Influence of season on rose pollen quality
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황승록
Summary
In vitro tests of pollen germination were carried out at different periods during an annual cycle in order to study environmental influence on the quality of Rosa hybrida L. pollen during its maturation process.
시험관에서의 꽃가루 발아 실험은 성숙과정동안 Rosa hybrida L. 품종의 꽃가루품질에 미치는 환경적 영향을 연구하기위해 1년 주기로 기간을 달리하여 시행되었다.
This quality was evaluated by taking into account the rate of germination as well as the average length of emitted pollen tubes.
이 품질은 발아율뿐만 아니라 꽃가루관에서 분출되는 길이도 고려하여 평가되었다.
In addition, during an annual hybridization period, a few pollinations were carried out in vivo with pollen of the same origin in order to study the evolution of the fertilization results, as attested by number of achenes per resulting hips.
게다가 1년의 교배기간동안 많은 수정은 수정결과들의 진화를 연구하기위해 같은 종의 꽃가루로 체내에서 시행했다.
During the period covered by the experiments, the evolution of the pollen quality detected in vitro can be related to that of seed setting success.
실험기간동안 체외에서 발견된 꽃가루 품질의 향상은 씨앗이 성공적으로 착상하는 것과 관련이 있을 수도 있다.
Of the two criteria used in vitro to evaluate pollen quality, the factor most liable to influence in vivo fertilization success seems to be the average length of emitted pollen tubes.
꽃가루 품질을 높이기 위해 체외에서 사용된 두 조건을 보면 체내 성공적인 수정에 가장 영향을 주기 쉬운 요소는 화관에서 방출되는 꽃가루의 평균적 길이라고 할 수 있다.