- 태평양 고등어 Mackerel, Pacific Sierra
. 학명; Scomberomorus sierra
. 서식지; 동태평양의 멕시코에서 칠레까지 연안 해역
. 통명; 태평양 고등어
. 특징; 삼치와 비슷한 모양
. 먹이와 요리법; 회로 먹거나 일반 조리하여 식용
1 학명과 서식지
- 학명;Scomberomorus sierra
- 서식지
. 온도와 깊이; 따뜻한 물의 수면
. 지역; 동태평양의 멕시코에서 칠레까지 연안 해역
The Pacific sierra mackerel is an abundant fish in the Pacific along the coasts of Mexico and Central America.
2 통명
- 영어; Pacific sierra;
Spanish: macarela, serrucho, sierra, verle.
- 한글; 태평양 고등어
3 개요
- 무게; 18파운드이내
Pacific sierra mackerel extend from La Jolla in Southern California south to the Galápagos Islands and to Paita, Peru. They have recently been reported from Antofagasta, Chile. A schooling species, Pacific sierra mackerel are found in surface coastal waters and over the bottom of the continental shelf.
4 특징
- 삼치와 비슷한 모양
A member of the Scombridae family of mackerel and not to be confused with the Atlantic sierra (Scomberomorus brasiliensis), which occurs only in the Atlantic, the Pacific sierra mackerel is an eastern Pacific fish that is excellent to eat. It is marketed fresh and frozen. It resembles the Spanish mackerel in appearance, and the all-tackle world record is an Ecuadorian fish of 18 pounds caught in 1990.
5 먹이와 요리법
- 먹이; 멸치 등 작은 물고기
- 잿방어와 비슷한 맛으로 뛰어나고 더 부드러움
- 식용으로 인기
- 해안인근에서 산란
- 회로 먹거나 일반 조리하여 식용
Thought to spawn close to the coast, they feed on small fish, especially anchovies.