山西 지역이 국수라는 음식의 원산지라하면 지역적으로 산서성 지역에 漢나라가 위치 할 수 없었고 동지역은 홍산문명,고조선,부여, 고구려가 점유했던 지역이므로 그 원류는 고조선으로 보입니다. (운영자 주)
국수에 대하여
Nomenclature of Chinese noodles can be difficult due to the vast spectrum available in China and the many dialects of Chinese used to name them. In Chinese, miàn (traditional Chinese: 麵; simplified Chinese: 面; often transliterated as "mien" or "mein" ) refers to noodles made from wheat, while fěn (粉) or "fun" refers to noodles made from rice flour, mung bean starch, or indeed any kind of starch. Each noodle type can be rendered in pinyin for Mandarin, but in Hong Kong and neighboring Guangdong it will be known by its Cantonese pronunciation. Taiwan, Malaysia, Singapore and many other Overseas Chinese communities in
Southeast Asia will use Hokkien (Min Nan 岷南) instead.
지나국수라는 이름은 지나내에서도 매우 종류가 광범위하고 방언으로도 많은 이름이 있다. 지나어로 면은 밀로 만들어지거나 쌀로, 메밀로 만들어진다.아떠한 녹말이라도 가능하다.국수는 홍콩,광동,민월지방, 대만 ,말레이,싱가포르나 동남아 지나사회에서 호킨이라 불리우기도 한다
The character for miàn (wheat noodles) can be written a number of ways in Chinese. The standard Traditional character is 麵, while the standard Simplified character is 面. Variant characters include 麪, 麺, and 靣. The characters 面 and 麵 are separate characters in Traditional Chinese, the former meaning "face" and the latter meaning "noodles" or "flour". In Simplified Chinese, the two characters have been combined and both meanings are expressed by 面. (위키백과)
History (역사)
Although the Chinese, Arabs, and Italians have all claimed to have been the first to create noodles, the first written account of noodles dates from the Chinese East Han Dynasty, between 25 and 220 AD. During the Chinese Song Dynasty (960–1279) noodle shops were very popular in the cities, and remained open all night.
In October 2005, the oldest noodles yet discovered were found in Qinghai, China, at the Lajia archaeological site, during excavation of a Neolithic Qijia culture settlement along the Yellow River. The 4,000-year-old noodles appear to have been made from foxtail millet and broomcorn millet. Today, millet is not a commonly used ingredient in Chinese noodles.
국수의 역사가 동아시아,아랍,이태리에서 서로 먼저라 주장하고 있으나 첫 국수에 대한 기원은 서기 25~200년시기의 동한에서 기록되어 있다.기록에 의하면 송시대에 국수가 대중화되어 낮에도 즐겼다고 기록되어 있다.2005년 10월 청해성에서 가장 오랜 국수가 발견되었고 황하강 유적지 新齊家 문화유적지에서 발굴되었다.
The Qijia culture (2400 BC - 1900 BC) was an early Bronze Age culture distributed around the upper Yellow River region of western Gansu (centered in Lanzhou) and eastern Qinghai, China. Johan Gunnar Andersson discovered the initial site at Qijiaping (齊家坪) in 1923. During the late stages of the culture, the Qijia culture retreated from the west and suffered a reduction in population size. Qijia culture produced some of the earliest bronze and copper mirrors found in China. Extensive domestication of horses are found at many Qijia sites.
제가문화(기원전 24~19세기)는 초기청동기시대 문화로서 감숙지역의 황하유역에 있으며,동부 청해성에서 1923년 조한 구나 앤더슨에의해 1923년에 발견되었다. 이문화의 말기에는 서부로부터의 침략으로 인구가 감소하는 고통을 겪었으나 많은수의 말을 가축화시킨것으로 조사되었다. (위키백과)
국수문화의 원조가 산서지역이며 역사적으로 처음 기록된 것은 동한시기,남으로 제조법이 전수되어 민월,더나아가 동남아까지,티벳까지 전달되었다함은 이문화는 결국 중국인지 주장하는 한나라와 상관없는 것이다 그시기에 산서이북,청해,감숙은 바로 고조선,부여,고구려의 領地 였던것이다.
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