Learn about the characteristics of the blueberry
블루베리의 특징에 대해 알아보기
The nutritional content and versatility of blueberries are some of the reasons why growing this fruit
is a great option. Blueberry plants are perennial shrubs that are generally well adapted to the
environmental and seasonal conditions of the northern hemisphere. However, there are varieties
developed to withstand tropical climates and produce good yields.
블루 베리의 영양적인 성분과 다양성은 왜 이 과일을 재배하는 것이 좋은 것인지 몇몇 이유 중 일부이다.
블루 베리 나무는 다년생 관목으로 일반적으로 북반구의 환경 및 계절 조건에 잘 적응한다. 그러나 열대 기후를
견디고 좋은 수확량을 내기 위해 개발된 품종도 있다.
What are the characteristics of blueberries?
블루베리의 특징
Blueberries require specific soil characteristics due to the plant's unique root system. Unlike other
perennial fruit crops, blueberries belong to the rhododendron family, and these plants do not have
a dominant taproot or roots that penetrate deep into the soil. Instead, the root system of highbush
blueberries consists primarily of fine, fibrous roots, with 50% to 60% of the roots located in the first
foot of soil, within 20 to 30 centimeters from the base.
블루 베리는 식물의 독특한 뿌리 시스템으로 인해 특정 토양 특성을 필요로 한다.
다른 다년생 과일 작물과는 달리, 블루베리는 진달래과에 속하며, 이 식물들은 뿌리가 토양 깊숙이 파고드는 우점
근이 없다. 대신, 하이 부시 블루 베리의 뿌리 시스템은 뿌리의 50 % ~ 60 %가 토양의 첫 번째 발(표토
층)에 위치하고 뿌리 근관에서 20 ~ 30 센티미터 이내에 미세한 섬유질 뿌리로 이루어져 있다.
The fibrous roots of blueberries lack root hairs, resulting in a relatively low absorption capacity.
To compensate for this, most nutrients are absorbed through the finer roots, which have an average
diameter of approximately 20 to 75 micrometers. For comparison, human hair is approximately 80
micrometres in diameter.
블루베리의 섬유질 뿌리에는 뿌리털이 거의 없어 상대적으로 흡수 능력이 떨어진다. 이를 보완하기 위해 대부분의
양분은 평균 직경이 약 20~75 마이크로 미터인 미세한 뿌리를 통해 흡수된다. 비교를 위해, 인간의 머리카락은 직
경이 약 80 마이크로 미터이다.
To make up for the lack of root hairs, blueberries have developed an association with
endomycorrhizal fungi that inhabit the root cells and facilitate the absorption of water and nutrients
for the blueberry plant. However, the survival of endomycorrhizal fungi is compromised in
production systems that use inorganic fertilisers and intensive cultivation practices, and in these
situations, roots may be less efficient in absorbing water and nutrients.
뿌리 털의 부족을 보충하기 위해, 블루 베리는 뿌리 세포에 서식하며 블루 베리 식물의 물과 영양분의 흡수를 촉진
하는 endomycorrhizal 곰팡이와의 연관성을 개발했다. 그러나 endomycorrhizal 곰팡이의 생존은 무기 비료
및 집중적인 재배 관행을 사용하는 생산 시스템에서 손상되며 이러한 상황에서 뿌리는 물과 영양분을 흡수하는 데
덜 효율적일 수 있다.
그러므로 바로 흡수가 되며 양분과 수분 흡수를 돕는 endomycorrhizal 등 다양한 미생물을 함유하고 있는 "미생물 발효액비"를 공급해야 한다. |
출처: https://jiffygroup.com/ of the blueberry: learn all about this fruit
번역: 한국발효농업연구소/ 자가발효농법 이론 및 실습 교육장 김현남 055)331-6631
작목별 전문교육이 좋습니다. 아래 PPT 파일은 69쪽짜리입니다. 블루베리 기술을 터득하고 성공하신 분들이 많습니다.
"공부하고 실천한 자만이 살아 남는다"
첫댓글 월요일 경남농업기술원에서 이 파일로 강의 합니다. 영문 번역문으로 참고해서 수정작업 중에 있습니다~
발효통은 청결하게 해서 잡균이 번식하지 못하게 소독해서 발효해야 하고, 저어주는 괭이도 무균우로 유지하시고
물 주는 물통과 호수를 소독해서 청결하게 유지 해야 합니다. 주먹구기식으로 하지 마시고 전문가에게 현장에서 바르게
교육받고 바른 발효법, 적용법을 터득해야 돈이 되는 농사가 됩니다. 특히 당도향상, 경도향상법을 배워야 합니다.
@유기농해바라기 거의 대부분의 농장을 방문하면 부패 혹은 초산화 액비를 사용하는데...안탑깝습니다~