비어캔 치킨의 레시피를 그대로 원어로 옮깁니다..회원님들을 위해 부지런한 분의 해석을 부탁드립니다...
Beer Can Chicken
From: Weber's Big Book of Grilling
Here’s a technique that delivers great-tasting chicken and makes a lively conversation starter as well. We’ve used one of our special rubs, but you can sub in 2 to 3 tablespoons of your favorite one. Bottoms up!
For the rub:
1 |
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teaspoon dry mustard |
1 |
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teaspoon granulated onion |
1 |
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teaspoon paprika |
1 |
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teaspoon kosher salt |
1/2 |
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teaspoon granulated garlic |
1/2 |
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teaspoon ground coriander |
1/2 |
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teaspoon ground cumin |
1/2 |
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teaspoon freshly ground black pepper |
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1 |
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whole chicken, 4 to 5 pounds |
2 |
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teaspoons vegetable oil |
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1 |
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can (16 ounces) beer (tall boy) |
To make the rub: In a small bowl combine the rub ingredients.
Remove and discard the neck, giblets, and any excess fat from the chicken. Rinse the chicken, inside and out, under cold water and pat dry with paper towels. Lightly spray or brush all over with the vegetable oil and season, inside and out, with the rub.
Open the beer can and pour off half of the beer. Set the half-full can on a flat surface and slide the chicken over the top so the can fits inside the cavity. Transfer the bird to the grill, keeping the can upright. Carefully balance the bird on its two legs and the can. Grill over Indirect Medium heat until the juices run clear and the internal temperature reaches 170°F in the breast and 180°F in the thickest part of the thigh, 1-1/4 to 1-1/2 hours. Wearing barbecue mitts, carefully remove the chicken and the can from the grill, being careful not to spill the beer – it will be hot. Let the chicken rest for about 10 minutes before lifting it from the can. Discard the beer. Cut the chicken into serving pieces. Serve warm.
Makes 4 to 6 servings.
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첫댓글 코리엔더나 큐민정도만 사용하시는데 조심하시면 무난한 레시피가 아닌가 합니다...특히 동남아시아 음식에 많이 들어가는 코리엔더는 향이 안 맞을 수 도 있습니다.....
rub 재료가 모두 grond, granulated, dry 등인데.. 모두 가공품을 사용한단 말씀인가요?? 아님 걍 칼로 열심히 다져서 문지르면 될까요??
그래도 상관은 없겠지만 구워야 된다는 특성 때문에 fresh는 거의 사용을 꺼리는 것 같더라구요 ..재료의 향과 맛은 틀리는 경우가 많이 있거든요..쑥의 향과 맛이 다른 것처럼요...그래서 서양요리프로를 보면 신선한 허브도 사용하지만 바비큐레시피를 찾아보면 거의가 마른 허브를 사용하더라구요...
마른 허브를 사용하든 신선한 허브를 사용하든 모두 먹을 수 있는 것이기 때문에 둘 다 사용해 보시고 느낌이 좋은 쪽으로 선호를 하시는 것이 괜찮을 성 싶습니다...요리는 이거다 라는 정답이 없는 것이기 때문에 그렇습니다...바비큐의 기본은 아셨으니까 이제는 거지대사님의 Trade Mark를 붙이시면 됩니다..