한식 날
靑山 손병흥
24절기와 밀접한 세시풍속으로
전통적인 농경문화 속에 행하던
절기 동지로부터 105일째 되는
불을 피우지 않고 찬음식 먹는날
특이하게도 양력 기준으로 한
4대 명절중의 하나인 숙식 냉절
새로운 생명력 기운 기원하던 풍습
묘 이장이나 산소 돌보는 손 없는 날
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Korean Cold food day
靑山 Son Byung Heung
in the seasonal wind close to the 24th season
The traditional agricultural culture
It's the 105th day since the winter solstice
A day to eat cold food without making a fire
Uniquely, it's based on lift
One of the four major holidays, the cold and cold seasons of accommodation
the custom of wishing for new vitality
a day without a graveyard or an oxygen-tending hand
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冷たい食べ物を食べる日
青山 孫炳興(ソンビョンフン)
二十四節気と密接な歳時風俗で
伝統的な農耕文化の中で行われていた
節気冬至から105日目となる
火を起こさずに冷たい食べ物を食べる日
特異にも新暦基準とする
四大名節の一つである寝食冷節
新しい生命力の気運を祈願した風習
墓場や墓場の世話をする手のない日
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한식 날 / 靑山 손병흥
한식 날 靑山 손병흥 24절기와 밀접한 세시풍속으로전통적인 농경문화 속에 행하던 절기 동지로부터 105일째 되는불을 피우지 않고 찬음식 먹는날 특이하게도 양력 기준으로 하는4대 명절중의 하나인 숙식 냉절 새로운 .....
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첫댓글 Good !
Thank you !