지삼
고려시대에 유래되어 개성지방에서 제조되었던 육질이 연하고 약미가 미약하며 곱게 다듬어 건조한 인삼
Straight Roots Ginseng
Ginseng originates from
Korea Dynasty and produced
near the city of Gae-song.It is soft on the body,has
weak flavor and dried after trim
곡삼
백제시대에 유래되어 금산지방에서 생산된 모양이 작고 육질이 단단하고 약미가 강하며
저장과 운반이 편리하도록 둥그렇게 말아올린 인삼이다.
Curved Ginseng
Ginseng originated from
Paek-che Kingdom and produced from Kum-san
country.It is small,yet hard on the body,has strong
flavor and curved up in order to store and ship
easily.
미삼
곡삼,직삼을 제조할 때 떼어낸
인삼의 잔뿌리를 건조한 것이며 약미가 강하여 인삼차용으로 쓰는 인삼.
Tail Ginseng
It is the dried small roots
trimmed off when the Curved
Ginseng is processed.It has strong flavor and used
for Ginseng Tea.
생건삼
수삼의 표피를 탈피하지 아니하고 건조한 인삼 약미가 강하여 제품용으로 사용한다.
Kiboshi Ginseng
Natural Ginseng which is
dried without filling off its
skin.It has strong flavor and
used as a product.
태극삼
홍삼의 개인제조가 금지되었던
시절 홍삼을 피하기 위하여 수삼을 열탕에 삶아 말린 인삼 홍삼과 백삼의 중간 상태의 인삼.
Tae kuk Ginseng
Ginseng produced by boiling
and drying natural Ginseng to
avoid Red Ginseng when the personal processing of
the Red Ginseng was prohibited.It is in condtions
between the Red Ginseng and the White Ginseng. |