns on the Levee, says that when you add the bourbon to this drink, it must be stirred by a beautiful woman.
12 fresh mint leaves
2 teaspoons sugar
2 teaspoons water
2½ ounces bourbon
* Place 8 mint leaves in the bottom of a highball glass. Add the sugar and water. Using the back end of a wooden spoon, mash them together until the sugar is dissolved and the mint is "bruised." Fill the glass with crushed ice, and slide the remaining mint leaves halfway down the sides of the glass. Add the bourbon. Sip slowly for hours.
(THE ULTIMATE PARTY DRINK BOOK 중에서)
Mint Julep
1¼ oz. Bourbon
1 tbsp. simple syrup
10-15 large fresh mint leaves
* Muddle mint leaves with simple syrup in the bottom of a chilled highball glass. Fill glass with shaved or crushed ice and add bourbon. Garnish with mint sprig.
(Seagram's BARTENDING GUIDE 중에서)
Mint Julep
2 oz. bourbon
6 mint leaves
1/2 oz. sugar syrup
* 1. In a Collins glass, place 6 mint leaves and sugar syrup
2. Mash leaves
3. Add 1 oz. of the bourbon
4. Fill glass with crushed ice
5. Add the rest of the bourbon
6. Stir well
7. Garnish with a mint sprig
(THE COMPLETE BARTENDER 중에서)
mint julep
50 ml bourbon
2 sugar cubes
5 sprigs of mint
* Crush the mint and sugar cubes in the bottom of a collins glass. Fill the glass with crushed ice and add the bourbon. Stir the mixyure vigorously with a barspoon and serve.