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출처: 부동산 원문보기 글쓴이: 이뻐서미안
아래 밀가루에 관한 기사가 꺼림칙해 검색해보니
1992년 국내업체는 자율적으로 표백제를 사용하지 않기로 결의해서 안심해도 된다네요..
인터넷 정보와 기업의 지원을 받아 연구하는 학자들 주장이라는 것도
신빙성이 없어보이는 세상이고 보니 선택은 소비자 몫이겠죠....
1. 경화유....
Hydrogenated oils are found in all sorts of food. Such as pre-packaged food, fast food, and margarine. These oils were once vegetable oils but then were processed into trans fats. It has been strongly suggested that such fats cause a variety of cancers.
경화유는 포장된 음식, 패스트푸드, 마가린 같은 모든 종류의 음식에서 발견된다.
이러한 오일이 식물성 오일이긴 하지만 조리과정을 거치면 트랜스지방이 된다.
이러한 지방은 다양한 종류의 암을 유발하는 것으로 강하게 의심받고 있다.
※특히 치킨과 같은 기름에 튀긴 음식 조심....
뉴스 보셔서 아시겠지만 카놀라유는 쓰레기보다 못하니 사용하지마시고 불가피하게 써야 한다면 올리브오일을 쓰세요....
2. 팝콘
Aside from the fact that processed popcorn can contain these hydrogenated oils, microwave popcorn has been suggested to cause cancer. Namely, lung cancer. It is said there is a chemical on the inside of the non-stick bag that can wreak havoc on our system and become carcinogenic.
팝콘에 이러한 경화유가 포함되어있다는 사실을 차치하더라도 전자레인지를 이용해 만든 팝콘은 폐암을 유발할 수 있는 것으로 여겨져 왔다.
3. 가공육
Processed lunch meat is loaded all sorts of harmful substances. For starters, the animal could have been fed pesticides or GMOs. But more often than that harming us, the nitrates used to preserve the meat is far more harmful.
동물이 농약과 GMO에 노출되어 있어서도 그렇지만 더욱 위험한 것은 가공육을 만드는 과정에서 음식을 보존하기 위해 사용하는 질산염이다....
※햄, 소시지,치즈등...성분표시에 질산염 확인해보세요...
4. 핫도그
Much like lunch meat, hot dogs contain all sorts of cancer-causing love. Like lunch meat, they also contain sodium phosphate which is a known killer. To put it into perspective, it is suggested that over 34,000 people die each year due to processed meat.
가공육과 마찬가지로 핫도그에는 킬러로 알려진 질산염이 들어있다.
매년 34,000명의 사람들이 가공육 때문에 죽는다.
5, 흰 밀가루
White flour is pretty much just glorified sugar. White flour takes the beneficial whole wheat flour and bleaches, tampers, and processes it until it is unrecognizable. You know the insult ‘drink bleach’? Well, why would you when you can just eat a sandwich with white bread and lunch meat?
흰 밀가루는 꽤나 칭찬받는 당류이다. 흰 밀가루는 유익한 통밀가루(누런색)로 만드는데 표백하고 변형시키는 과정을 통해야 흰 밀가루가 된다.
왜 당신은 표백제를 먹었을 때 모욕감을 느끼면서 하얀 식빵으로 가공육을 감싼 샌드위치를 먹으면서는 모욕감을 못 느끼는가?
6, 붉은 고기
Red meat is often smoked, cured, and salted to the point of danger. Often preservatives are even added to retain some means of ‘freshness’. It has been proven to damage the lining in the colon and cause related cancers. On the same note, people who eat a lot of red meat eat less veggies that fight off cancer.
붉은 고기는 훈제되어 위험한 지점에 이를 때까지 소금이 곁들여진다.
심지어 종종 신선도를 유지하기 위해 방부제를 넣는다.
결장을 손상시키고 암을 유발하는 것이 증명되어 왔다.
7. 다이엇 소다
So, you’re trying to clean up and cut back on calories? That’s good, but in fact, diet soda has been said to be just as harmful as sugary soda. This sweetener known as aspartame has been linked to brain cancer, leukemia, and other cancers.
이 음료수에 들어간 단맛을 내는 아스파탐은 뇌암과 백혈병과 다른 암을 유발시킬 수 있다.
※사실 아스파탐은 소주, 막걸리, 요구르트를 포함해 단맛이 나는 거의 모든 제품에 들어있으니 마실 때 성분표시 확인할 필요가 있어요...
8, 탄산음료와 달콤한 과자
Sugar is bad…plain and simple. But it isn’t the glucose found in fruits that are doing it, but rather the white sugars that have been heavily processed. Cancer loves sugar and tumors feed off of it! The more processed, the better for cancer cells.
흰 설탕은 과일에서 발견되는 포도당이 아니라 고도의 처리과정을 거친다.
암은 설탕을 사랑하고 종양은 그것을 먹고 산다.
고도로 처리될수록 암세포에겐 더욱 좋다.
9, 다이엇 제품
Back to aspartame, a deadly substance. Aspartame is still acceptable today, but so were other artificial sweeteners at one point. But eventually, those substances were banned by the government! In general, it is best to put only natural, or even better organic, foods into your body.
그 치명적인 물질인 아스파탐으로 돌아가 보자. 아스파탐은 오늘날에도 여전히 허용되고 있다. 하지만 다른 첨가물들도 한 때는 그랬다. 그러나 결국 이 물질들은 많은 나라에서 금지되었다.
10, 양식 물고기
Most farmed fish are loaded with antibiotics, pesticides, and inhumane chemicals. Eating fresh caught fish can do wonders for your body, but add preservatives and additives and you’ll reverse all of its natural benefits. Besides, fishing is fun, you should try it!
대부분의 양식 물고기를 기르려면 항생제, 살충제 그리고 유독한 화학물질이 사용해야 한다.
11. 캔에 든 음식
The biggest culprit with canned foods is BPA. The chemical used in cans and bottles has been strongly linked to cancer, especially breast cancer. Manufacturers argue the dangers, but most evidence comes from non-profit organizations. So it’s up to you. Trust the money makers or the non-profit groups?
캔류 음식의 가장 큰 범죄자는 BPA다. 캔과 병에 사용되는 이 화학물질은 암과 연계되어 있는데 특히 유방암과 관계가 깊다. 제조업자들도 이 위험성을 주장하고 있지만 대부분의 증거는 비영리단체에서 나온다. 영리단체와 비영리단체의 주장 중 어느 쪽을 믿는가는 당신의 선택에 달려있다.
12. 알콜
이건 못 본 걸루...
13. 감자칩
Acrylamide is a chemical found in caulk, cigarette smoke, adhesives, and potato chips. You read that right…potato chips. I bet you’re wondering why such a chemical is allowed to reach foods that we consume. But the ACS has been asking manufacturers this for years!
아크릴아미드는 담배연기나 감자칩에서 발견되는 화학물질이다. 이러한 유독물질이 우리가 먹는 음식에 허락됐다니 여러분이 얼마나 놀랄지 상상이 된다.
하지만 미국화학협회는 여러 해 동안 이것을 제조업자들에게 이것을 허락해왔다.
14. 숯불구이
The black part of the BBQ chicken may be your favorite, but you may want to think twice before chowing down in it. The reason we know it is toxic is because a railway tunnel collapsed once, contaminating a stream with the chemical and killing cows.
이건 여러 번 나온 뉴스라 패스...
15. GMO
Bet you said milk. But actually cows drink water. But milk is the concern here. Or rather the GMOs (or hormones) often used in cows to increase milk production. It is a nearly-proven cancer causing substance that has been banned in most countries.
여러분은 우유를 완전식품으로 여길 것이다. 소는 물을 마신다. 하지만 우유 역시 염려스런 점이 있다. 더 정확히 말하자면 유전자 변형 생물 혹은 호르몬은 우유생산을 높이기 위해 사용된다. 하지만 이 물질들은 거의 암과 관련이 되어있고 대부분의 나라에서 금지하고 있다.
※이 부분은 아래 유튜브 “우유에 대한 불편한 진실” 참조하세요...
16. 감자튀김
We’ve talked about Acrylamide that is put in potato chips. But did you know it is also used in fast food fries? This revelation has brought on many lawsuits and is still legal! Think about that nest time you dip that potato in ketchup!
우리는 감자칩에서 아크릴아미드에 관해 말한 적이 있다. 하지만 감자튀김에도 사용된다는 점을 알아야 한다. 이런 폭로로 많은 소송이 있어왔지만 여전히 합법이다.
17. 절인 음식
What? All that pickled food is actually cancerous? Although a fairly new study, pickled food may be linked to gastric cancer. This was found out when an increase in cancer was seen in places without access to fresh veggies.
절인 음식도 위험하다.
18 . 발효식품
The debate as to whether fermented food fights cancer or causes it is still ongoing. Some say fermentation is packed with nutrients, others say it converts your cells into esophageal cancer. So, it’s up to you at this point.
발효식품이 암을 이기는데 도움을 주는 식품인지 암을 유발하는 식품인지에 대한 토론은 여전히 진행형이다. 어떤 이들은 영양이 풍부하다고 하고 어떤 이들은 식도암을 유발한다고 말한다. 이 점에 대한 선택은 당신에게 달려있다.
※ 당연히 여기엔 신 김치와 젓갈도 포함되겠죠...