Pisco Brandy(피스코 브랜디) 3/4 oz
Lemon Juice or Lime Juice(레먼 쥬스 또는 라임 쥬스) 1/4 oz
Sugar Syrup(설탕 시럽) 1 dash
*진탕하여, 칵테일 글라스에 딸아붓고, Angostura Bitters를 1dash 뿌려 준다.
<말의 연유>
이 칵테일은 1978년도 IBA처방에서 선택한 것이며, 이는 남미의 페루에서 만들어지는 브랜디와 같은 것으로 잘 알려진 것이고, 잉카 피스코로, 해외에 특히 미국으로 수출되던 것이 세계로 알려지면서 피스코의 이름이 알려져 IBA선택 작품으로 발굴하게 된것이다. 그러나 아직 우리나라에는 피그코가 잘 알려져 있지 않고 있다.
(최신 양주학원론 각론편 중에서)
Pisco Sour
2 oz. brandy (Pisco)
1½ oz. sour mix
1 tsp. lime juice
1/2 egg white
2 dashes Angostura bitters
* 1. Fill mixing glass with ice
2. Add brandy, sour mix, lime juice and egg white
3. Shake
4. Strain into a sour glass
5. Add ice
6. Top with Angostura bitters
(THE COMPLETE BARTENDER 중에서)
Pisco Sour
* Half- fill a small tumbler with smashed ice, Put in two measures of freshly squeezed lime juice and sweeted to taste with icing sugar. Stir well to dissolve the sugar. Add a measure of pisco, and give the drink a final stir.