과거 한국의 동그랑땡은 명절때나 먹는 음식으로 여겨지는 경우가 많았습니다.
그러나
지금은 사계절 간편 요리로 고기와 두부가 들어간 최고의 반찬이자 간식이 되었습니다.
여러분들도 맛있는 한국 동그랑땡을 한번 즐겨보시기 바랍니다.
지금부터 간편 요리 중 하나인 맛있는 동그랑땡을 만들어 보도록 하겠습니다.
Today's recipe is a nutritious Korean traditional Meatball.
In the past, Korean traditional Meatball is often regarded as a food to eat during national holidays.
But
Nowadays, it has become the best side dish and snack with meat and tofu as a simple dish of all seasons.
From now on, I'll make a delicious Korean traditional Meatball, one of the simplest dishes.
- 요리 재료 소개 ( 동그랑땡)
Introduction of cooking ingredients (korean traditional meatball )
1. 다진 소고기(minced beef) 500g
2. 다진 돼지고기(Minced pork) 500g
3. 단단한 두부 2모 (Hard tofu) 500g
4. 양파 (onion) 2
5. 당근(carrot) 1
6.청양고추(Cheongyang Pepper) 2
7. 다진마늘(crushed garlic) 2T
8. 소금 적당량 (salt-appropriate amount)
9. 후추 적당량 ( pepper-appropriate amount)
10. 계란 (egg) 12
11. 쪽파 적당량 (chive appropriate amount)
12. 밀가루 적당량 ( flour-appropriate amoun)
13. 참기름 적당량 ( Sesame oil-appropriate amount)
14. 참깨 적당량 (sesame appropriate amount)
- 김순녀의 동그랑 땡 황금 레시피
1. 양파를 잘게 썬다.
Chop the onion up into small pieces.
Tip : 당근도 양파처럼 잘게 썰어 두세요.
Chop carrots into small pieces like onions.
2. 영상과 같이 두부를 곱게 다집니다. ( 칼을 눕혀서 두부를 곱게 으깬다.)
Chop the tofu finely as shown in the video.
Tip : 두부는 두 손으로 꽉 짜서 물기를 제거합니다.
The tofu is squeezed into two hands to remove the moisture.
3. 볼에 다진 소고기와 돼지고기 및 손질한 야채를 넣고 섞는다.
In a bowl, mix the minced beef, pork and trimmed vegetables.
4. 청양 고추를 잘게 썬다.
Chop the Cheongyang Pepper up into small pieces.
5. 소금을 적당량 넣고 섞습니다.
Add an appropriate amount of salt and mix.
6. 후추를 적당량 넣고 섞습니다.
Add an appropriate amount of pepper and mix.
7. 참기름 적당량 넣고 섞습니다.
Add an appropriate amount of Sesame oil and mix.
8. 계란 2개를 넣고 섞습니다.
Add 2 egg and mix.
9. 다른 볼에 계란 10개와 쪽파 썰은 것을 넣고 섞습니다.
In another bowl, mix 10 eggs and chopped chives.
10. 만든 반죽은 둥글납작하게 빚은 뒤 밀가루에 묻혀둡니다.
After making the dough into a round shape, put it in flour.
11. 다시 계란물에 입힙니다.
Dip in egg water again.
12. 달군 팬에 포도씨유를 두르고 동그랑땡을 노릇노릇 부친다.
Put grapeseed oil on a heated pan and pan-fry korean traditional meatball.
추천
한국 동그랑땡은 약선 요리는 아닙니다.
그러나 세계인이 모두 즐길 수 있는 영양이 골고루 들어간 맛있는
요리입니다.
한국의 대표적인 불고기를 알고 계신 분이라면,
이번에 한국의 또 다른 대표 음식 동그랑땡을 한번 즐겨 보시기를
추천 드립니다.
Korean traditional Meatball is not Medicinal cuisine.
But it is a delicious dish with evenly nutritious food that everyone in the world can enjoy.
If you know Korea's typical bulgogi,
This time, I recommend that you try another representative food Korean traditional Meatball.