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남은 쌀(밥)은 식중독을 일으킬 수 있습니다
- 전문가에 따르면 안전을 유지하는 방법은 다음과 같습니다.
로렌 매너커 MS, RDN, LD 팩트체크한 사람 닉 블랙머
Fast Facts TikTok의 바이럴 비디오는 남은 쌀(밥)로 인한 식중독 위험에 대한 중요한 대화를 촉발했습니다. 일부 오해에도 불구하고 전문가들은 바실러스 세레우스가 자라는 것을 방지하기 위해 조리된 모든 곡물을 냉장 보관해야 한다고 권장합니다. 남은 쌀(밥)은 조리 후 2시간 이내에 냉장 보관해야 하며, 냉장고에서 약 4일 동안 보관할 수 있다고 전문가들은 말했다. |
대부분의 사람들은 식중독을 예방하기 위해 생닭, 냉장 마요네즈, 심지어 씻지 않은 농산물을 먹지 말아야 한다는 것을 알고 있습니다. 그러나 쌀(밥)과 같은 조리된
곡물조차도 위장 문제를 일으킬 수 있으며 온라인 사람들은 다른 사람들에게 경고하기 위해 자신의 이야기를 공유하고 있습니다.
TikTok에서는 사람들이 남은 쌀(밥)을 먹고 병에 걸리는 모습을 보여주는 동영상이 돌고 있습니다. 이러한 경고적인 이야기는 사람들이 그것을 먹는 것이 정말 위험한지 아니면 단순히 또 다른 TikTok 건강 소문인지 궁금해 하게 만들 수 있습니다.
조리된 밥을 카운터에 놓아두는 것이 구운 빵 한 덩어리를 버리는 것과 다르지 않다고 생각할 수도 있지만 영양 전문가들은 실제로는 그렇지 않다고 말합니다.
"박테리아 포자는 내열성이 있기 때문에 쌀을 요리하고 재가열 한 후에도 생존합니다."라고 노인 간호 전문가 인 Nancy Mitchell, RN은 Health에 말했습니다. "문제는 쌀(밥)을 실온에서 너무 오래 방치하면 포자가 박테리아로 발전할 수 있다는 것입니다."
다음은 사람들이 남은 쌀(밥)을 먹으면 병에 걸릴 수 있는 이유와 병에 걸리지 않기 위해 알아야 할 팁에 대해 전문가들이 말한 내용입니다.
** 남은 쌀은 식중독과 관련이 있습니까?
식중독은 잠재적으로 해로운 특정 박테리아, 기생충, 바이러스 또는 독소로 오염된 음식을 먹거나 물을 마신 후에 발생하는 질병입니다. 또한 매년 미국에서 약 48,<>만 명이 식중독에 걸립니다.1
몸에서 이물질이 제거됨에 따라 감염된 사람들은 구토, 설사, 발열 및 위경련을 경험할 수 있습니다.2
대부분의 식중독 사례는 일주일 이내에 저절로 해결됩니다.3 그러나 이러한 유해 물질에 대한 노출은 면역력이 저하된 사람, 임신 중인 사람 또는 5세 미만의 사람에게 특히 위험할 수 있습니다.4 그들의 몸은 이러한 달갑지 않은 유기체와 적절하게 싸울 준비가 되어 있지 않을 수 있습니다. 더 극단적인 경우에는 식중독으로 인해 사망에 이를 수도 있는데, 이는 미국에서 매년 약 3,000명이 사망하는 원인으로 여겨져 왔습니다.3
이 때문에 사람들이 질병에 걸릴 위험을 줄일 수 있도록 식중독을 예방하기 위한 적절한 조치를 취하는 것이 중요합니다.
쌀은 섭취하기에 위험도가 낮은 식품처럼 보일 수 있습니다. 그러나 밥은 날 것을 포함하지 않는 단일 곡물 요리이지만 제대로 보관하고 재가열하지 않으면 사람을 병에 걸리게 할 수 있는 특정 박테리아가 여전히 서식할 수 있습니다.
수상 경력에 빛나는 영양 전문가이자 식품 안전 전문가이자 곧 출간될 책의 저자인 Toby Amidor, MS, RD, CDN, FAND는 "밥에는 바실러스 세레우스(Bacillus cereus)라는 박테리아가 들어 있는 역사가 있습니다.
박테리아는 토양에서 발견되며 섭취 시 위장병을 일으키는 독소를 생성합니다.5
"바실러스 세레우스(Bacillus cereus)는 미국에서 매년 63,000건 이상의 사례가 발생하는 식인성 질병의 가장 흔한 원인 중 하나입니다." 멜리사 아자로(Melissa Azzaro, RDN, LD), Hormonally Yours의 등록 영양사이자 팟캐스트 진행자, Health에 말했습니다.6
"제대로 보관하지 않은 남은 쌀을 먹은 후 1-5시간 후에 발생할 수 있는 구토와 설사를 '볶음밥 증후군'이라고 부르는 것은 매우 흔한 일입니다." 바실러스 세레우스 감염은 일반적으로 경미하지만 특히 면역 체계가 약화된 사람들에게는 위험할 수 있습니다.
이 위험은 쌀에만 적용되는 것이 아니라고 Azzaro는 덧붙였다. 모든 곡물은 올바르게 보관하지 않으면 박테리아가 서식할 수 있으며 제대로 보관 및 재가열하지 않으면 사람을 매우 아프게 할 수 있습니다.
**남은 쌀(밥)을 올바르게 보관하는 방법
밥을 짓고 제대로 데운 밥을 먹는 것은 위험이 거의 없습니다. 그러나 쌀이 "화씨 40도에서 140도 사이의 온도(온도 위험 구역이라고 함)를 <>시간 이상 유지하면 박테리아가 매우 빠르게 자랄 수 있습니다"라고 Amiador는 말했습니다.
즉, 밥을 실온에 90시간 이상 두어서는 안 되며, 온도가 화씨 <>도를 넘으면 <>시간을 넘지 않아야 한다고 Amitor는 설명했습니다.
더 이상 뜨겁지 않으면 쌀은 "뚜껑이 있는 용기에 담아 냉장고에 넣어야 한다"고 덧붙였다.
그리고 남은 쌀을 식혀서 화씨 40도 이하로 유지된 냉장고에 보관한 후 냉장고에서 최대 <>일 동안 보관할 수 있다고 Amidor가 말했습니다.
"조리 된 쌀은 냉동실에 안전한 용기 또는 재 밀봉 가능한 백에서 최대 3-4 개월 동안 냉동 될 수 있습니다."라고 그녀는 말했습니다.
사람들이 남은 밥을 즐길 준비가 되면 Azzaro는 쌀을 한 번만 데울 수 있다고 설명했습니다. 그녀는 재가열-저장-재가열 패턴을 피하기 위해 남은 배치 전체를 가열하는 대신 재가열을 위해 서빙을 분할할 것을 권장합니다.
밥, 파스타, 엄마의 감자 캐서롤 등 모든 남은 음식은 안전을 위해 내부 온도를 화씨 165도로 재가열해야 합니다.7
남은 쌀을 먹는 것의 안전성을 고려할 때 위험은 부적절한 보관 관행에만 연결됩니다. 쌀(밥)은 사람들에게 활력과 영양을 공급하는 데 중요한 영양소를 많이 제공하므로 쌀을 즐기고 다음날 남은 음식으로 먹는 것은 올바르게 보관하고 재가열하는 한 건강하고 안전한 선택입니다.
Leftover Rice Can Cause Food Poisoning
—Here’s How to Stay Safe, According to Experts
By Lauren Manaker MS, RDN, LD Published on April 20, 2023
Fact checked by Nick Blackmer
Fast Facts Viral videos on TikTok have sparked an important conversation about the risks of food poisoning from leftover rice. Despite some misconceptions, experts recommend that all cooked grains should be refrigerated to prevent Bacillus cereus from growing. Leftover rice should be refrigerated no more than two hours after cooking, and is good for about four days in the fridge, experts said. |
Most people know that they should avoid eating raw chicken, unrefrigerated mayonnaise, and even unwashed produce to prevent food poisoning. But even a cooked grain such as rice can cause gastrointestinal issues, and people online are sharing their stories to warn others.
On TikTok, videos that show people falling ill after eating leftover rice are making the rounds. These cautionary tales may be leaving people wondering if eating it is really that risky, or if it’s simply another TikTok health rumor.
One might assume that leaving cooked rice out on the counter is no different than leaving out a loaf of baked bread, but nutrition experts say that that’s actually not the case.
“Bacterial spores are heat resistant, so they survive even after [the] rice is cooked and reheated,” Nancy Mitchell, RN, geriatric nursing care expert, told Health. “The problem is that leaving the rice out for too long at room temperature can encourage the spores to develop into bacteria.”
Here’s what experts had to say about why people can get sick from eating leftover rice, and the tips you need to know to avoid getting sick.
** Is Leftover Rice Linked to Food Poisoning?
Food poisoning is an illness that occurs after a person eats food or drinks water that has been contaminated with certain potentially harmful bacteria, parasites, viruses, or toxins. It’s also quite common—each year, about 48 million people in the United States have food poisoning.1
As the body rids itself of the foreign item, infected people can experience vomiting, diarrhea, fever, and stomach cramps.2
Most cases of food poisoning resolve on their own within a week.3 But exposure to these harmful items can be particularly risky for people who are immunocompromised, pregnant, or under the age of five.4 Their bodies may not be equipped to combat these unwelcome organisms appropriately. In more extreme cases, food poisoning can even cause death—it has been linked to about 3,000 deaths in the United States each year.3
Because of this, it’s important to take the appropriate steps to avoid food poisoning so that people can reduce their risk of becoming ill.
Rice may seem like a low-risk food to consume. But even though cooked rice is a single-grain dish that doesn’t include anything raw, it can still harbor certain bacteria that may make a person fall ill if it’s not stored and reheated properly.
“Cooked rice has a history of containing the bacteria called Bacillus cereus,” Toby Amidor, MS, RD, CDN, FAND, an award-winning nutrition expert, food safety expert, and author of the upcoming book, Up Your Veggies: Flexitarian Recipes for the Whole Family, told Health.
The bacteria is found in the soil and produces a toxin that causes gastrointestinal illnesses when it’s ingested.5
“Bacillus cereus is one of the most common causes of foodborne illness, with over [63,000] cases annually in the US,” Melissa Azzaro, RDN, LD, registered dietitian and podcast host at Hormonally Yours, told Health.6
“It’s so common that the vomiting and diarrhea that can occur 1-5 hours after eating leftover rice that hasn’t been properly stored has been called ‘fried rice syndrome.’” Bacillus cereus infection is typically mild, but it can be dangerous, especially in those who have a weakened immune system.
This risk doesn’t just apply to rice, Azzaro added. Any grain can harbor bacteria if it is not stored correctly, and can make a person very ill if it is not stored and reheated properly.
These Are the Top 10 Foods Most Likely to Be Linked to Recalls and Disease Outbreaks
** How to Properly Store Leftover Rice
Eating rice that is cooked and properly heated comes with very little risk. But, if the rice has remained in “temperatures between 40 degrees to 140 degrees Fahrenheit (called the temperature danger zone) for over two hours, bacteria can grow very quickly,” Amidor said.
That means that cooked rice should not be left at room temperature for more than two hours, and no more than one hour if the temperature is over 90 degrees Fahrenheit, Amidor explained.
Once it is no longer hot, the rice “should then be placed in a covered container in the refrigerator,” she added.
And after the leftover rice is cooled and stored in a refrigerator kept below 40 degrees Fahrenheit, it’s good for up to four days in the fridge, said Amidor.
“Cooked rice can also be frozen in a freezer-safe container or resealable bag for up to three to four months,” she said.
Once people are ready to enjoy their leftover rice, Azzaro explained that rice can be reheated only once. She recommends portioning a serving to reheat instead of heating the entire leftover batch to avoid the reheating-storing-reheating pattern.
All leftovers—regardless of whether it is rice, pasta, or your mom’s potato casserole—should be reheated to an internal temperature of 165 degrees Fahrenheit to help ensure its safety.7
When considering the safety of eating leftover rice, the risk is linked only to improper storage practices. Rice provides many important nutrients to keep people energized and well-nourished, so enjoying rice and eating it for leftovers the next day is a healthy and safe option—so long as it’s being stored and reheated correctly.
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