보드카 1 온스
토마토 쥬스 4 온스
레몬 쥬스 1/4 온스
타바스코 소스 2 대쉬
우스터 소스 2 대쉬
소금 1 핀치
후추 1 핀치
* 빌드
* 텀블러
* 머들러
(칵테일 2002 중에서)
Bloody Mary
Vodka(보드카) 30~40 ml
Fresh Lemon(프렛쉬 레먼) 1/4 ea
* 하이볼 글라스에 딸아붓고, 토마토 쥬스를 채워서 머드러를 갖추어 만들어 낸다.
(최신 양주학원론 각론편 중에서)
Bloody Mary
Vodka(워트카) 1.5 oz
Tomato Juice(토마토 주우스) 6.5 oz
Lemon Juice(레몬 주우스) 1 ts
* 대형 텀블러에 1~2개의 얼음을 넣고 워트카, 토마토주우스의 순서로 따라 stir 하여 레몬 슬라이스로 장식해 권한다.
(현대여성의 홈 칵테일 중에서)
Bloody Mary
Vodka(워트카) 40 ml
Tomato Juice(토마토 쥬스) 160 ml
Salt(소금) 한웅큼
Tabasco(타바스코) 1~2 dash
Worcester sauce(우스터 소스) 2~3 dash
* 섞어서 Cubed Ice가 든 Collins Glass에 넣은 다음, Lemon Slice를 장식한다.
Lemon Juice는 2~3 drop더해도 좋다.
메어리 1세의 별명으로, 그는 신교도(新敎徒)를 박해하였었다.
(칵테일 초보자에서 전문인까지 중에서)
Bloody Mary
Vodka(보드카) 30~45 ml
Tomato Juice(토마토 쥬스) 180 ml
Lemon Juice(레몬 쥬스) 1 tsp
Worcester Sauce(워세스터 소스) 1 dash
* 8 oz glass에 재료를 넣고 섞는다. tomato juice는 차게 해서 쓰고, 레몬, worcester sauce는 토마토의 맛을 부드럽게 하기 위해서 쓴다.
(알기쉬운 양주와 칵테일기법 중에서)
Bloody Mary
Vodka(보드카) 45 ml
Tomato Juice(토마토 쥬스) fill
Lemon slice(레몬 조각) 1 ea
* 1. collins glass에 cubed ice 4, 5개를 넣고 vodka를 따른다.
2. 1에 tomato juice를 glass의 8할 정도 넣어 가볍게 젓는다.
3. 레몬을 glass 가장자리에 잎 2, 3장이 달린 샐러리 스틱을 안에 넣는다.
4. worcester sauce, pepper, salt, tabasco를 곁들인다.
# 지명도 : A, 달기 : 중간, 알코올 도수 : 중간
(칵테일 베스트 100 중에서)
Bloody Mary
3 ounce Tomato Juice(토마토 쥬스)
Lemon Jice(레몬 쥬스)(1/2)
1½ ounce Vofka(보드카)
2 dash Worcetershire Sauce
Salt(소금)
Pepper(후추)
* shaking한 후 이것을 cubed ice가 들어 있는 highball glass에 붓는다.
vodka 대신 gin을 사용하기도 한다.
(국제화시대의 양주 상식 중에서)
Bloody Mary
1½ oz Vodka
4 oz Tomato Juice
1/2 oz Lemon Juice
2 dashes Tabasco Sauce
2 dashes Worcestershire Sauce
* 얼음과 함께 10 oz glass에 넣고 잘 저어준 다음 잎이 달린 샐러리 속대를 하나를 꽂아주고 소금과 후추가루를 곁들여 서브한다.
유사한 칵테일로 Booldy Maria는 Vodka 대신 Tequila를 base로 사용한다.
(실무 칵테일 백과 중에서)
Bloody Mary
1½ oz Vodka
4 oz Tomato Juice
1/2 oz Lemon Juice
2 dashes Tobasco Sauce
2 dashes Worcestershire Sauce
dash Salt & Pepper
* 10 oz goblet glass에 얼음과 함께 넣고 잘 저어준 다음 잎이 달린 샐러리 속대 하나를 잔 안에 넣어준다.
(Official Cocktail Recipes From I.B.A. 1987 중에서)
Bloody Mary
1 measure Vodka
2 measures Tomato Juice
1/3 measure Lemon Juice
1 dash of Worcestershire Sauce
salt and pepper to taste
* Shake the ingredients well with ice and strain into a wine glass.
Garnish with celery leaves.
(COCKTAIL 중에서)
BLOODY MARY
1 shot vodka
Tomato juice
Splash of lemon juice
Dash of Worcestershire sauce
Dash of Tabasco sauce
Sprinkle of celery salt or pepper
Celery stalk or lime wedge
* Ganish and serve.
* Large Rocks or Highball Glass.
(THE PERFECT COCKTAIL 중에서)
Bloody Mary
1¼ oz. vodka
6 oz. tomato juice
1/2 tsp. Worcestershire sauce
1 dash lemon juice
2-3 drops Tabasco
salt and pepper
* Shake with ice and strain into highball glass over ice.
Garnish with lime wedge and celery stalk.
(Seagram's BARTENDING GUIDE 중에서)
Bloody Mary
1½ oz. vodka
3 oz. tomato juice
1/2 oz. lemon juice
3 drops Tabasco sauce
3 drops Worcestershire sauce
pinch celery salt
pinch pepper
dab horseradish (squeeze out liquid)
* 1. Combine vodka, tomato juice, lemon juice and seasonings (to taste) in a well-chilled mixing glass
2. Shake
3. Pour into an oversized wineglass or a chilled Collins glass
4. Garnish with a lime slice or a celery stalk
(Note: A Bloody Mary may also be served on the rocks and stirred in the glass, or it may be shaken with ice and strained into the glass.)
(THE COMPLETE BARTENDER 중에서)
bloody mary
50 ml vodka
200 ml tomato juice
2 grinds of black pepper
2 dashes of Worcestershire sauce
2 dashes of Tabasco sauce
2 dashes of fresh lemon juice
1 barspoon horserdish sauce
1 celery stick
* Shake all the ingredients over ice and strain into a highball glass filled with ice.
Garnish with a celery stick.
(These measurements are dependent on personal likes or dislikes for spices.)
(cool cocktails 중에서)
Bloody Mary
* Everyone has or her own proprietary recipe for the next best hangover cure after aspirin.
Some strange people even put tomato ketchup into it.
Others round out the alcohol with a splash of sry sherry.
Here is my own formula. Put a slice of lemon and two or three ice-cubes in a tall glass, add a teaspoon of Lea & Perrin's Worcestershire sauce,
a teaspoon of freshly squeezed lemon juice, a pinch of celery salt,
a generous dash of Tabasco and about half-a-dozen twists of the black pepper mill, and stir to coat the ice.
Fill the glass to about and inch-and-a-half from the top with tomato juice and pour on a generous measure of vodka.
Stir well to combine the alcohol.
(SPIRITS & LIQUEURS COOKBOOK 중에서)
Bloody Mary
Perhaps named for Queen Mary 1 of England, whose relentless pursuit of the Protestants earned her the nickname "Bloody Mary," the drink is thought to have made its debut in the United States in the mid-1930s.
The Bloody Mary is a popular brunch drink (or a morning-after hangover cure).
Some individuals prefer a mild version, others are heavy-handed with the Tabasco and Worcestershire sauce.
2 oz (4 Tbsp) vodka
4 oz (8 Tbsp) tomato juice
2 dashes lemon juice
2 dashes Worcestershire sauce
2-3 drops Tabasco sauce
1/2 tsp sugar (optional)
1 dash celery salt
salt and pepper to taste
celery stalk for garnish (optional)
* Shake ingredients with ice and strain into a large chilled wineglass.
Sprinkle with salt, celery salt, and pepper.
Garnish wth celery stalk.
Wariations : serve "on the rocks" by straining into a chilled highball glass or beer goblet over ice cubes.
(International BARTENDER'S Guide 중에서)
Bloody Mary(블러디 메리)
재료
Worcestershire Sauce 1 dash
Tabasco Sauce 2-3 drops
Salt and Pepper 약간
Vodka 1½ oz
Fill with Tomato Juice
기법 : Build
Glass : Highball Glass
장식 : Lemon or Celery
만들기
① 하이볼 글라스에 우스터셔 소스, 타바스코, 소금, 후추를 넣고 믹싱시킨다.
② 하이볼 글라스에 얼음을 넣고 보드카를 넣는다.
③ 토마토 주스로 나머지 80%를 채운다.
④ 레몬 슬라이스나 셀러리로 장식한다.
응용
Mr. Boston에서는 Vodka 1½ oz, Tomato Juice 3 oz, Lemon Juice 1 dash Worcestershire Sauce 1/2 tsp, Tabasco Sauce 2-3 drops, Salt and Pepper를 넣고 Shake해서 old-fashioned glass에 넣어 주는 것으로 되어있다.
Blood Mary에 Vodka를 빼고 Non Alcohol Drink로 만들면 "Virgin Mary"가 된다. Virgin은 더렵혀지지 않은, 순결한 이란 뜻을 가지고 있다.
(조주기능사 실기대비 실전칵테일 중에서)