|
얼마나 많은 아스파탐이 안전한가요? WHO, 감미료를 '발암 가능성'으로 분류
셰리 고든 그리고 릴리 모에 14년 2023월 <>일에 게시, 팩트체크한 사람 닉 블랙머
fast facts 세계보건기구(WHO)는 아스파탐을 "발암 가능성이 있는 물질"로 분류했습니다. 국제암연구소(IARC)는 아스파탐의 일일 허용 섭취량(ADI)이 여전히 체중 kg당 0-40mg이라고 밝혔습니다. 전문가들은 아스파탐 섭취량에 대한 인식을 유지하여 IARC의 ADI 내를 유지할 것을 권장합니다. |
세계보건기구(WHO)는 아스파탐을 "발암 가능성이 있는 물질"로 분류했습니다.
WHO 암 연구 기관인 IARC(International Agency for Research on Cancer)는 인기 있는 무설탕 감미료가 인간에게 발암성이라는 증거가 제한적이라는 근거로 사람들에게 위험할 수 있다고 선언했습니다.
발암 물질은 잠재적으로 암을 유발할 수 있는 물질입니다.
이 분류는 아스파탐을 IARC의 2가지 발암 물질 분류 중 세 번째 수준인 그룹 <>B에 배치합니다.
IARC 발암물질 분류 IARC에는 암을 유발하는 물질의 능력을 분류하는 데 사용하는 네 가지 수준이 있습니다.2 그룹 1: 인간에게 발암성, 즉 물질이 인간의 암에 기여한다는 충분한 증거가 있음을 의미합니다. 그룹 2A: 인간에게 발암성일 가능성이 있으며, 이는 물질이 인간의 암에 기여한다는 증거가 제한적임을 의미합니다. 그룹 2B : 인간에게 발암 가능성이 있으며, 이는 인간에 대한 증거가 제한적이며 동물에 대한 증거가 충분하지 않다는 것을 의미합니다. 그룹 3: 인간에 대한 발암성으로 분류할 수 없으며, 이는 인간과 동물 모두에서 물질이 암에 기여한다는 증거가 불충분하다는 것을 의미합니다. |
IARC는 분류를 고려해야 하지만 아스파탐의 일일 허용 섭취량(ADI)은 여전히 체중 kg당 0-40mg이라고 언급했습니다.
이 결정을 내리기 전에 IARC는 7,000개 이상의 참고 문헌을 수집 및 선별하고 약 1,300개의 연구를 검토했습니다.
아스파탐이란?
아스파탐은 원래 1974년 FDA의 승인을 받았지만 1996년까지 범용 감미료로 승인되지 않았습니다.3 승인 이후 탁상용 감미료로 사용되었지만 음료, 조리 식품, 껌, 기침약과 같은 약물에도 사용되었습니다.2
아스파탐은 미국에서 승인된 200가지 인공 감미료 중 하나이며 자당(천연 설탕)보다 약 <>배 더 달콤하다고 오하이오 주립대학교 의과대학의 생화학 및 약리학 조교수인 게오르기오스 키리아지스 박사는 건강에 말했다.
Food and Drug Administration. Aspartame and other sweeteners in food.
감미료는 1970년대 식품의약국(FDA)의 승인 이후 논란의 여지가 있고 논의 중이라고 뉴멕시코 주립대학의 공중 보건 교수인 Jagdish Khubchandani 박사는 말했습니다.
"[그러나] FDA 승인 이후 수많은 평가는 [암] 영향에 대한 확실한 증거를 보여주지 못했다"고 Khubchandani는 WHO와 유럽 식품 안전청 (European Food Safety Authority)이 수행 한 연구를 포함하여 말했다.
아스파탐 함유 제품 아스파탐은 다음을 포함한 다양한 무설탕 제품에서 찾을 수 있습니다.: 다이어트 탄산음료 분말 음료 믹스 껌 젤라틴과 푸딩 아이스크림 아침 시리얼 무설탕 코코아 믹스 무설탕 시럽과 같은 조미료 무설탕 포장 식품 |
아스파탐이 신체에 미치는 영향
아스파탐의 물리적 효과는 사람마다 다를 수 있다고 암 연구원이자 암 연구 자금 지원 플랫폼인 Music Beats Cancer의 설립자인 Mona S. Jhaveri 박사는 Health에 말했습니다.
"보고된 증상에는 두통, 현기증, 소화기 질환 및 알레르기 반응이 포함됩니다"라고 그녀는 말했습니다.
물론, 당신이 경험하는 증상은 당신이 섭취하는 양에 달려 있다고 Khubchandani는 설명했다.
"그러나 시간이 지남에 따라 볼 수있는 첫 번째 효과는 다른 기관 (예 : 간)이 영향을 받기 전에 대사 이상 및 체중 증가와 분명히 관련이있을 것"이라고 그는 말했다. "다음은 고혈압과 콜레스테롤 일 수 있습니다."
아스파탐 섭취가 걱정된다면 Jhaveri는 무엇을 먹고 마시는지 알고 있을 것을 제안합니다. "아스파탐 함량에 대한 제품 라벨을 면밀히 조사하여 소비를 제한하거나 피하려고 할 때 현명합니다."
아스파탐이 암을 유발할 가능성은 얼마나 됩니까?
아스파탐을 발암 가능성이 있는 물질로 분류한다는 것은 제한된 증거에 근거하여 감미료가 잠재적으로 암을 유발할 수 있음을 의미합니다.
"WHO는 위험 평가를 기반으로 발암 가능성이있는 물질과 같은 다양한 범주로 물질을 분류하기위한 특정 기준을 가지고있다"고 Kyriazis는 말했다.
이용 가능한 제한된 연구 중 일부는 아스파탐 섭취량이 많을수록 암 위험이 높아진다고 지적하지만 종종 허용 가능한 일일 섭취량을 벗어납니다.
일반 소비자의 경우 아스파탐이 암을 유발할 가능성은 매우 낮다고 Kyriazis는 말했습니다. "다이어트 콜라 한두 잔이 독립적으로 암 위험을 증가시키기에 충분하다면 아스파탐과 기타 인공 감미료가 수십 년 동안 식단에 들어 왔기 때문에 이미 알고 있을 것입니다."
FDA의 승인 이후 아스파탐은 암 유발 가능성에 대해 조사되고 논의되었다고 Khubchandani는 말했습니다. "그러나 대부분의 연구에는 한계가 있으며 이것이 우리가 그것을 확실한 발암 물질로 분류하지 않은 이유 일 수 있지만 [대신] 잠재적 인 발암 물질이되는 영역에 떠 있습니다."
즉, 때때로 다이어트 탄산음료를 마시는 것은 건강에 큰 영향을 미치지 않을 것입니다.
"균형 잡힌 식단을 따르고 아스파탐을 드물게 또는 소량으로 섭취하는 사람 (예 : 커피에 몇 봉지 또는 식사와 함께 다이어트 소다)을 섭취하는 사람에게는 중요하지 않을 수 있습니다."라고 Kyriazis는 말합니다.
Khubchandani는 과도한 모든 것이 당신에게 좋지 않기 때문에 특히 최근 연구에 따르면 인위적으로 달게 한 음료는 암 위험뿐만 아니라 심장병 위험을 증가시킬 수 있기 때문에 신중을 기하는 것이 중요하다고 덧붙였습니다.
"그러나 이것이 모든 사람이 위험에 처할 것이라는 의미는 아닙니다. [궁극적으로] 그것은 생활 방식, 식단, 환경, 아스파탐 복용량 등과 같은 다른 요인에 따라 달라집니다."
How Much Aspartame Is Safe? WHO Classifies Sweetener as ‘Possible Carcinogen’
By Sherri Gordon and Lily Moe Published on July 14, 2023
Fact checked by Nick Blackmer
Nick Blackmer is a librarian, fact-checker, and researcher with more than 20 years of experience in consumer-facing health and wellness content.
FAST FACTS The World Health Organization (WHO) has categorized aspartame as a “possible carcinogen.” The International Agency for Research on Cancer (IARC) noted that the acceptable daily intake (ADI) of aspartame is still 0–40 mg/kg of body weight. Experts recommend maintaining awareness of how much aspartame you’re consuming, ensuring that you stay within the IARC’s ADI. |
The World Health Organization (WHO) has categorized aspartame as a “possible carcinogen.”
The WHO cancer research arm, the International Agency for Research on Cancer (IARC) has declared the popular non-sugar sweetener possibly hazardous to people on the basis that there is limited evidence the substance is carcinogenic to humans.
A carcinogen is a substance that could potentially cause cancer.
The classification places aspartame in Group 2B, the third of the IARC’s four levels of carcinogen classifications.
IARC Carcinogen Classifications The IARC has four different levels it uses to categorize a substance’s ability to cause cancer: Group 1: Carcinogenic to humans, meaning there is sufficient evidence the substance contributes to cancer in humans. Group 2A: Probably carcinogenic to humans, meaning there is limited evidence the substance contributes to cancer in humans. Group 2B: Possibly carcinogenic to humans, meaning there is limited evidence in humans and less than sufficient evidence in animals that the substance contributes to cancer. Group 3: Not classifiable as to its carcinogenicity to humans, meaning there is inadequate evidence in both humans and animals that the substance contributes to cancer. |
The IARC noted that while the classification is something to consider, the acceptable daily intake (ADI) of aspartame is still 0–40 mg/kg of body weight.
Before coming to this decision, the IARC collected and screened more than 7,000 references and reviewed about 1,300 studies.
What Is Aspartame?
Aspartame was originally approved by the FDA in 1974, but it wasn’t approved as a general-purpose sweetener until 1996. Since approval, it’s been used as a tabletop sweetener, but also in beverages, prepared food, and chewing gum, as well as in medications like cough drops.
Aspartame is one of six approved artificial sweeteners in the United States and is about 200 times sweeter than sucrose (a natural sugar), Georgios Kyriazis, PhD, an assistant professor of biological chemistry and pharmacology for The Ohio State University College of Medicine told Health.
The sweetener has been controversial and under discussion since its approval by the Food and Drug Administration (FDA) in the 1970s, said Jagdish Khubchandani, PhD, a professor of public health at New Mexico State University.
“[But] numerous assessments since FDA approval have not shown solid evidence for [cancerous] effects,” Khubchandani said, including research conducted by WHO and the European Food Safety Authority.
Products Containing Aspartame
Aspartame can be found in a number of sugar-free products, including:
Diet sodas
Powdered drink mixes
Chewing gum
Gelatins and puddings
Ice cream
Breakfast cereal
Sugar-free cocoa mix
Condiments like sugar-free syrup
Sugar-free packaged foods
How Aspartame Impacts the Body
The physical effects of aspartame can vary from person to person, Mona S. Jhaveri, PhD, a cancer researcher and founder of Music Beats Cancer, a funding platform for cancer research told Health.
“Reported symptoms have encompassed headaches, dizziness, digestive ailments, and allergic responses,” she said.
Of course, the symptoms you experience will depend on the amount you consume, explained Khubchandani.
“However, the first effects that you could see over time would clearly be related to metabolic abnormalities and weight gain before other organs (such as the liver) are affected,” he said. “Next could be high blood pressure and cholesterol.”
If you are concerned about consuming aspartame, Jhaveri suggests being aware of what you are eating and drinking. “It is prudent to scrutinize product labels for aspartame content when seeking to restrict or avoid its consumption.”
How Likely Is Aspartame to Cause Cancer?
Classifying aspartame a possible carcinogen means that based on limited evidence, the sweetener could potentially cause cancer.
“The WHO has specific standards for classifying substances into different categories such as a possible carcinogen based on risk assessment,” Kyriazis said.
While some of the available limited research points to higher aspartame consumption contributing to a higher risk of cancer, it is often outside of the acceptable daily intake.
For the average consumer, the chances of aspartame causing cancer are likely very low, Kyriazis said. “If a diet coke or two a day was adequate to independently cause an increased risk for cancer, we would already know since aspartame and other artificial sweeteners have been in our diets for decades.”
Since its approval by FDA, aspartame has been investigated and debated for its cancer-causing potential, said Khubchandani. “But most studies have limitations and that could be the reason why we have not labeled it as a definite carcinogen, but [instead] it floats in the area of being a potential carcinogen.”
In other words, having a diet soda every now and then likely won’t make a huge impact on your health.
“For anyone who follows a balanced diet and consumes aspartame sparsely or at low amounts—such as a couple of packets in the coffee or a diet soda with a meal—it may not matter,” Kyriazis said.
Khubchandani added that everything in excess is bad for you, so it is important to be judicious, especially because recent studies show that artificially sweetened beverages aren’t just a cancer risk but also can increase heart disease risk.
“However, this does not mean that everyone will be at risk. [Ultimately], it depends on other factors as well like lifestyle, diet, environment, dose of aspartame, and more.”
|