(필리핀 요리) Kare-Kare 까레-까레
Kare-Kare Ingredients:
Kare-Kare의 재료 :
1 kilo of beef (round or sirloin cut) cut into cubes, beef tripe or oxtail (cut 2 inch long) or a combination of all three (beef, tripe and oxtail)
쇠고기 1 킬로그램 (원형 또는 등심 컷)을 큐브 자른 것, 쇠고기 내장 또는 소꼬리 (2 인치 길이 절단) 또는 세가지(쇠고기, 내장 및 소꼬리) 전부
3 cups of peanut butter
땅콩 버터 3 컵
1/4 cup grounded toasted rice
구워서 갈은 쌀 4분의 1 컵
1/2 cup cooked bagoong alamang (anchovies)
조리한 bagoong alamang(멸치 젓) 2분의 1 컵
2 pieces onions, diced
절단한 양파 2 개
2 heads of garlic, minced
다진 마늘 2개
4 tablespoons atsuete oil
앗스에떼(아나토 씨앗) 오일 4 티스푼
4 pieces eggplant, sliced 1 inch thick
1 인치 두께의 가지 4개
1 bundle Pechay (Bok choy) cut into 2 pieces
2 조각으로 자른 배추 1단
1 bundle of sitaw (string beans) cut to 2" long
sitaw(시따우: string beans) 1 묶음은 2인치 길이로 절단
1 banana bud, cut similar to eggplant slices, blanch in boiling water
바나나 꽃봉오리(heart: puso ng saging) 1개와 가지를 같은 크기로 잘라서 끓는 물에 데친다.
1/2 cup oil
오일 2분의 1 컵
8 cups of water
물 8 컵
Salt to taste
취향에 맞춘 소금 간
Kare Kare Cooking Instructions:
Kare Kare 조리 방법 :
In a stock pot, boil beef, tripe and oxtails in water for an hour or until cooked.
육수 냄비에 쇠고기, 내장, 소꼬리를 물에 넣고 한 시간 또는 익을 때까지 끓입니다.
Strain and keep the stock.
육수를 걸러냅니다.
In a big pan or wok, heat oil and atsuete oil.
큰 냄비 또는 팬에 오일 및 atsuete 기름을 가열합니다.
Sauté garlic, onions until golden brown, then add the stock, toasted rice, beef, oxtail and peanut butter.
마늘, 양파를 황금 갈색으로 볶고 구운 쌀, 쇠고기, 소꼬리 및 땅콩 버터를 추가 합니다.
Bring to a boil and simmer for 15 minutes.
15분 동안 데워서 끓입니다.
Salt to taste.
소금으로 간합니다.
Add the eggplant, string beans, pechay and banana bud.
가지, 시따우, 배추와 바나나 꽃봉오리를 넣습니다.
Cook the vegetables for a few minutes - Do not overcook the vegetables.
몇 분 동안 야채를 요리하는데, 야채 overcook하지 마십시오.
Serve with bagoong on the side and hot plain rice.
따뜻한 밥과 bagoong과 함께 드세요.