75세 은퇴자 남자논내의 첫 겉조리 김치 요리탄생/ By 행우: 피터제갈
● 준비물: 배추.대무우.초코아열매/사과올리고당.요쿠르트.생강.사과.부추.오징어젓. 생고추와 고추가루.양파.마늘.찹쌀풀 새우젓 참께 참기름 등/
● 특이 주의사항= 배추와 무우와 쵸코열매를 7~8회 다듬고 잘라서 깨끗이 씻어서, 한국 돌소금에 찬물을 섞어서 재료를 넣고 2시간 이상2회 이상 뒤집고 절린후 건져서 물을 뻬고 양념과 섞어 비빈다!
■ 이때 주의점은 다시 찬물에 재차 ㅋ 씻지않는다! 김치의 맛있는 단물 상태를 유지하기 위해서다!
김치 냉장고에 10일 정도 발효시킨후 그 참 맛을 시식할 참이다!
요구르트가 발효에 도움을 기여할줄 믿는다! ㅋㅋㅋ 시작이 반이다! 그간 봉사해준 여보에게 대 감사 한다!
● 후기= 맛 있는 겉조리 만들기 노하우 포인트는 배추와 무 등이 얼마나 간이 잘 배어, 들었는가가 성공의 극치라 보며, 자기것을 만들기 위해서 수차례 도전해서
적당한 간이 스며든 노하우를 찾고 완성
해야 한다고 본다!
■ 가자! 가자! 맛깔스런 겉조리 김치를 위하여~~~~노력하며 가자\\\\ㅎㅎㅎ
도전자: 행우 제갈종한
행번: 19671201
Birth of 75-year-old retiree man’s first outside-cooked kimchi dish/ cabbage, large radish, chocolate fruit/apple oligosaccharide, yogurt, ginger, apple, soy sauce, and salted squid. raw red pepper and red pepper powder, onion, garlic, glutinous rice paste, etc./ special considerations: trim and cut cabbage, radish, and chocolate fruit 7 to 8 times, wash them clean, mix korean stone salt with cold water, add ingredients, turn over 2 times or more for 2 hours or more, and marinate. remove the rinse, drain the water, mix with the seasoning, and rub! at this time, the caution is not to wash in cold water again! this is to maintain the delicious state of kimchi! after fermenting kimchi in the refrigerator for about 10 days, i am about to sample the true taste! i believe that yogurt will help fermentation! lol lol the beginning is half done! thank you so much for all your service so far! reviews = the point of the know-how in making delicious outer dishes is how well the cabbage and young radish are seasoned, which is considered the pinnacle of success, and it is necessary to try several times to complete it in order to make your own! let's go! let's go! for delicious outer-cooked kimchi.
첫댓글 말련기에 요리에 도전장을 올린다!
그간 어깨너머로 보아왔던 여보의 김치담은 모습을 보면서 내 아이디어로 뺄건빼고 보탤것은 보태면서
첫 겉조리를 담기를 어제 혼자 시도해 완성했다! 시작이 반이다! 가자! 가자!