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가공육과 정제된 탄수화물은 제2형 당뇨병 증가에 기여할 수 있습니다.
레베카 자스판, MPH, RD, CDN, CDCES 5년 2023월 <>일에 게시 팩트체크한 사람 닉 블랙머
fast facts 새로운 연구에 따르면 가공육과 정제된 탄수화물은 개인의 제2형 당뇨병 위험을 증가시키는 것으로 나타났습니다. 이것은 종종 가공육과 정제된 탄수화물에 의해 시작되는 추가적인 염증, 산화 스트레스 및 미토콘드리아 기능 장애 때문입니다. 전문가들은 섬유질과 단백질이 풍부한 음식에 자연스럽게 초점을 맞추는 전체 식품 식단에 집중할 것을 권장합니다. |
새로운 연구에 따르면 가공육과 정제된 탄수화물은 많은 개인의 제2형 당뇨병 위험에 영향을 미치는 것으로 나타났습니다.
제2형 당뇨병은 세계에서 가장 빠르게 성장하는 건강 상태 중 하나이며 여전히 중요한 공중 보건 문제입니다. 전 세계적으로 537억 2,3만 명의 성인이 제4형 당뇨병 진단을 받았습니다. 이 통계는 진단되지 않은 당뇨병을 앓고 있는 많은 사람들을 설명하지 않습니다. 유병률은 저소득 및 중간 소득 국가에서 더 높으며 제2형 당뇨병을 앓고 있는 성인 <>명 중 <>명이 있습니다.
당뇨병을 통제하지 않고 방치하면 심장병, 신장 질환, 실명 및 높은 감염 위험을 포함한 쇠약해지는 합병증을 유발할 수 있습니다. 연구에 따르면 당뇨병은 적절한 건강 관리, 교육 및 식단에 대한 접근으로 완화될 수 있습니다.
식이 요법이 제2형 당뇨병 관리에 중요한 역할을 한다는 것은 의심의 여지가 없습니다. "종종 사람들은 과자, 패스트리, 사탕 및 초콜릿의 섭취를 제한해야 할뿐만 아니라 신체의 당으로 분해되는 탄수화물이라는 것을 깨닫지 못합니다."라고 마운트 시나이 (Mount Sinai)의 당뇨병에 임상 초점을 맞춘 <> 차 진료 의사 인 데비 굿맨 (Debbie Goodman)은 건강에 말했다.
새로운 연구에 따르면 가공육과 정제된 쌀과 밀의 과도한 섭취는 제2형 당뇨병 발병 위험에 가장 큰 영향을 미칩니다. 이 연구는 또한 통곡물의 부적절한 섭취가 당뇨병 위험에 기여한다고 지적했습니다.
당뇨병은 신체가 음식을 에너지로 전환하는 방식에 영향을 미치는 대사 상태입니다.
우리가 먹는 음식, 특히 탄수화물은 설탕으로 분해되어 혈류로 방출됩니다. 췌장에서 분비되는 호르몬 인슐린은 혈류에서 세포로 당의 이동을 촉진하여 에너지로 사용합니다.
당뇨병 환자의 2-90%에 영향을 미치는 제95형 당뇨병에서는 세포가 인슐린에 반응하지 않고 너무 많은 설탕이 혈류에 남아 있습니다. 이것은 또한 췌장이 더 많은 인슐린을 만들게 합니다. 췌장이 점점 더 많은 인슐린을 분비함에 따라 근육, 지방 및 간의 세포가 인슐린에 잘 반응하지 않고 더 이상 혈액에서 세포로 당을 쉽게 이동할 수 없는 인슐린 저항성이 될 수 있습니다.4 시간이 지남에 따라 관리하지 않으면 건강에 심각한 결과를 초래할 수 있습니다.
좋은 소식은 식이요법과 건강한 생활 방식을 통해 당뇨병을 관리하고 예방할 수 있는 방법이 많다는 것입니다.
제2형 당뇨병의 혈당 관리
제2형 당뇨병을 예방하는 주요 측면은 혈당 관리입니다.
우리가 먹는 음식은 혈당이 반응하는 방식에 영향을 미칩니다. 특정 음식은 혈당을 안정적으로 유지하는 데 도움이 되는 반면 다른 음식은 혈당 수치를 급격히 상승시킵니다. 연구에 따르면 많은 양의 식사량, 좌식 생활 방식, 고당 음료 섭취 증가가 급격히 증가하여 당뇨병 발병률이 더욱 높아졌습니다.
그렇다면 당뇨병 예방 식단은 어떤 모습일까요? 생선, 가금류, 살코기, 통곡물, 콩류, 다양한 과일과 채소가 많이 함유된 식습관은 혈당 조절 개선 및 대사 질환 위험 감소와 관련이 있습니다. 일부 개인은 제2형 당뇨병 환자의 혈당을 개선하고 혈중 지질 수치를 조절합니다.6
다양한 단백질, 과일 및 채소가 풍부한 식단은 또한 전반적인 건강과 만성 질환 예방에 필수적인 많은 영양소가 풍부합니다.
가공육 및 정제된 곡물
어떤 음식도 당신의 식단을 만들거나 깨뜨리지 않을 것입니다. 즉, 연구에 따르면 최상의 건강 결과를 위해 제한해야 할 특정 식품이 있습니다.
그러한 식품 중 하나는 가공되거나 정제 된 쌀과 밀 곡물입니다. 이러한 식품은 곡물의 바깥 부분이 제거되었기 때문에 "전체 식품" 범주에 속하지 않습니다. 이 과정은 통곡물에서 자연적으로 발견되는 단백질, 섬유질 및 비타민 B를 감소시킵니다.
가공되지 않은 곡물 또는 통곡물을 많이 섭취하는 식단이 혈당 수치를 조절하고 제2형 당뇨병을 예방하는 데 더 효과적이라는 사실에 대한 연구는 분명합니다. 통곡물의 섬유질은 소화 과정을 늦추고 고혈당 스파이크를 예방합니다. 통곡물은 또한 당뇨병의 위험 요소인 총 콜레스테롤과 저밀도 지단백질(LDL)을 감소시켜 심장 건강에 이점이 있습니다.
또한 가공육은 제2형 당뇨병에 걸릴 위험이 있는 경우 주의해야 할 식품이기도 합니다.
가공육은 훈제, 경화, 염장 또는 화학 방부제 첨가를 통해 변형되거나 보존된 모든 육류입니다. 연구에 따르면 첨가제는 신체에 염증을 일으켜 대사 질환의 발병에 기여할 수 있습니다.8 전 세계적으로 식이 패턴은 육류와 정제된 곡물을 포함한 가공 식품을 더 많이 섭취하는 것으로 전환되었습니다.
공중 보건 연구에 따르면 제2형 당뇨병의 발병률은 과도한 가공육 섭취와 관련이 있습니다.
"가공육과 정제된 곡물은 염증, 산화 스트레스 및 미토콘드리아 기능 장애에 기여하여 지방 세포의 인슐린 신호 전달 장애, 근육의 지질 축적 및 간의 지방 축적을 유발합니다." 내분비학자 John N. Falcone, MD는 Health에 말했습니다.
이러한 변화는 인슐린 저항성으로 이어질 수 있으며, 이는 차례로 대사 변화, 공복 혈당 수치 상승, 탄수화물 섭취 후 포도당 급증을 설명하며, 이 모든 것이 제2형 당뇨병에서 중요한 역할을 합니다.
제2형 당뇨병의 위험 감소
정제된 곡물과 가공육의 식료품 저장실을 청소하기 전에 식단을 개선하고 제2형 당뇨병의 위험을 줄이기 위해 취할 수 있는 작은 조치가 있습니다.
"식이 섬유, 식물성 단백질, 불포화 지방, 항산화제, 낮은 혈당 지수 패턴, 포화 지방, 가공육, 정제된 탄수화물 및 첨가당이 풍부한 균형 잡힌 식단을 섭취하면 인슐린 저항성과 제2형 당뇨병의 발병을 예방하는 데 매우 도움이 될 수 있습니다." 팔콘 박사는 제안했다.
빼기보다는 식단에 추가할 수 있는 음식에 대해 생각해 보십시오. 저녁 식사에 야채를 추가로 넣거나 오후 간식과 함께 과일을 드십시오. 통조림 병아리콩을 샐러드에 넣어 섬유질과 단백질을 더하세요. 일주일에 1-2번 저녁 식사 로테이션에 생선을 추가하도록 노력하십시오.
식단에 영양가 있는 음식을 추가한 후 몇 가지 간단한 교체를 시도해 보십시오. 백미나 파스타와 같은 정제된 곡물을 퀴노아, 파로 또는 통밀 파스타와 같은 통곡물로 바꾸십시오. 세련된 버전 대신 아침 식사에 오트밀이나 통곡물 시리얼을 포함하십시오. 그리고 델리 칠면조나 햄 대신 샌드위치에 신선한 닭고기나 칠면조를 드셔보세요.
팔콘 박사는 "가족력이 제2형 당뇨병 발병에 매우 중요한 역할을 한다는 것을 알고 있지만, 식습관과 운동과 같은 환경적 요인이 인슐린 저항성에 대한 유전적 소인을 극복하는 데 중추적인 역할을 할 수 있다"고 지적했다.
Study: Processed Meat and Refined Carbs May Be Contributing to Increase in Type 2 Diabetes
By Rebecca Jaspan, MPH, RD, CDN, CDCES Published on May 5, 2023
Fact checked by Nick Blackmer
FAST FACTS New research points to processed meat and refined carbs as increasing individuals' risk of type 2 diabetes.1 This is due to additional inflammation, oxidative stress, and mitochondrial dysfunction often initiated by processed meat and refined carbs. Experts recommend focusing on a whole food diet, which will naturally shift focus to foods high in fiber and protein. A new study points to processed meat and refined carbs as having an impact on type diabetes risk for many individuals. |
Type 2 diabetes is one of the fastest-growing global health conditions and remains a significant public health concern. 537 million adults are diagnosed with type 2 diabetes around the world. This statistic does not account for the many individuals with undiagnosed diabetes. Prevalence is higher in low and middle-income countries with 3 in 4 adults with type 2 diabetes.
When left uncontrolled, diabetes can result in debilitating complications including heart disease, kidney disease, blindness, and a high risk of infection. Studies suggest that diabetes can be alleviated with access to proper healthcare management, education, and diet.
There is no doubt that diet plays a major role in the management of type 2 diabetes. “Often people don’t realize that it’s not just the intake of sweets, pastries, candies, and chocolate that need to be limited, it’s also carbohydrates that break down into sugars in your body,” Debbie Goodman, MD, a primary care doctor with a clinical focus in diabetes at Mount Sinai told Health.
New research has indicated that excessive intake of processed meat and refined rice and wheat has the greatest impact on the risk of developing type 2 diabetes. The study also noted that inadequate intake of whole grains contributed to diabetes risk.
How Type 2 Diabetes Works
Diabetes is a metabolic condition that affects the way in which your body converts food to energy.
The food we eat, specifically carbohydrates, is broken down into sugar and released into the bloodstream. The hormone insulin, which is secreted by your pancreas, facilitates the movement of sugar from your bloodstream into cells to be used as energy.
In type 2 diabetes, which affects 90–95% of people with diabetes, your cells stop responding to insulin, and too much sugar stays in your bloodstream. This also causes the pancreas to make more insulin. As the pancreas secretes more and more insulin, you can become insulin resistant, which is when cells in your muscle, fat, and liver don’t respond well to the insulin and can no longer easily move the sugar from the blood into cells. If this is not managed over time, it can lead to serious health consequences.
The good news is there are many ways to manage, as well as prevent, diabetes through diet and a healthy lifestyle.
Managing Blood Sugar for Type 2 Diabetes
A key aspect of avoiding type 2 diabetes is managing blood sugar.
The foods we eat influence how our blood sugar responds. Certain foods help to keep blood sugars stable while others cause steep spikes in blood sugar levels. Research shows that large portion sizes, sedentary lifestyles, and increased intake of high-sugar beverages have increased dramatically, further contributing to higher rates of diabetes.5
So what does a diabetes prevention diet look like? An eating pattern that is high in fish, poultry, lean meats, whole grains, legumes, and a variety of fruits and vegetables is correlated with better blood glucose control and decreased risk of metabolic diseases. Some individuals improve blood glucose and regulate blood lipid levels in patients with type 2 diabetes.
A diet high in a variety of proteins, fruits, and vegetables is also rich in many nutrients essential for overall health and chronic disease prevention.
How 2 Minutes of Walking After a Meal Can Help Control Blood Sugar Levels
Processed Meat and Refined Grains
No one food is going to make or break your diet. That said, research shows there are certain foods to limit for the best health outcomes.
One such food is processed or refined rice and wheat grains. These foods are not in a “whole food” category because the outer parts of the grain have been removed. This process decreases the protein, fiber, and B vitamins naturally found in the whole grain.
Research is clear on the fact that a diet higher in non-processed grains, or whole grains, is more effective in controlling blood sugar levels and preventing type 2 diabetes. The fiber in whole grains slows down the digestion process and prevents high blood sugar spikes. Whole grains also have heart health benefits, decreasing total cholesterol and low-density lipoproteins (LDL), which are risk factors for diabetes.7
Further, processed meat should also be a food to watch if you’re at risk for type 2 diabetes.
Processed meat is any meat that has been modified or preserved through smoking, curing, salting, or the addition of chemical preservatives. Research shows that additives could contribute to the development of metabolic diseases by producing inflammation in the body.8 Globally, dietary patterns have transitioned to eating more processed foods, including meats and refined grains.
Public health research finds that the incidence of type 2 diabetes is correlated with excess processed meat intake.
“Processed meats and refined grains contribute to inflammation, oxidative stress, and mitochondrial dysfunction that lead to impaired insulin signaling in fat cells, lipid accumulation in muscle, and fat deposit in the liver,” endocrinologist John N. Falcone, MD, told Health.
It is these changes that can lead to insulin resistance, which in turn accounts for metabolic shifts, elevated fasting glucose levels, and glucose spikes after consuming carbohydrates—all of which play a role in type 2 diabetes.
Reducing Your Risk of Type 2 Diabetes
Before cleaning out your pantry of refined grains and processed meats, there are small steps you can take to improve your diet and decrease your risk of type 2 diabetes.
“Consuming a balanced diet that is rich in dietary fiber, plant protein, unsaturated fats, antioxidants, low glycemic index patterns, and low in saturated fats, processed meats, refined carbohydrates, and added sugars can be very helpful in preventing the development of insulin resistance and type 2 diabetes,” Dr. Falcone suggested.
Try thinking about foods you can add to your diet, rather than subtract. Include an extra vegetable at dinner or fruit with your afternoon snack. Throw canned chickpeas into a salad for extra fiber and protein. Make an effort to add fish to your dinner rotation 1–2 times a week.
After you have added nutritious foods to your diet, try making some simple swaps. Switch out a refined grain like white rice or pasta for a whole grain such as quinoa, farro, or whole wheat pasta. Include oatmeal or whole grain cereal in your breakfast instead of a refined version. And try fresh chicken or turkey on sandwiches instead of deli turkey or ham.
“We know that family history plays a very strong role in the development of type 2 diabetes,” Dr. Falcone noted, “but environmental factors, such as dietary habits and exercise, can be pivotal in overcoming the genetic predisposition towards insulin resistance.”
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