비트Beet: 사탕무에 대한 모르고 있었던 것Photo& Translation by Yujin 30th June 2008 자료/위키페디아이름) 미영어로는 사탕무뿌리또는 비트(사탕무) 용어로 잘 알려진 베타 불가리스는 명아주과 꽃이피는 식물. 몇 재배교배종은 세계적으로 먹는 뿌리채소나 사료, 사탕무로 설탕을 만드는 것으로 가치있다.
재배 식물로서 설명) 베타 불가리스는 1~2미터까지 자라는, 잎이 많은 줄기를 가진 풀과의 2년생 또는 드문 다년생 식물. 잎들은 하트모양이고 5~20센티의 넓고 긴 야생식물( 재배종보다 크다) 꽃은 빽빽한 꽃차례(이삭)가 생성되고,꽃은 5개의 꽃잎은 가진, 초록 혹은 엷은 레디쉬 색인 지름3~5 밀리미터의 각각의 꽃이 아주 작다.
음식) 시금치사탕무잎은 삶은야채로 먹는데 정원의 비트 어린잎도 때로 같게 사용된다. 근대(스위스챠드)의 줄기는 삶아서 먹고 잎사귀 전체는 시금치사탕무처럼 먹는다. 아프리카에서는 줄기를 포함한 전체 잎이 한가지 요리가 된다. 어린줄기와 잎은 간단히 먹는 야채이고 자란 줄기와 잎은 볶는데 토란과 같은 맛을 지닌다.
보통, 정원사탕무우의 검붉은 뿌리는 익힌 야채로서 끓여서 먹거나 익힌후 오일이나 식초를 넣어 찬 샐러드로도 먹는다. 대다수의 파는제품은 끓여서, 살균한 비트이거나 피클들이다. 동유럽의 보르시치같은 비트국은 인기있는 요리이다. 노랑색이 있는 정원의 사탕무는 가정의 소비로서 아주 작은 규모로 기른다.
비트뿌리는 껍질을 벗기거나 쪄서 버터에 따뜻하게 먹을 수도 있고, 정교하게 요리하는, 피클을 만든다음 양념처럼 차게 먹기도 한다. 또 껍질벗겨 생으로 잘게 썰어 샐러드로 먹기도 한다. 어떤 비트뿌리로부터 추출한 맥아식초가 수퍼마켓에 팔리기도 한다. 오스트레이리아나 뉴질랜드에서는 피클로 만든 사탕무가 햄버거에 사용되는것이 흔하다.
한가지 폭넓게 인기있는 요리법은 껍질을 벗겨 주사위모양으로 잘라 약간의 식용유와 양념을 하여 버무린후 오브에 부드럽게 구워내는 것이다. 전통적인 미국 펜실바니아의 독일식요리는 빨강 비트 달걀요리인데, 완숙한 달걀을 냉장고에서 차게한 후, 달걀에 짙은 핑크색이 들때까지 비트 피클물에 담그어 두는 것이다.
채소밭의 비트쥬스는 건강음식으로 인기있다. 비트뿌리에서 얻어지는 베타닌들은 산업적으로 레드푸드컬러에 쓰이는데, 예를들면, 토마토장이나 소스, 디저트, 잼이나 젤리, 아이스크림, 단맛과 아침곡물식에 사용된다. 비트의 과육은 말을 단련시키는 강건한 훈련이나 짚단에서 오는 먼지 알레르기를 가진 조건에서 먹이로 사용된다.
약용) 뿌리와 잎은 약용으로 쓰여왔다. 로마인들은 비트뿌리를 만성병중의 열과 변비치료에 썼다. 히포크라테스는 상처의 붕대로 비트잎을 써온 최초의 사용자이다. 로마이래, 비트뿌리의 쥬스는 최음제로서 여겨져왔다. 이것은 인간의 성호르몬을 만드는데 중요한 역할을 하는 풍부한 붕소 미네랄의 원천이다. 마샬 몽고메리전투에서 그의 전투부대에 창녀를 방문하는 것을 암시하는 뜻인 '사탕무우밭에서 맛을 보라' 고 권유한 것으로 유명하다. 중세기부터, 사탕무우는 특히, 소화와 혈액병등 여러상황에 사용되어 왔다. 마늘냄새를 없애는 방법에 사탕무를 마늘과 함게 먹는 것을 권한다.
오늘날, 사탕무는 아직도 우주의 만병통치약으로서 뛰어나다. 가장 논쟁이 많은 예중 하나는, 남아프리카의 보건장관이 에이즈의 치료에 공식적으로 쓴것이다. 타보 므베키의 보건장관 만토 트샤발랄라는 항종양바이러스, 에이즈 치료에 독성을 가진 비트와 다른 야채들을 권유하여 사탕무박사라는 별명을 갖게되었다.
미국 심장협회 고혈압저널, 2008년 2월 4일자에는, 하루 500밀리리터의 비트쥬스를 마시면 혈압을 낮추는데 도움이 된다는걸 보여주고있다. 연구자들은 참가자들의 혈압이 500밀리리터 쥬스를 마신 1시간후의 혈압저하를 보여주었다. 쥬스를 마신후 하루내 3~4시간후에 두드러진 혈압저하가 나타났다.
성분) 베타 불라리스(비트) 뿌리는 중대한 비타민C를 보유하고 있고, 잎은 탁월한 비타민A의 원천이다. 이들은 역시 엽산에 많이 있고, 가용성과 불용성의 섬유질의 항산화식품이다. 가장 단맛을 지닌 야채이고 단옥수수나 당근보다도 설탕함량이 높다. 사탕수수에 보통 함유된 당분의 양이 15~20%인것에 비해 비트뿌리엔 당분이 10% 이상을 넘지 않는다. 비트뿌리(사탕무)에는 풍부한 영양의 베타인이 있다. 사탕무우의 가공에서 만들어지는 베타인 영양제들은, 심장병과 뇌졸증, 말초혈관병을 일으키는,혈관에 해를 줄수 있는, 호모시스테인(자연적으로 얻어지는아미노산의 시스테인의 동질체)의 규정독소 수준보다 낮은 규정량을 쓰고있다.
빨강.보라 색만들기) 빨강, 보라의 사탕무는 안토시안 색소를 지닌 적채등,다른 빨강식물에 비해 식물 여러 베타레인(적색색소)를 만든다. 다른 적색소의 합성은 개량된 사탕무는 흔한 짙은 빨강에 노랑이나 다른 색을 더해 가지각색을 만들수 있다. 비트의 인디카산틴은 토코페롤의 일종인 알파 토코페놀의 파괴를 막고, 빈혈에 강력한 항산화기능을 가졌음을 보여준다.
이 색소는 생물체의 소강세포내에 존재한다. 사탕무의 세포는 꽤 불안정하고 자르거나 열을 가하거나 공기나 햇볕에 접촉하면 흘러내린다. 이런 이유로 빨강 사탕무가 보라빛 얼룩을 지닌것이다. 요리시 껍질을 그냥두면 조직세포가 누출이 최소화되어 온전하게 섭취할 수 있다.
역사) 사탕무는 이집트,테베의 제3기 왕조 사카라의 피라미드에서 발굴되었고, 4개의 숯이된 사탕무 열매들이 네델란드에 있는 알츠우드의 신석기유적지에서 발견되었다. 그러나 이것들이 가정용으로 길러졌는지 야생의 형태였는지를 결정하기는 어렵다. 비트에 대한 역사가들은 "자연의 사탕" 혹은 "자연사탕"이란 용어가 이 시기에 유행은어였는지에 대해 오랫동안 논쟁에 있다.
**영어 원문 및 단어해설/ From Wikipedia, the free encyclopedia Beta vulgaris, commonly known as beetroot or beet which is the common American English term for the vegetable, is a flowering plant species in the family Chenopodiaceae. Several cultivars are valued around the world as edible root vegetables, fodder (mangel) and sugar-producing sugar beet. beet [bi flowering plant 〈식물〉 꽃이 피는 식물; 속씨 식물; (관상용) 꽃나무, 화훼(花卉). Chenopodiaceae.명아주과fodder [f sugar beet 〈식물〉 사탕무, 첨채. cultivar [k
Description Beta vulgaris is a herbaceous biennial or rarely perennial plant with leafy stems growing to 1-2 m tall. The leaves are heart-shaped, 5-20 cm long on wild plants (often much larger in cultivated plants). The flowers are produced in dense spikes, each flower very small, 3-5 mm diameter, green or tinged reddish, with five petals; they are wind-pollinated. The fruit is a cluster of hard nutlets. herbaceous [ biennial [bai leafy [l spike [spaik](밀 따위의) 이삭; 수상(穗狀) 꽃차례. 라벤더. diameter [dai tinge [tind wind-pollinated [w cluster [kl nutlet [n
Food Spinach beet leaves are eaten as a pot herb. Young leaves of the garden beet are sometimes used similarly. The midribs of Swiss chard are eaten boiled while the whole leaf blades are eaten as spinach beet. potherb [p midrib [m Swiss chard 〈식물〉 근대(chard). blade [bleid](잎자루에 대한) 잎사귀. spinach [sp
In Africa the whole leaf blades are usually prepared with the midribs as one dish. The leaves and stems of young plants are steamed briefly and eaten as a vegetable; older leaves and stems are stir-fried and have a flavour resembling taro leaves. briefly [br taro [t
The usually deep-red roots of garden beet are eaten boiled either as a cooked vegetable, or cold as a salad after cooking and adding oil and vinegar. A large proportion of the commercial production is processed into boiled and sterilised beets or into pickles. In Eastern Europe beet soup, such as cold borscht, is a popular dish. Yellow-coloured garden beets are grown on a very small scale for home consumption. proportion [pr boil and sterilize milk 우유를 끓여서 살균하다 borscht [b
Beetroot can be peeled, steamed, and then eaten warm with butter as a delicacy; cooked, pickled, and then eaten cold as a condiment; or peeled, shredded raw, and then eaten as a salad. Malt vinegar is extracted from some beetroot and sold in supermarkets. It is also common in Australia and New Zealand for pickled beetroot to be consumed on a burger. delicacy [d condiment [k shredded cabbage 잘게 썰어 놓은 양배추 malt [m extract [ikstr
One increasingly popular preparation involves tossing peeled and diced beets with a small amount of oil and seasoning, then roasting in the oven until tender. A traditional Pennyslvania German (US) dish is Red Beet Eggs. Hard-boiled eggs are refrigerated in the cooking liquid of pickled beets and allowed to marinate until the eggs turn a deep pink-red color. 〈요리〉 〔샐러드〕를 (드레싱 따위로) 버무리다[뒤섞다][with, in]. preparation [pr dice [dais]〔야채·육류 따위〕를 주사위꼴로 썰다[자르다]. marinate [m marinate fish in lime-juice 생선을 라임주스에 재우다
Garden beet juice is a popular health food. Betanins, obtained from the roots, are used industrially as red food colourants, e.g. to improve the colour of tomato paste, sauces, desserts, jams and jellies, ice cream, sweets and breakfast cereals. Beet pulp is fed to horses that are in vigorous training or conditioning and to those that may be allergic to dust from hay. obtain [ e.g. [ breakfast cereals 아침 곡물식 pulp [p vigorous [v allergic [
Medicine The roots and leaves have medicinal uses. The Romans used beetroot as a treatment for fevers and constipation, amongst other ailments. Hippocrates advocated the use of beet leaves as binding for wounds. Since Roman times, beetroot juice has been considered an aphrodisiac. It is a rich source of the mineral boron, which plays an important role in the production of human sex hormones. Field Marshal Montgomery is reputed to have exhorted his troops to 'take favours in the beetroot fields', a euphemism for visiting prostitutes. From the Middle Ages, beetroot was used as a treatment for a variety of conditions, especially illnesses relating to digestion and the blood. Platina recommended taking beetroot with garlic to nullify the effects of 'garlic-breath'. constipation [k advocate [ Hippocrates [hip aphrodisiac [ boron [b reputed [ripj exhort [igz euphemism [j prostitute [pr digestion [did nullify [n
Today the beetroot is still championed as a universal panacea. One of the most controversial examples is the official position of the South African Health Minister on the treatment of AIDS. Dr. Manto Tshabalala-Msimang, Health Minister under Thabo Mbeki, has been nicknamed 'Dr. Beetroot' for promoting beets and other vegetables over antiretroviral AIDS medicines, which she considers toxic. panacea [p controversial [k promotive [pr retroviral [r toxic [t
Research published in the American Heart Association journal Hypertension on the 4th February 2008 and showed drinking 500mls of beetroot juice a day can help reduce blood pressure levels. Researchers saw a reduction in blood pressure in volunteers after just 1 hour of drinking 500mls of beetroot juice. The reduction was more pronounced after 3 to 4 hours and up till 24 hours after drinking the juice. hypertension [h pronounced [pr up till 까지(는)
Other uses Forms with strikingly coloured, large leaves are grown as ornamentals. Beets are used as a food plant by the larvae of a number of Lepidoptera species ? see List of Lepidoptera that feed on beets. strikingly [str ornamental [ larva [l Lepidoptera [l
Properties Beta vulgaris roots contain significant amounts of vitamin C, whilst the leaves are an excellent source of vitamin A. They are also high in folate, soluble and insoluble dietary fibre and antioxidants. It is among the sweetest of vegetables, containing more sugar even than carrots or sweet corn. The content of sugar in beetroot is no more than 10%; in the sugar beet it is typically 15 to 20%. Beetroots are rich in the nutrient betaine. Betaine supplements, manufactured as a by-product of sugar beet processing, are prescribed to lower potentially toxic levels of homocysteine (Hcy), a homologue of the naturally occurring amino acid cysteine, which can be harmful to blood vessels thereby contributing to the development of heart disease, stroke, and peripheral vascular disease. property [pr significant [sign whilst [ folate [f soluble [s dietary [d dietary fibre 섬유질 식품 antioxidant [ betaine [b by-product 부산물; (뜻밖의) 부작용. prescribed [priskr potentially [p cysteine [s homologue [h blood vessel 혈관.stroke [strouk]뇌졸중, (뇌졸중의) 발작. peripheral [p vascular [v
Red/purple colouring The colour of red/purple beetroot is due to a variety of betalain pigments, unlike most other red plants, such as red cabbage, which contain anthocyanin pigments. The composition of different betalain pigments can vary, giving breeds of beetroot which are yellow or other colors in addition to the familiar deep red. 베탈레인 (betalain)명아주과·분꽃과·선인장과 등 주로 중심자목의 식물군에 분포하는 적색·황색 색소의 총칭. 홍당무 뿌리의 색소인 베타닌 등의 적색 색소를 베타시아닌, 선인장류의 열매 색소인 인디카크산틴 등의 황색 색소를 베타크산틴이라 하고 둘을 합쳐서 베탈레인이라고 총칭한다. pigment [p anthocyanin [ composition [k breed [bri
Indicaxanthin has been shown as a powerful protective antioxidant for thalassemia, as well as prevents the breakdown of alpha-tocopherol (Vitamin E). Betacyanin in beetroot may cause red urine in some people who are unable to break it down. This is called beeturia. thalassemia [ breakdown [br alpha-tocopherol 비타민 E의 일종인 알파 토코페롤
The pigments are contained in cell vacuoles. Beetroot cells are quite unstable and will 'leak' when cut, heated, or when in contact with air or sunlight. This is why red beetroots leave a purple stain. Leaving the skin on when cooking, however, will maintain the integrity of the cells and therefore minimise leakage. vacuole [v leak [li integrity [int minimize [m leakage [l
History Beetroot remains have been excavated in the Third dynasty Saqqara pyramid at Thebes, Egypt, and four charred beetroot fruits were found in the Neolithic site of Aartswoud in the Netherlands. But it is difficult to determine whether these are domesticated or wild forms of B. vulgaris. Beet historians have long argued that the term “bonbon de naturel” or “natures candy” came into the popular vernacular during this time period. excavate [ Saqqara [s Thebes [ char [t Neolithic [n domesticate [d bonbon [b vernacular [v
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출처: The Patio-Yujin 원문보기 글쓴이: Yujin
t]비트, 사탕무; 비트의 뿌리[잎](《英》 beetroot).
d
] (가축의) 먹이, 꼴, 사료;
lt

i
biannual). 
m
] 엷은 색조
itid]〈식물〉 풍매(風媒)의(anemophilous). 
b] 〈식물〉 (잎의) 중륵(中肋)(잎의 한복판을 지나는 가운데 잎맥), 주맥(主脈). 

뽑아낸 것, 추출물. …을 뽑다;
lp] (연한) 과육(果肉). 
fr
n]〈화학〉 붕소(硼素)(비금속 원소;
B). bo·r?n·ic 


i] …을 무가치하게 만들다, 헛되게 하다.
utiv]증진하는, 장려하는,조장하는.
i
r
li] 때리며; 두드러지게. 
insignificant). 

ul](생물 조직내의) 소강(小腔). 