|
세계 최고의 해산물 요리
당신이 해산물 팬이라면 이 자료는 당신을 위한 것입니다. 내 동료 여행 및 음식 블로거가 제안한 세계 최고의 해산물 요리를 확인하십시오.
1. 구운 문어 - 그리스
세계 최고의 해산물 요리 – 구운 문어, 그리스
문어는 내가 가장 좋아하는 해산물 요리 중 하나이며 여러 가지 방법으로 먹을 수 있습니다. 문어 사시미, 문어 샐러드 또는 삶은 문어. 내가 시도한 최고의 문어는 구운 문어의 그리스 섬 특산품입니다.
문어는 고대부터 그리스에서 먹었으므로 수년간의 경험을 통해 문어를 준비하는 데 전문가입니다. 문어는 매일 신선하게 잡아서 햇볕에 말려 숯불에 굽는다. 겉은 까맣게 타서 바삭바삭한 식감이 좋고 속은 쫄깃하고 육즙이 풍부합니다. 문어는 너무 완벽하고 맛이 좋기 때문에 최소한의 드레싱이 필요하며 간단한 레몬 조각과 함께 제공됩니다.
2. Fischbrötchen – 독일 함부르크
세계 최고의 해산물 요리 - Fischbrötchen in 함부르크, 독일
독일은 소시지, 소금에 절인 양배추, 프레첼로 가장 잘 알려져 있지만 독일 요리는 그보다 훨씬 더 많은 것을 제공합니다. 북부 독일에서 해산물은 이 지역이 북해와 발트해에 인접해 있기 때문에 주방의 필수품입니다. 그러나 유명한 Fischbrötchen만큼 상징적인 요리는 없습니다.
Fischbrötchen은 함부르크 시에서 인기 있는 샌드위치의 일종입니다. Fischbrötchen은 일반적으로 생선으로 속을 채운 디너 롤로 구성됩니다. 가장 일반적으로 Bismarck 청어 또는 souses 청어를 찾을 수 있습니다.
튀긴 생선이나 새우도 일반적입니다. Fischbrötchen은 함부르크의 항구에서 가장 쉽게 찾을 수 있습니다. 이곳에서는 현지인과 방문객 모두 이 인기 있는 패스트푸드를 마음껏 맛보실 수 있습니다.
3. 랍스터 - 푸에르토 누에보
세계 최고의 해산물 요리 - 랍스터, 푸에르토 누에보
멕시코의 바하 칼리포르니아 반도는 항상 미식으로 유명하지는 않았지만 세기가 바뀌면서 상황이 바뀌기 시작했습니다. 바하 요리를 생각할 때마다 우리는 거대한 랍스터와 거대한 수제 밀가루 토르티야를 떠올립니다. Baja 요리의 가장 중요한 부분은 확실히 신선도입니다. 스페인어로 "Del Mar al Paladar"는 기본적으로 모토인 바다에서 미각까지를 의미합니다.
캘리포니아 샌디에이고에서 남쪽으로 불과 몇 마일 떨어진 푸에르토 누에보는 랍스터 천국입니다. 특히 맛있는 랍스터로 유명한 작은 마을입니다. 우리가 가장 좋아하는 식사 장소 중 하나는 Villa Ortega's입니다. 전망과 음식은 푸에르토 누에보에서의 식사를 독특한 해산물 경험으로 만들 것입니다.
4. 빠에야 - 스페인
세계 최고의 해산물 요리 - 스페인 빠에야
Paella de Marisco 또는 해산물 빠에야는 스페인의 국가 요리입니다. 풍부한 맛으로 인해 세계 최고의 해산물 요리입니다. 하나의 팬에서 완벽하게 조리된 신선하고 엄선된 재료로 만들어집니다.
신선한 해산물과 넓은 팬이나 빠에레라로 지은 빠에야 라이스로 구성된 스페인 해안의 맛을 대표하는 놀라운 해산물 요리입니다.
요리는 오랜 세월에 걸쳐 진화했기 때문에 다양한 재료로 만들 수 있습니다. 홍합, 새우, 생선, 조개, 랍스터는 Paella de Marisco를 위한 훌륭한 선택입니다. 마늘, 양파, 피망을 팬에 몇 분 동안 볶습니다. 토마토는 소스와 같은 일관성이 될 때까지 첨가됩니다. 팬에 사프란을 곁들인 해물 육수를 붓고 빠에야 밥을 추가합니다. 다음 단계는 파슬리와 조미료를 넣고 3분간 저어주는 것입니다. 그런 다음 삶은 조개, 홍합, 새우를 밥 위에 올려줍니다. 마지막 단계는 밥이 다 될 때까지 15~20분 더 끓이는 것입니다.
정통 빠에야 데 마리스코의 맛은 본국인 스페인 어디에서나 맛볼 수 있습니다.
5. 풀포 알라 갈레가 - 갈리시아
세계 최고의 해산물 요리 - 스페인 풀포 라 갈레가
스페인으로의 마지막 여행에서 우리는 갈리시아를 걷는 데 꽤 많은 시간을 보냈습니다. 북부 지방은 바다로 승선했습니다. 그곳에서 우리는 유명한 현지 요리인 펄포 아 라 갈레가(Pulpo a la Gallega) 또는 "공정한 문어"를 의미하는 폴보 아 페이라(Polbo á feira)(현지 이름)를 포함한 다양한 음식을 맛볼 기회가 있었습니다.
Melide – 갈리시아의 작은 마을은 요리가 시작된 곳입니다. 문어는 요리의 주재료입니다. 먼저 큰 구리 냄비에서 약 1시간 동안 끓인 다음 냄비에 20분 더 둡니다. 준비가 되어 있어야 하지만 너무 익히지 않으면 질기고 질기게 됩니다.
준비되면 작은 정사각형 조각(2×2cm)으로 자르고 일반적으로 촉수만 제공하고 소금, 허브, 파프리카로 맛을 내고 올리브 오일을 뿌립니다. 이 요리는 흰 빵과 현지 레드 와인(보통 영 와인)과 함께 제공됩니다. 주로 펄포를 제공하는 특별한 장소를 펄페리아라고 하며 갈리시아의 많은 도시와 마을에서 찾을 수 있습니다. 전통적으로 펄페리아는 고급 레스토랑이 아니라 현지 식당입니다. 오늘날 갈리시아의 많은 레스토랑에서는 펄포 라 갈레가를 스타터로 제공합니다.
6. 랍스터를 곁들인 탈리오니 – 이탈리아 베니스
세계 최고의 해산물 요리 - 랍스터를 곁들인 탈리오니, 베니스, 이탈리아
종종 간단한 요리가 가장 맛있고 기억에 남습니다. 베니스 카나레지오 지역에 있는 오스테리아 알바코에서는 4년 전부터 고민하던 랍스터를 이용해 파스타와 레드(토마토) 소스 요리를 만든다.
랍스터를 곁들인 탈리오니는 집에서 만든 파스타에 신선한 토마토 소스를 적당량 넣고 갓 잡은 랍스터 조각을 조합한 것입니다. 요리는 효과를 위해 전체 랑구스틴을 얹습니다. 랍스터는 소스에 흠뻑 적시면 쉽게 압도될 수 있지만 이 경우에는 균형이 맞습니다. 나는 랍스터와 파스타를 먹는 베니스의 운하에서 긴 점심을 먹는 것보다 더 좋은 것을 생각할 수 없습니다.
7. 브라질 새우 수프 – 브라질
세계 최고의 해산물 요리 - 브라질 새우 수프, 브라질
moqueca de camarao라고도 알려진 브라질 새우 수프는 브라질 북동부 바이아 지역에서 흔히 볼 수 있으며 가을과 겨울 요리로 간주됩니다.
전통적인 모케카 레시피는 테라코타 접시에 천천히 요리되며 각 가정마다 고유한 버전이 있습니다. 그러나 바이아에서는 가장 일반적으로 아프리카-브라질의 영향을 반영하며 항상 칠레 고추, 야자유 및 코코넛 우유를 포함합니다.
8. 가리비 카르파초 - 프랑스
세계 최고의 해산물 요리 - 가리비 카르파초, 프랑스
가리비 카르파초는 훌륭한 스타터가 되는 가벼운 요리입니다. 이름이 알 수 있듯 이 요리의 배경은 이탈리아에서 시작되었습니다. 가리비 카르파초를 최고의 맛으로 즐기려면 요리가 나오기 몇 분 전에 고품질 재료를 준비해야 합니다.
프랑스 북부 Pas de Calais 부서의 Busnes에 있는 Le Chateau de Beaulieu의 Le Meurin 레스토랑에서 미슐랭 2스타를 획득한 셰프 Marc Meurin. 뮤린 셰프와 그의 팀은 이 지역의 가리비를 골라 냉동실에서 20분 정도 식힌 후 얇게 썰어 고르게 썬다. 소스는 블랙 올리브 오일을 사용하고 사천 고추 옥수수를 비롯한 향신료로 맛을 냅니다. 가리비의 맛은 징징이지만 압도되지 않습니다.
미식 요리를 좋아하는 사람들에게 이것은 맛보기 위해 여행할 가치가 있는 요리입니다.
9. 칠리 크랩 - 싱가포르
세계 최고의 해산물 요리 - 칠리 크랩, 싱가포르
싱가포르 칠리 크랩(Singapore Chilli Crab)은 싱가포르의 가장 상징적인 요리 중 하나이며 섬 국가에서 가장 잘 알려진 해산물 요리인 페퍼 크랩(Pepper Crab)과 함께합니다.
싱가포르 칠리 크랩의 기원은 Cher Yam Tian이 그녀의 가족 게 요리법에 토마토 소스 대신 칠리를 첨가한 1950년대로 거슬러 올라갑니다. 그들은 그것을 너무 좋아해서 Cher와 그녀의 남편은 바다 옆의 유모차에서 그것을 팔기 시작했습니다.
그리고 그것은 큰 인기를 얻었고, 요즘 이 요리는 싱가포르 전역의 레스토랑과 행상인 노점에서 찾을 수 있습니다.
이름과 모양에도 불구하고 싱가포르 칠리 크랩은 맵지 않습니다. 머드 크랩을 걸쭉한 달콤하고 짭짤한 토마토 소스에 고추를 넣고 중불에서 볶습니다.
게는 일반적으로 튀긴 만투 한 접시와 함께 껍질을 벗기고 손으로 먹습니다. 항상 지저분한 경험이므로 큰 턱받이와 많은 냅킨이 항상 제공됩니다.
10. 포르투갈어 Bacalhau 브래지어 - 포르투갈
세계 최고의 해산물 요리 - Bacalhau Bras, 포르투갈
포르투갈 대구 요리인 Bacalhau Bras는 내가 세계에서 맛본 최고의 해산물 요리 중 하나입니다. Bacalhau는 소금에 절인 말린 대구이고 Bacalhau à Brás는 대구라고도 알려져 있는 것처럼 대구를 갈가리 찢고 양파와 얇게 썰거나 갈가리 찢은 튀긴 감자를 섞어 스크램블 에그와 함께 묶습니다.
bacalhau는 피부와 뼈를 제거할 수 있도록 먼저 담가야 합니다. 브라스가 요리되면 보통 샐러드와 블랙 올리브와 함께 제공됩니다. 그리고 저를 믿으세요. 때때로 스크램블 스크램블과 비슷할 수 있지만 맛이 좋고 점심 시간에 훌륭한 식사가 됩니다.
11. 스시 - 일본
세계 최고의 해산물 요리 - 스시, 일본
일본의 문화 공헌 중 가장 상징적이고 유비쿼터스하며 맛있는 스시를 빼놓고는 세계 최고의 해산물을 말할 수 없습니다.
초밥은 보통 식초 맛을 낸 쌀을 기본으로 하고 날 생선이나 익힌 생선, 기타 해산물 및 야채와 같은 다양한 재료와 와사비, 매운 녹색 스프레드를 쌀에 바르고 준비합니다. 스시는 사케, 일본 청주와 함께 스시 바에서 자주 제공됩니다. 일본에서 만들어졌지만 아시아에서 유럽, 아프리카와 미주에 이르기까지 전 세계적으로 전파된 음식입니다.
12. 피쉬 앤 칩스 - 영국
세계 최고의 해산물 요리 - 피쉬 앤 칩스, 영국
이 해산물 요리는 영국식 테이크아웃 음식의 대명사입니다. 뼈를 제거한 신선한 생선을 반죽 페이스트에 묻혀 튀겨서 부드럽고 폭신한 반죽을 만드는 것입니다. 그런 다음 폭행을 당한 생선에 크고 두꺼운 이중 튀긴 감자 칩이 제공되며, 종종 소금과 식초, 레드 소스 또는 브라운 소스의 선택적인 조미료와 함께 제공됩니다.
그러나 이것은 레스토랑에서 피쉬 앤 칩스를 먹을 때 약간 다를 수 있습니다. 레스토랑에서는 종종 선택적으로 레몬 짜기와 케이퍼와 융합된 마요네즈 같은 '타르타르 소스'를 제공합니다. 또한 칩 가게에는 대구, 가자미, 해덕 등 세 가지 인기 있는 생선 옵션이 있는 경우가 많으며, 해산물이 가장 좋아 영국과 영국의 해변 마을과 마을에서 거의 항상 가장 잘 찾을 수 있습니다.
13. Cazon en Adobo – 스페인 세비야
세계 최고의 해산물 요리 - Cazon en Adobo - 스페인 세비야
여행자는 스페인에서 식사에 대해 생각할 때 일반적으로 빠에야, 파타타 브라바스, 상그리아의 3가지에 중점을 둡니다. 그러나 스페인 요리에는 이 세 가지 요리보다 훨씬 더 많은 것이 있습니다.
스페인 남부의 안달루시아에서는 지중해 연안의 부러워하는 위치 때문에 물고기에 매료됩니다. 안달루시아 이외의 지역에서는 잘 알려지지 않은 요리 중 하나가 Cazon en Adobo입니다.
Cazon은 절인되고 톡 쏘는 흰살 생선입니다. 일반적으로 개고기입니다. 매리 네이드는 생선을 매우 부드럽게 유지합니다. 그런 다음 빵가루를 입히고 튀깁니다. 간단하지만 거의 중독성이 있는 요리. 세비야와 안달루시아 주변의 대부분의 타파스 바에서 찾을 수 있습니다. 특히 많은 사람들이 한 번도 들어본 적이 없는 타파스이기 때문에 세비야에서 먹을 수 있는 최고의 타파스 중 하나입니다.
14. 새우 팟타이 – 태국
세계 최고의 해산물 요리 - Shrimp Pad Thai, 태국
많은 사람들이 맛있는 접시 팟타이에 익숙하지만 대부분의 사람들은 이 요리를 닭고기와 함께 즐깁니다. 그러나 작년에 태국에서 새우(새우라고도 함) 팟타이를 발견했는데 너무 맛있습니다!
방콕에 있으면서 새우 팟타이 뿐만 아니라 쿠킹클래스에서 만들어 먹게 되었어요! 이것은 계란, 채소 및 물론 새우와 결합된 국수 기반 요리입니다. 이 요리를 정말 차별화하는 것은 땅콩, 라임, 간장 및 골파와 같은 놀라운 맛을 포함하는 소스입니다.
최고의 팟타이 중 일부는 거리에서 제공되며 종종 $1 미만입니다. 그걸 어찌 즐기지 않을 수 있겠습니까? (참고: 우리 국수는 요리 교실에서 꽃잎으로 염색했는데 일반적으로 보라색이 아닙니다.)
15. 고아의 생선 카레 - 인도
세계 최고의 해산물 요리 – 인도 고안 스타일 폼프렛
일반적으로 맛있는 채식 카레와 스낵으로 유명한 나라에서 고아의 해산물은 신선한 공기를 마시며 군침이 도는 먹기 좋은 맛입니다. 해변을 바라보며 맛있는 식사를 하는 것보다 더 좋은 것이 어디 있겠습니까? 사실, Goan 요리는 종종 현지 식단의 필수 요소인 생선이 없으면 불완전한 것으로 간주됩니다.
고아의 생선 카레는 "새우 카레" 또는 pomfret 또는 kingfish와 같은 지역 생선의 형태로 제공됩니다. Goan 생선 카레는 신맛과 매운 맛이 나며 조리법은 다양하지만 Goan 요리의 특징인 코코넛과 kokum을 포함합니다. Goa에서 생선 카레로 가장 좋아하는 장소는 Fontainhas의 Anandashram, 새우 카레 thali의 Panjim, 전망이 있는 Fish Curry의 Palolem Beach의 Dropadi입니다!
16. 강솜 크랩 카레 - 태국 남부
세계 최고의 해산물 요리 - 강솜 크랩 카레, 태국
강솜은 태국 남부에서 흔히 볼 수 있는 매운 카레 요리입니다. 사용된 심황의 결과로 강렬한 오렌지색으로 식별할 수 있습니다. 요리는 일반적으로 해산물로 만들어집니다. 물고기든 게든. 다른 재료로는 라임, 칠리, 마늘, 새우 페이스트가 있습니다.
특히 Geang Som Curry를 찾을 수 있는 한 곳은 Trat 지방의 Koh Mook입니다. 그러나 Satun 및 Nakhon Si Thammarat와 같은 다른 남부 지방에서도 카레를 찾는 것이 일반적입니다. 방콕에서 판매되는 가장 인기있는 남부 스타일 요리 중 하나입니다.
17. 흑해 홍합 - 불가리아, 동유럽
세계 최고의 해산물 요리 - 흑해 홍합, 불가리아, 동유럽
흑해 홍합은 여행하면서 맛본 홍합 중 최고인데, 평소 집에서 먹던 웨일즈 홍합보다 더 맛있다.
작년에 동유럽 불가리아 써니비치에 갔을 때 처음 먹어봤습니다. Sunny Beach는 아마도 동유럽에서 가장 까다로운 관광지 중 하나로 가장 잘 알려져 있을 것입니다. 그러나 곧 알게 된 바와 같이 이곳은 음식과 음료가 번성하는 곳이기도 합니다.
우리는 Djanny's의 Sunny Beach에 있는 우리가 가장 좋아하는 레스토랑에서 단 15 Leva에 1kg의 통통하고 육즙이 많은 흑해 홍합을 얻었습니다. 약 £7.50입니다! 엄청난 양의 마늘과 파슬리를 곁들인 화이트 와인을 곁들인 그들은 너무 맛있어서 몇 분 만에 전체 플래터를 닦았습니다. 그리고 빵을 사용하여 소스 한 방울도 닦았습니다!
Best Seafood Dishes Around The World
1. Grilled Octopus – Greece
Best seafood dishes in the world - Grilled Octopus, Greece
Best seafood dishes in the world – Grilled Octopus, Greece
Octopus is one of my favorite seafood dishes and it can be eaten many ways; octopus sashimi, octopus salad or boiled octopus. The best octopus I have ever tried is the Greek Island specialty of Grilled Octopus.
Octopus has been eaten in Greece since ancient times and thus after years of experience they are experts at preparing it. The octopus is caught fresh daily, hung out to dry in the sun and then grilled on charcoal. The outside is blackened with a nice crunchy texture and the inside is chewy and juicy. The octopus is prepared so perfectly and so flavorful that it needs minimal dressing, and is served with a simple wedge of lemon.
2. Fischbrötchen – Hamburg, Germany
Best seafood dishes around the world - Fischbrötchen in Hamburg, Germany
Best seafood dishes around the world – Fischbrötchen in
Hamburg, Germany
Although Germany is best known for its sausages, sauerkraut, and pretzels, German cuisine has much more to offer than that. In Northern Germany, seafood is a kitchen staple thanks to the region’s proximity to both, the North Sea and the Baltic Sea. However, no dish is as iconic as the famous Fischbrötchen.
Fischbrötchen are a kind of sandwich popular in the city of Hamburg. A Fischbrötchen usually consists of a dinner roll stuffed with fish. Most commonly you can find Bismarck herring or souses herring, although varieties made with
fried fish or shrimp are also common. You can find Fischbrötchen most easily at the harbor in Hamburg, where locals and visitors alike gorge on this popular fast food.
3. Lobster – Puerto Nuevo
Best seafood dishes around the world - Lobster, Puerto Nuevo
Best seafood dishes around the world – Lobster, Puerto Nuevo
Mexico’s Baja California Peninsula has not always been known for its gastronomy, but at the turn of the century things began to change. Whenever we think of Baja cuisine we picture giant lobster and giant handmade flour tortillas. The best part of Baja cuisine is definitely the freshness. In spanish, “Del Mar al Paladar” means from the sea to your palate which is basically the motto.
Puerto Nuevo, just a few miles South of sunny San Diego, California is lobster heaven. It’s a small town known specifically for its delicious lobster. One of our favorite places to eat at is called Villa Ortega’s. The view and food will make eating in Puerto Nuevo a unique seafood experience.
4. Paella – Spain
Best seafood dishes in the world - Paella, Spain
Best seafood dishes in the world – Paella, Spain
Paella de Marisco or the seafood paella is Spain’s national dish. It is the best seafood dish in the world because of its rich flavors. It’s made from fresh and carefully chosen ingredients cooked to perfection all in one pan.
This amazing seafood dish that represents Spanish coastal flavors, consists of fresh seafood and paella rice cooked in a wide pan or a paellera.
The dish can be made with a variety of ingredients, as it has evolved in many years. Mussels, shrimps, fish, clams, and lobsters are great choices for the Paella de Marisco. Garlic, onions, and bell pepper are sautéed in the pan for a couple of minutes. Tomato is added until it has a sauce-like consistency. Seafood broth with saffron is poured into the pan, and then the paella rice is added. The next step is adding parsley and seasonings and stirring for 3 minutes. Then the cooked clams, mussels and shrimps are added over the rice. The last step is to let it simmer for another 15 to 20 minutes until rice is done.
The goodness of an authentic Paella de Marisco can be tasted anywhere in its home country, Spain.
5. Pulpo a la Gallega – Galicia
Best seafood dishes around the world - Pulpo a la Gallega, Spain
Best seafood dishes around the world – Pulpo a la Gallega, Spain
On our last trip to Spain we spent quite a lot of time walking through Galicia – northern province boarded with the sea. There we had a chance to try different food including famous local dish – pulpo a la Gallega or Polbo á feira (its local name) which means “fair-style octopus”.
Melide – a small town in Galicia is where the dish comes from. Octopus is the main ingredient of the dish; first it’s boiled in a big copper pot for about an hour, then it’s left in the pot for another 20 minutes – it must be ready but not overcooked otherwise it gets tough and chewy.
When it’s ready it’s cut into small square pieces (2×2 cm) usually only tentacles are served, seasoned with salt, herbs and paprika and sprinkled with olive oil. The dish is served with white bread and local red wine (usually young wines). Special places that serve mainly pulpo are called pulperias and can be found in many Galician cities and town. Traditionally pulperias are not fancy restaurants rather local eateries. Nowadays many restaurants in Galicia serve pulpo a la Gallega as a starter.
6. Taglioni with lobster – Venice, Italy
Best seafood dishes around the world - Taglioni with lobster, Venice, Italy
Best seafood dishes around the world – Taglioni with lobster, Venice, Italy
Often it’s the simple dishes are the most tasty and memorable. At Osteria Al Bacco in Venice’s Cannaregio district they make a pasta and red (tomato) sauce dish with lobster that I have been thinking about for the past 4 years.
Taglioni with lobster is the combination of home made pasta, just the right amount of fresh tomato sauce and pieces of just caught meaty lobster. The dish is topped with a whole langoustine for effect. Lobster can be easily overpowered when smothered in sauce but in this case the balance is just right. I can’t think of anything better than having a long lunch on the canals in Venice eating pasta with lobster.
7. Brazilian Shrimp Soup – Brazil
Best seafood dishes around the world - Brazilian Shrimp Soup, Brazil
Best seafood dishes around the world – Brazilian Shrimp Soup, Brazil
Also known as moqueca de camarao, brazilian shrimp soup is common in the northeast region of Bahia, Brazil and is considered a fall and winter dish.
A traditional moqueca recipe, is slow cooked in a terra cotta dish and each home has its own version. But in Bahia it most commonly reflects the Afro-Brazilian influence and always includes chile peppers, palm oil and coconut milk.
8. Scallop Carpaccio – France
Best seafood dishes around the world - Scallop Carpaccio, France
Best seafood dishes around the world – Scallop Carpaccio, France
Scallop carpaccio is a light dish that makes for an excellent starter. The idea behind this dish, as the name intimates, originated in Italy. To be enjoyed at its best and most delicious, scallop carpaccio requires high quality ingredients to be prepared just minutes before the dish is served.
Chef Marc Meurin, who holds two Michelin stars for his Le Meurin Restaurant, at Le Chateau de Beaulieu at Busnes in northern France’s Pas de Calais department. Chef Meurin and his team select scallops from the region and cut them after they have spent 20 minutes cooling in a freezer, so that they slice thinly and evenly. The sauce features oil from black olives and is seasoned with spices including Sichuan pepper corns. The flavour of the scallops zings but is not overpowered.
9. Chilli Crab – Singapore
Best seafood dishes around the world - Chilli crab, Singapore
Best seafood dishes around the world – Chilli crab, Singapore
Singapore Chilli Crab is one Singapore’s most iconic dishes, and alongside the Pepper Crab, the island nation’s best known seafood dish.
The origins of Singapore Chilli Crab go back to the 1950’s, when Cher Yam Tian added chilli, instead of tomato sauce, to her family crab recipe. They loved it so much that Cher and her husband started selling it from a pushcart alongside the ocean.
And it was a big hit, and these days the dish can be found in restaurants and hawker stalls all over Singapore.
Despite the name and the look of the dish, Singapore Chilli Crab is not overly spicy. The mud crab is stir-fried in a thickish sweet and savoury tomato sauce with just enough chilli to ensure a medium heat.
The crab is served with the shell on, usually with a plate of fried mantou, and eaten with the hands. It’s always a messy experience, so large bibs and lots of napkins are always provided.
10. Portuguese Bacalhau Bras – Portugal
Best seafood dishes around the world - Bacalhau Bras , Portugal
Best seafood dishes around the world – Bacalhau Bras , Portugal
Bacalhau Bras, a Portuguese cod-based dish, is one of the best seafood dishes I’ve tasted in the world. Bacalhau is salted, dried cod and for Bacalhau à Brás, as it is also known, the cod is shredded, mixed with onions and thinly chopped or shredded fried potato and it is all bound together with scramnled egg.
The bacalhau must first be soaked to allow for removal of the skin and bones. Once the Bras is cooked, it is usually served with a salad and black olives. And believe me, although it can sometimes resemble a scrambled mess, it tastes delicious and makes for a great lunchtime meal.
11. Sushi – Japan
Best seafood dishes in the world - Sushi, Japan
Best seafood dishes in the world – Sushi, Japan
We can’t talk about best seafood around the world without mentioning sushi, arguably one of the most iconic, ubiquitous – and delicious – of Japan’s cultural contributions.
Sushi is usually prepared with a base of vinegar flavored rice combined with a variety of ingredients, such as raw or cooked fish and other seafood and vegetables, with a touch of wasabi, a spicy, green spread applied to the rice. Sushi is frequently served in sushi bars accompanied with sake, Japanese rice wine. Although created in Japan, this is a dish that has found its way around all over the world from Asia to Europe to Africa and the Americas.
12. Fish and Chips – UK
Best seafood dishes in the world - Fish and Chips, UK
Best seafood dishes in the world – Fish and Chips, UK
This seafood favourite is synonymous with British takeaway food, where fresh deboned fish is smothered in a batter paste, and deep fried to give a full and fluffy batter. The battered fish is then served with big thick double deep-fried potato chips, and often with the optional flavourings of salt and vinegar and red sauce or brown sauce.
However this may be slightly different when eating fish and chips at restaurants, where they often offer an optional squeeze of lemon and a mayonnaise-like ‘tartar sauce’ fused with capers. There are also often three popular fish options on offer at chip shops, with cod, plaice and haddock, and as a seafood favourite, they are almost always best found through the seaside towns and villages of Britain and the U.K.
13. Cazon en Adobo – Seville, Spain
Best seafood dishes around the world - Cazon en Adobo - Seville, Spain
Best seafood dishes around the world –
Cazon en Adobo – Seville, Spain
When travelers think about eating in Spain they usually focus on the trifecta of paella, patatas bravas, and sangria. But there is so much more to Spanish cuisine than these three dishes.
In Andalusia, in Southern Spain, there is a fascination with fish, due to its enviable position along the Mediterranean. One dish that is not well-known outside of Andalusia is Cazon en Adobo.
Cazon is a white fish, normally a dogfish, which is marinated and tangy. The marinade keeps the fish super soft. Then, it is breaded and fried. A seamingly simple dish, but almost addictive. It can be found at most tapas bars in Seville and around Andalusia. It is one of the best tapas to eat in Seville, particularly because it is one that many people have never heard of before.
14. Shrimp Pad Thai – Thailand
Best seafood dishes around the world - Shrimp Pad Thai, Thailand
Best seafood dishes around the world – Shrimp Pad Thai, Thailand
Many people are familiar with the tasty dish pad thai, but most people enjoy this dish with chicken. However, while in Thailand last year I discovered shrimp (also called prawn) pad thai and it is so tasty!
While in Bangkok, I not only got to eat shrimp pad thai, but make it in a cooking class! This is a noodle-based dish is combined with egg, veggies and, of course, shrimp. The thing that really sets this dish apart is the sauce which includes amazing flavors like peanut, lime, soy sauce, and chives.
Some of the best pad thai is served on the street and often times for less than $1. How can you not enjoy that? (Side note: we dyed our noodles with flower petals in our cooking class, they’re not typically purple.)
15. Fish Curry in Goa – India
Best seafood dishes around the world - Goan Style Pomfret, India
Best seafood dishes around the world – Goan Style Pomfret, India
For a country normally famed for its delicious vegetarian curries and snacks, the seafood of Goa is a breath of fresh air and mouth-wateringly good to eat. After all, what could be better than a tasty meal with a beach-side view? In fact, Goan cuisine is often considered incomplete without fish, which is a staple of the local diet.
Fish curry in Goa comes in the form of either “shrimps curry” or local fish such as pomfret or kingfish. The Goan fish curry is sour and spicy in taste, and although recipes vary, include coconut and kokum – both characteristic of Goan cuisine. Our favourite place for a fish curry in Goa is Anandashram in Fontainhas, Panjim for their shrimp curry thali, or Dropadi on Palolem Beach for Fish Curry with a view!
16. Gang Som Crab Curry – Southern Thailand
Best seafood dishes around the world - Gang Som Crab Curry, Thailand
Best seafood dishes around the world – Gang Som Crab Curry, Thailand
Gang Som is spicy curry dish typically found in the South of Thailand. It is recognisable by its intense orange colour as a result of the turmeric used. The dish is generally made with seafood; either fish or crab. Other ingredients include lime, chili, garlic and shrimp paste.
One place in particular to find Geang Som Curry is Koh Mook, Trat Province. However, it is also common to find the curry across other southern provinces such as Satun and Nakhon Si Thammarat. It is one of the most popular southern style dishes sold in Bangkok.
17. Black Sea mussels – Bulgaria, eastern Europe
Best seafood dishes around the world - Black Sea Mussels, Bulgaria, eastern Europe
Best seafood dishes around the world – Black Sea Mussels, Bulgaria, eastern Europe
Black Sea mussels are the best kind of mussels I’ve tasted during my travels, and they’re even tastier than the Welsh mussels I usually eat while at home.
I first tried them when I went to Sunny Beach in Bulgaria, eastern Europe last year. While Sunny Beach is perhaps best known as one of the tackiest tourist destinations in eastern Europe, as I soon discovered, it’s also home to a flourishing food and drink scene.
We managed to get a kilo of plump, juicy Black Sea mussels for just 15 Leva in our favourite restaurant in Sunny Beach, Djanny’s – that’s around £7.50! Doused in white wine with tonnes of garlic and parsley, they were so delicious that we polished off the whole platter within minutes – and used some bread to mop up every drop of the sauce, too!
첫댓글
우리는 자연이 주는 혜택으로 살아가네요
저 푸른 바다에서
저렇게 맛있는 음식들 만들어 먹을 수 있다니..
그저 감사할 따름이네요
문어..회,회초밥.......
넘 맛있지요~
즐거운 휴일 보내세요^^
제가 동해 바닷가의 바다 거의 100m 정도 떨어진 집에서 태어 났습니다.
물 부터 짰지요. 밥보다 해물들이 먹기 쉬운 어린 시절을 보내고 나니
이제 그 넘의 고향이 눈물 같이 그립습니다. 그래서 뚝 하면 못 먹어 봐도
해산물 사진들을 봅니다 ㅎㅎㅎ. 회초밥? 제가 아시아 선수촌에 살았고
사무실이 무역센터에 있어서 현대백화점 지하 회전 초밥집에서 자주 맛있게
먹곤 한 기억이 납니다. 감사합니다. 늘 건강하시고 멋진 날들 되십시요~