rind
1. 껍질
2. 외피
3. …의 껍질을 벗기다
1.[불가산] (동물·식물·과일·치즈·베이컨 등의) 껍질, 외피
2.[불가산] (사물의) 겉보기, 외관, 외견
the rind of things
사물의 외관
…의 껍질을 벗기다.
peel the rind off cheese
치즈의 껍질을 벗기다
Every part of a watermelon is edible, even the seeds and rinds.
씨와 껍질까지도 수박의 모든 부분은 다 먹을 수 있습니다.
The rind of watermelon is thick and green, but it can look black, too.
수박의 껍질은 두껍고 녹색이지만 검은색으로 보일 수도 있습니다.
"It's the preserved rind of the citron that goes into cake," Vance explained.
"케이크에 넣는 것은 시트론의 껍질이지요." 밴스가 설명했다.
It's a story of the neocortex, which means "new rind."
대뇌 신피질에 관한 이야기인데 신피질이란 "새로운 껍질"이라는 뜻입니다.
The fungus damages the rind and seriously deteriorates the quality of the fruit, ministry officials said.
이 곰팡이는 감귤류의 껍질을 손상시키며 과일의 품질을 저하시킨다고 농림부 관리들이 말했다.
Effects of Substituting Fat with Pork Rind on the Quality Characteristics of Emulsion Sausage during Storage
돈피의 지방대체 수준이 저장기간 동안 유화형 소시지의 품질특성에 미치는 영향
Response to Immunosuppressive Therapy rind an HIA-DR Allele in Children with Aplastic Anemia
소아 재생불량성빈혈에서 HLA-DR 대립유전자의 발현이 면역억제치료 반응에 미치는 영향
Effects of Alcoholic Fermentation Extracts from Ovary and Rind of Pear on Human Skin
배의 씨방 및 과피의 알콜 발효 추출물이 피부에 미치는 영향
Oriental melon rinds are very thin.
참외 껍질은 매우 얇다.
We sometimes eat pickled watermelon rind.
우리는 수박 껍질 절임을 먹기도 한다.