- 과찬초 Guaguanche
. 학명; Sphyraena guachancho
. 서식지; 따뜻한 물의 해역이나 하구에서 12미터까지의 모래나 진흙바닥
. 통명; 과찬초
. 특징; 파이크 모양의 머리, 큰 턱에 은빛의 길쭉한 몸체
. 먹이와 요리법; 시구아테라중독가능성이 큰데 특히 R이 포함되는 따뜻한 5-8월에는 더 주의
1 학명과 서식지
- 학명; Sphyraena guachancho
- 서식지
. 온도와 깊이; 따뜻한 물의 해역이나 하구에서 12미터까지의 모래나 진흙바닥
. 지역; 서대서양의 매사추세츠에서에서 브라질과
동대서양의 세네갈에서 앙골라까지와 카나리아 제도
Found occasionally in Florida, the Bahamas, and the Caribbean, guaguanche occur from Massachusetts to the northern Gulf of Mexico and south to Brazil.
Habitat. Guaguanche inhabit shallow and generally turbid coastal waters, including sand flats, grassbeds, mud bottoms, bays, and estuaries, although they are rare around reefs. The guaguanche is a schooling species, forming schools at depths from 3 to 40 feet, and can be found near the surface at night.
2 통명
- 영어; guachanche barracuda;
Spanish: picuda guaguanche; French: bécune guachanche.
- 한글; 과찬초
3 개요
- 길이; 60센티이내, 평균 40센티
- 무게; 4파운드이내
The guaguanche can grow to 2 feet, although it more commonly measures 6 to 14 inches.
4 특징
- 파이크 모양의 머리, 큰 턱에 은빛의 길쭉한 몸체
- 아래턱은 위턱보다 돌출되있고 송곳니 모양의 이빨
- 등지느러미는 두개로 앞은 6개의 가시가, 뒤는 9개의 연조만
- 뒷지느러미는 2개의 가시와 8개의 연조
A member of the barracuda family, the guaguanche is a long, slender, silvery fish often mistaken for a young great barracuda. There is no concerted sportfishing effort for the species, but it is occasionally caught by anglers.
Identification. Silvery olive-brown above, the guaguanche has silvery sides with a yellow to golden stripe running along the middle of its body. Like other members of the barracuda family, it has an elongated body and large canine and shearing teeth. Its caudal fin is large, forked, and blackish, and it has widely separated dorsal fins. The pelvic fin begins below a point just in front of the first dorsal fin, which distinguishes it from the similar-looking sennet. On the young guaguanche, there are three broad bars at the rear of the body that are often interrupted in the middle of each side.
5 먹이와 요리법
- 먹이; 오징어, 새우, 생선 등
- 밤에는 수면근처로 부상
- 낚시로 인기가 있지는 않음
- 말리거나 절이거나, 훈제하거나 구워서 식용
. 꼭 필요한 경우 간, 머리, 알을 제외하여 조리해야 하며 회로 먹는 것은 비추
시구아테라중독가능성이 큰데 특히 R이 포함되는 따뜻한 5-8월에는 더 주의
Guaguanche feed on fish and shrimp.