Results of our tests of rice and rice products
쌀 과 쌀가공 식품에 대한 검사 결과
We tested 223 samples* of packaged, uncooked rice and rice-containing foods and beverages purchased in April, May and August 2012, many from the New York metropolitan area and from online retailers.
우리는 모두 223개의 포장된 쌀과 음료를 포함한 그 가공식품 쌤플을 2012년 4월, 5월 과 8월에 뉴욕과 온라인스토어를 통해 구입하였다.
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A minimum of three samples of each product were analyzed and for the majority of the 65 products we looked at, we tested one sample from each of three lots.
조사 대상 중 주요한 것 65개 제품에대해 각 분석 쌤플은 최소 3개로트에 대해 3반복으로 분석하였다.
For the rice, the country or state(s) of origin column indicates in which country or state the rice was grown; in two instances, that information was not available.
쌀에 대해서는 조사결과 표에 쌀의 원산지 국가나 미국 내 주를 표시했으며 2개의 시료는 원산지를 알 수 없었다.
There's no federal limit for arsenic in most food. Our findings are a spot check of the market and
are too limited to offer general conclusions about arsenic levels in specific brands or within/across rice product categories.
(현재) 연방정부의 거의 모든 식품에 비소의 잔류허용량 (있어도 안전하다고 보는 수준)이 설정되어있지 않다. 우리의 조사 보고는 거점 조사이므로 이에 기초하여 연방정부에 쌀 및 쌀가공 식품- 종류별로 일반적인 잔류 허용량을 제안하기에는 자료가 매우 부족하다.
In addition to test results for total arsenic, lead and cadmium, the table below displays test results for inorganic arsenic species, which are classified as human carcinogens, and organic arsenic species, which may also be a health concern.
추가적으로 <총비소량 = 유기 비소 + 무기비소> 외에도 <무기 비소>량을 표시한 옆에 “납”과 “카드뮴” 도 발암물질이므로 표시해두었다. 또한 육기비소도 건강상 위해성이 있을지도 모른다.
The two species of inorganic arsenic listed in the table are arsenite [As (III)] and arsenate [As(V)] and the two species of organic forms of arsenic are dimethylarsinic acid (DMA) and monomethylarsonic acid (MMA).
무기 비소는 Arsenite [As(III)] 과 Arsenate[As(V)] 이며 유기(태) 비소는 dimethylarsenic acid(DMA)와 monomethylarsenic(MMA) 이다.
(분석 결과표)
중에서 캘리포니아 Lundberg 에서 재배된 단립종 현미(short grain brown) 중 3반복 분석치는
총비소(ppb) = 185.7(169~204)
무기비소(ppb) = 100.1(96.7~119)
유기비소(ppb) = 61.4(31.8~79.5)
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첫댓글 증거자료가 되는 몇 출처 중 대표 소스는
2012 년 소비자 보고서(consumer Reports) 쌀 및 그 가공상품들 중 비소 분석보고서 임다.
보고서에 캘리포니아 Lundberg 에서 재배된 단립종 현미(short grain brown)에서
총비소(ppb) = 185.7
무기비소(ppb) 100.1, 유기비소(ppb) 61.4 가 검출 평균치입니다.
보고서 표는 아래 링크에 있고 구체적 내용은 보고서 파일을 첨부해서 별도 게시할께요.
http://www.consumerreports.org/content/dam/cro/magazine-articles/2012/November/Consumer%20Reports%20Arsenic%20in%20Food%20November%202012_1.pdf