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1 |
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cup chicken broth |
1/3 |
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cup tomato paste |
1/3 |
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cup catsup |
1/4 |
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cup finely diced onion |
1/4 |
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cup finely diced celery |
1/4 |
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cup port wine |
2 |
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tablespoons honey |
1 |
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tablespoon grated fresh ginger |
1 |
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tablespoon steak sauce |
1 |
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tablespoon balsamic vinegar |
1 |
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tablespoon Worcestershire sauce |
1/2 |
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tablespoon chili powder |
1/2 |
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tablespoon dry mustard |
1/2 |
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tablespoon packed brown sugar |
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8 |
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lamb rib chops, cut 1 inch thick and trimmed |
In a saucepan combine all sauce ingredients. Bring to a boil. Reduce heat and simmer, uncovered, 1 hour or until sauce is slightly thickened, stirring occasionally. Process in a blender or food processor until smooth. Chill in refrigerator until ready to use or up to 3 weeks.
Brush each rib chop on both sides with about 1 tablespoon sauce. Place chops in center of cooking grate. Grill 7 to 9 minutes for rare (140°F/60°C), 10 to 13 minutes for medium (160°F/71°C), or 14 to 17 minutes for well-done (170°F/77°C), turning and brushing with more sauce halfway through grilling time. Serve with heated remaining sauce.
Makes 4 servings.
요넘을 자주 해먹습니다....위의 소스에 하루정도 마리네이드 시켜서 립랙에 놓고
간접으로 먹어도 좋구요....^^
직접구이 하실려면 소금, 후추 간을 하시고, 강한불에 그릴마크를 만들면서 겉을 익힌 후
소스를 몇번 발라서 구워주세요....이럴땐....
챠코올을 가운데로 모으셔서 그릴마크 만들땐 가운데 불로,
소스 발라 구울땐 가장자리에 놓고 하시면 타지도 않고 좋을겁니다....^^
전 걍 간접 구이를 선호합니다....덮어 놓고 지인들하구 맥주 한잔 하면서 수다 떨면 지네들이
알아서 다 익고 있거든요....^^
-욱-
첫댓글 유누기아빠님 다음번에 좋은그림 한장도 부탁드립니다....접시에 담겨 진 양고기....그릴 로망스...그리고 그렇게 익어 간 불량감자의 가슴 아픈 사연....등등...감사합니다....
아!!! 그리고.. 참... 웨버 홈피에 들어가셔서 회원 가입하시면 일주일에 한번씩(요즘은 가끔)레시피가 메일로 옵니다..물론 선택하셔야지요...그거 모아 놔도 자료 됩니다...사진도 있습니다....좋은 자료가 되실 겁니다....
ㅎㅎㅎ구찮아서 안했는데....레시피 멜로 보내주면 해야겠네요....^^....저....디카도 없고 찍을줄도 모르고....올릴줄도 몰라요....디카맹....하두 직원들 시켜 버릇했더니....ㅜ.ㅜ....
엄살도 심하십니다요...^_^...
진짭니다....리니아빠가 잘 압니다....디카 없는거....ㅜ.ㅜ
좋은 게시물이네요. 스크랩 해갈게요~^^