브랜디 2/3 온스
각설탕 1개
앙고스트라 비터스 2 대쉬
스파클링 와인 잔채움
* 빌드
* 샴페인 글라스
#샴페인 글라스에 각설탕을 넣고 비터스를 뿌린 후 브랜디와 샴페인을 채운다.
(칵테일 2002 중에서)
Ambrosia Cocktail
Italian Vermouth(이탈리안 베르뭇) 3/5 oz
Dry Gin(드라이 진) 1/5 oz
Amer Picon(아메일 피콘) 1/5 oz
Curacao(퀴라소오) 1 dash
* 쉐이크하고 칵테일 글라스에 따라 권한다.
(현대여성의 홈 칵테일 중에서)
Ambrosia
3/4 oz. dark rum
1/2 oz. curacao
2 oz. orange juice
2 oz. heavy cream
1 oz. cream of coconut
8 oz. crushed ice
* Mix ingredients in blender until smooth and creamy.
Serve in a specialty glass.
Rim glass with crushed toasted coconut and orange slice.
(Seagram's BARTENDING GUIDE 중에서)
Ambrosia Cocktail
Said to have originated in New Orleans, quite possibly at Arnaud's restaurant, about the time Prohibition ended.
juice of 1 lemon
1 oz (2 Tbsp) applejack
1 oz (2 Tbsp) brandy
1/2 oz (1 Tbsp) Cointreau
cold champagne
* Shake together the lemon juice, applejack, brandy, and Cointreau.
Pour into a chilled hollow-stemmed champagne glass and top with champagne.
(International BARTENDER'S Guide 중에서)