|
|
% |
파프리카 |
|
40 |
% |
굵은소금 |
|
28 |
% |
향신료 |
후추, 고추 등 |
25 |
% |
마늘 |
후레이크 |
6 |
% |
콩기름 |
|
0.6 |
% |
양파 |
후레이크 |
Basic Seasoned Salt : Anything (makes 1&1/4 cups)
1 |
Cup |
Coarse Salt |
(Kosher or Sea) |
1/4 |
Cup |
Cracked Black Pepper |
|
2 |
Tablespoons |
Ground White Pepper |
|
1 |
Tablespoon |
Cayenne Pepper |
|
1 |
Tablespoon |
Sugar |
optional |
Smoked Salt : Anything (makes 2 cups)
1 |
Cup |
Coarse Salt |
(Kosher or Sea) |
2 |
Tablespoons |
Sawdust |
indoor |
2 |
Cups |
Wood chips, soaked in cold water for 1hr |
outdoor |
Sesame Salt : Seafood, chicken, vegetables, salads (makes 1&1/4 cups)
1/2 |
Cup |
Coarse Salt |
(Kosher or Sea) |
1/2 |
Cup |
White Sesame Seeds |
|
1/2 |
Cup |
Black Sesame Seeds |
or White |
3 |
Tablespoon |
Cracked Black Pepper |
|
Central Asian Seasoned Salt : Lamb, beef, chicken, or seafood (makes 1/2 cup)
1/4 |
Cup |
Coarse Salt |
(Kosher or Sea) |
1 |
Tablespoon |
Cracked Black Pepper |
|
1 |
Tablespoon |
Freeze-dried Chives |
|
1 |
Tablespoon |
Dried Parsley |
|
1 |
Tablespoon |
Dried Mint |
|
2 |
teaspoons |
Ground Coriander |
|
2 |
teaspoons |
Hot Paprika |
|
2 |
teaspoons |
Dried Garlic Flakes |
|
1/2 |
teaspoon |
Ground Cinnamon |
|
Balinese Seasoned Salt : chicken, Pork, & Seafood, vegetables, (makes 2/3 cup)
1/2 |
Cup |
Coarse Salt |
(Kosher or Sea) |
2 |
Tablespoons |
Red Rice |
|
2 |
Tablespoons |
Coriander Seeds |
|
2 |
Tablespoons |
Funnel Seeds |
|
1/2 |
teaspoons |
Whole Cloves |
|
1/2 |
|
Whole Nutmeg |
|
Lemon Pepper : (makes 1/2 cup)
2 |
|
Lemons |
|
1/2 |
Cup |
Black Peppercorns |
|
Six Pepper Blend : (makes 3/4 cup)
1/2 |
Cup |
Black Peppercorns |
|
2 |
Tablespoons |
White Peppercorns |
|
2 |
Tablespoons |
Sichuan Peppercorns |
?? |
2 |
Tablespoon |
Green Peppercorns |
|
1 |
Tablespoon |
Pink Peppercorn |
|
1 |
Tablespoon |
Hot Pepper Flakes |
|
첫댓글 귀한 정보 감사드립니다.. 건강하시고 즐바하세요..
레시피에 종종 등장하는 넘들입니다....^^....혹 만드는 방법이 필요하실까요....대충 섞고, 부수고, 볶고....이런거 하면 되는데.....^^
영어네요...
번역 부탁....^^
서양사람들이 우리재료 사용하는거 보면 우리 상식하곤 영 다르더라구요...간장. 참깨. 이런걸 보면요..저번에 밍차이는 진로소주도 한번 소개 하던데요....그리고 이 시즈닝 소금은 만들어 놓고 쓰는 것이 편하겠어요?...감사합니다...
페퍼콘은 아주 맛있어요.. 그린,레드 그리고 소금은 암염,제렴,정제염,조미염,질산염 등이 있는데 개인적으론 암염이 맛있더군요 씨즈닝은 아주 중요한 것이랍니다 여러분도 자신만에 특별한 시즈닝을 개발해 보시길 바랍니다^^
혹 Sichuan 페퍼콘 파는데 아십니까?....이건 페퍼콘과는 다른걸로 머리털같은 줄기가 붙어있는 중국 향신료로 매콤한맛도 있다는데....멀 애기하는건지????.....^^
좋은 자료 언제나 감사..드립니다^^
좋은 자료 고맙습니다.