송예린「경영학부, 17100802」
불고기 글로벌Engilsh 2 화 3,4교시(12987-46)
담당교수 : 한정희 교수님
제출일 : 2022년 9월 29일
먼저 불고기는 한국의 전통 고기구이에서 유래 되었다.
First, bulgogi originated from traditional Korean grilled meat.
맥적은 고기를 꼬챙이에 꿰어 불에 구워 먹는 음식인데, 석쇠가 나온 뒤 꼬챙이가 필요 없어 지금의 불고기가 됐다.
Macjeok is a food that is eaten by roasting meat on a skewer, but after the grill came out, it became the current bulgogi because there was no need for skewers.
그 후, 불고기는 조선에 와서 궁중요리 너비아니로 발전했다.
After that, bulgogi came to Joseon and developed into court cuisine Neobiani.
그다음은 불고기 종류는 육수 불고기와 석쇠불고기가 있다.
Next, the types of bulgogi are broth bulgogi and grill bulgogi.
육수불고기는 넓적한 불판에 고기와 여러 가지 채소, 당면 등을 넣고 육수를 자작해 부어서 익혀 먹는 것이다.
Broth bulgogi is eaten by putting meat, various vegetables, and glass noodles on a wide grill, pouring the broth on its own, and cooking it.
석쇠불고기는 양념한 쇠고기를 석쇠를 이용해 물기 없이 숯불에 바싹 구워내는 것이다.
Grill bulgogi is to gril seasoned beef on charcoal without water using gril
불고기가 사용되는 용도는 불고기피자, 불고기덮밥, 햄버거가있다.
(Bulgogi is used for bulgogi pizza, bulgogi rice, bowl, and hamburgers.