Black currants are very rich in many phytonutrients, antioxidants, vitamins, essential fatty acids and minerals
In particular, black currants are renowned for their high content in Vitamin C (a powerful antioxidant), GLA (Gamma-Linoleic Acid, a very rare Omega-6 essential fatty acid) and potassium. They have been shown to have twice the potassium of bananas, four times the vitamin C of oranges, and twice the antioxidants of blueberries.
Black currants contain anthocyanins, which are compounds naturally found in berries. They are very potent antioxidants and are responsible for the color of blackcurrants. Around 300 different types of anthocyanins have been discovered.
Anthocyanins inhibit the enzymes Cyclo-oxygenase 1 and 2, and reduce inflammation and the effects of arthritis in the body. The effect is similar to aspirin or ibuprofen, so many middle-aged and old people are choosing the healthier blackcurrant juice over these drugs.
Anthocyanins have been found to be heat and light sensitive, so the processing of blackcurrants is controlled very carefully to ensure they keep their nutritional properties
The fruit juice of black currant contains proanthocyanidins, anthocyanins and a polysaccharide-rich substance, cassis polysaccharide (CAPS), and has macrophage-stimulating activity. Its interleukin (IL)-1beta-inducing activity is very high, compared with other fruit juices. CAPS was found to consist of mannose, galactose, xylose, rhamnose, xylose, arabinose, and glucose. This substance has been proven to be very toxic against tumor cells, so studies are being performed to determine the anti-cancer properties of black currants
In addition, black currant seed oil contains 47% linoleic (18:2n6),14% alpha-linolenic (18:3n3), 12% gamma-linolenic (18:3n6), and 2.7% stearidonic (18:4n3) acids. Of these, gamma-linoleic is rarely found in any other natural resource, and both alpha and gamma-linoleic are essential fatty acids, which means our body cannot produce them on its own.
Overall, black currants have been proven to have health benefits including:
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블랙 건포도(블랙 커런트) 의 효능
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블랙 건포도 는 많은 영양소 , 항산화 제, 비타민, 필수 지방산 과 미네랄이 매우 풍부
특히, 블랙 건포도 는 비타민 C ( 강력한 항산화 ) , GLA ( 감마 리놀레산 , 매우 드문 오메가 6 필수 지방산 ) 과 칼륨 의 높은 콘텐츠 에 대한 명성이 높습니다 . 그들은 두 바나나칼륨 , 오렌지 4 배비타민 C , 블루 베리 배항산화 을 보여왔다 .
블랙 건포도 는 자연적으로 열매 에서 발견 화합물 인 안토시아닌 이 들어 있습니다. 그들은 매우 강력한 항산화 제 이며, 블랙 커런트 의 색상 에 대한 책임이 있습니다. 안토시아닌 의 약 300 종류가 발견되었습니다 .
안토시아닌효소 사이클로 시게나 제 1 및 2 를 억제 하고, 염증과신체의 관절염의효과를 감소시킨다. 효과는 아스피린 이나 이부 프로 펜 과 유사합니다 , 많은 중년 과 노인 이 약 에건강 까막 까치밥 나무 주스를 선택하고있다 .
안토시아닌 은 열과 빛 에 민감한 것으로 밝혀졌다 , 그래서 블랙 커런트 의 처리는 그들의 영양 속성을 유지 보장하기 위해 매우 신중하게 제어
블랙 커런트 의 과일 주스 는 프로 안토시 아니 딘 , 안토시아닌 과폴리 사카 라이드 가 풍부한 물질 , 카시스 폴리 사카 라이드 ( CAPS )를 포함하고, 대 식세포 자극하는 활동 이있다. 그 인터루킨 (IL ) - 1β를 유도 활성은 다른 과일 주스 에 비해 매우 높다. CAPS 는 만노스 , 갈락토스 , 자일 로스 , 람 노스 , 크 실로 오스 , 아라비 노스 , 포도당 으로 구성되어 발견되었다 . 이 물질은 종양 세포 에 매우 독성이 입증되었습니다 , 그래서 연구는 검은 건포도의 항암 특성을 측정 하기 위해 수행 되고있다
또한 , 블랙 커런트 씨 오일 은 47 % 리놀레산 ( 18시 2분 N6 ) , 14 % 의 알파 - 리놀렌산 ( 18시 3분 N3 ) , 12 % 의 감마 리놀렌산 ( 18시 3분 N6 ) , 2.7 % 의 stearidonic ( 18시 4분 N3 ) 산을 포함하고 있습니다. 이들 중 , 감마 - 리놀렌산 은 거의 우리 몸 자체 를 생성 할 수 있음을 의미 , 다른 천연 자원 의 발견 , 알파 및 감마 - 리놀렌산 이 모두 필수 지방산 입니다 됩니다.
전반적으로, 검은 건포도 는 등의 의료 혜택 이 입증 되었습니다
첫댓글 좋은 정보 감사합니다.