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커피를 마시는 것은 설탕을 건너뛸 수 있는 한 체중 관리에 도움이 될 수 있습니다
로렌 매너커 MS, RDN, LD
Lauren Manaker는 수상 경력에 빛나는 등록 영양사, 책 저자, 연사 및 기업가입니다. 그녀는 2004년부터 영양학을 실천해 왔으며 다양한 환경에서 일했습니다. 그녀는 플로리다 대학교에서 학사 학위를, 러시 대학교에서 임상 영양학 석사 학위를 받았으며 시카고의 러시 대학교 메디컬 센터 시스템을 통해 영양학 인턴십을 마쳤습니다. Lauren은 Verywell Fit, Health 및 SHAPE를 비롯한 다양한 언론 매체에 소개되었으며 EatingWell, VeryWell Health 및 더 많은 매체에 정기적으로 기고하고 있으며 Eat This, Not That의 Medical Review Board 회원이기도 합니다. Lauren은 사우스 캐롤라이나 주 찰스턴에서 남편과 어린 딸과 함께 살고 있습니다. 그들은 Lowcountry가 제공하는 모든 것을 이용하며 항상 굴 구이 또는 찰스턴 항구 주변의 일몰 크루즈를 즐깁니다.
FAST FACTS 새로운 연구에 따르면 매일 커피 한 잔에 설탕을 첨가하면 원치 않는 체중 증가에 기여할 수 있습니다.1 모닝 커피에 우유를 첨가하는 것이 초점이 아니었지만 연구자들은 그것이 동일한 부정적인 영향을 미쳤다고 생각하지 않습니다. 전문가들은 설탕 첨가물을 우유나 계피와 같은 향신료로 바꿔 건강 목표를 우선시하면서 커피 한 잔과 함께 즐길 것을 권장합니다. |
커피를 마시는 방법이 체중 감량 능력에 영향을 미칠 수 있다는 새로운 연구 결과가 나왔습니다.
많은 사람들이 만족스러운 커피 한 잔 없이 하루를 시작하는 것을 상상할 수 없으며 그것이 반드시 나쁜 것은 아닙니다.
균형 잡힌 식단에 커피를 추가하면 제2형 당뇨병, 심혈관 질환 및 일부 암을 포함한 많은 질병의 잠재적인 위험 감소와 관련이 있습니다.2 일부 전문가들은 이러한 긍정적인 효과가 커피에서 발견되는 카페인이 신진대사를 증가시켜 궁극적으로 사람들이 건강한 체중을 유지하는 데 도움이 되기 때문이라고 믿습니다.
카페인이 함유된 커피와 카페인이 없는 커피 모두에서 클로로겐산이라는 천연 화합물은 체중 감소 및 기타 건강 측면을 지원하는 것으로 간주됩니다.
한 연구에 따르면 커피를 마시는 사람은 커피를 마시지 않는 사람에 비해 어떤 원인으로든 조기 사망할 확률이 17%, 심장병으로 사망할 확률이 19%, 암 발병 확률이 18% 낮았습니다.
또 다른 연구에 따르면 매일 한 잔 이상의 블랙 커피를 마시는 것이 심부전 위험 감소와 관련이 있습니다.
커피 섭취의 효과를 평가하는 대부분의 연구는 감미료나 크리머를 첨가하지 않고 커피를 블랙으로 마시는 참가자를 기반으로 합니다.
이러한 추가 성분이 추가되면 커피의 건강상의 이점이 중단될 수 있습니다.
지난달 미국 임상 영양 저널(American Journal of Clinical Nutrition)에 발표된 새로운 연구에 따르면 일반적인 커피 섭취는 체중 감소와 관련이 있지만 커피에 설탕을 첨가하는 것은 체중 증가와 관련이 있습니다.
선호하는 커피 주문이 체중 관리에 어떤 영향을 미칠 수 있는지, 건강 목표의 우선 순위를 정하면서 특정 맛 선호도를 충족하기 위해 할 수 있는 대체품은 다음과 같습니다.
**커피 섭취, 커피 첨가 및 체중 감소
새로운 연구는 세 가지 전향적 코호트의 데이터를 평가하여 설탕, 크림 또는 비유제품 커피 미백제(예: Coffee-Mate)의 첨가를 고려하여 커피 소비, 카페인 섭취 및 체중 변화의 변화 사이의 연관성을 조사했습니다: 간호사 건강 연구, 간호사 건강 연구 II 및 건강 전문가 후속 연구(HPFS).
연구자들이 식습관을 이해하도록 돕기 위해 참가자들은 연구 기간 동안 음식 빈도 설문지를 작성했습니다 (코호트에 따라 23 년에서 24 년까지).
중요한 변화를 추적하기 위해 데이터 수집 기간 동안 체중도 기록되었습니다.
연구원들은 연구 기간 내에 걸쳐 4 년 동안 커피 섭취량, 크림, 커피 미백제 및 첨가 설탕과 동시 체중 변화 간의 관계를 분석했습니다.
결과는 커피(카페인 및 디카페인) 섭취 증가가 남성과 여성 모두 4년 주기 동안 체중 증가를 줄이는 것과 관련이 있음을 보여주었습니다.
그러나 이 연관성은 음료에 설탕을 첨가했을 때 달랐습니다. 커피에 설탕 한 티스푼을 첨가하는 것은 체중 감소가 아니라 체중 증가와 관련이 있습니다.
커피 미백제 또는 크림을 사용해도 체중 변화에 통계적으로 유의한 영향을 미치지 않았습니다. 그리고 디카페인 버전보다 카페인이 함유된 커피를 선택하는 것도 체중 결과에 영향을 미치지 않았습니다.
연구원들은 커피에 우유를 첨가하는 것이 연구에서 평가되지 않았다고 지적합니다. 그러나 다른 연구에서는 "유제품과 체중 변화 사이에 결정적이지 않은 관계가 있음을 발견했습니다."
이 연구가 일반 인구를 대표하지 않았다는 점에 유의하는 것이 중요합니다. 참가자들은 주로 백인 미국 의료 전문가였습니다. 그리고 커피가 코호트에서 카페인의 주요 공급원 이었기 때문에 에너지 음료와 같은 다른 카페인 음료에서 카페인의 역할을 연구 할 수 없었습니다.
마지막으로, 이 연구에는 설탕 대신 커피에 인공 감미료를 첨가하는 것에 대한 정보가 없었습니다.
"체중과 음식은 복잡하고 다원적이다"라고 등록 영양사 영양사이자 국립 낙농 협의회 (National Dairy Council)의 영양 담당 이사 인 케리 해크 워스 (Kerry Hackworth)는 건강에 말했다. "가장 큰 연구에도 불구하고 특정 음식이나 음료에 대한 결론을 도출하는 것은 정말 어려울 수 있습니다."
**커피를 즐기고 체중 관리를 지원하는 방법
커피는 체중 관리를 지원하는 식단에 환상적인 추가가 될 수 있습니다. 그러나 컵에 설탕을 넣는 것은 당신에게 아무런 도움이 되지 않을 수 있음을 기억하는 것이 중요합니다.
"설탕은 단순한 탄수화물이며, 이는 우리 몸에서 빠르게 소화, 흡수 및 에너지 (칼로리)로 전환된다는 것을 의미합니다."라고 Hackworth는 말합니다. "단순 설탕은 우리가 포만감을 느끼는 데 도움이 되지 않아 과식과 잠재적으로 체중 증가로 이어질 수 있습니다."
커피에 감미료를 첨가하는 대신 Hackworth는 계피, 좋아하는 비유제품 크리머 또는 전통 우유와 같은 향신료를 추가할 것을 권장합니다.
"일부 연구에 따르면 우유에서 발견되는 단백질이 커피의 항 염증 효과를 향상시킬 수 있습니다."라고 그녀는 말합니다.
인공 감미료를 사용하는 데는 아직 알려지지 않은 것이 많습니다.
"무설탕 감미료와 체중 사이의 관계에 대한 더 많은 연구가 필요하지만 적당히 적절한 대체품이 될 수 있습니다." 등록 영양사 및 영양 콘텐츠 작가인 Melissa Mitri, MS, RD는 Health에 말했습니다.
Mitri는 인공 설탕이 칼로리 섭취를 줄이는 데 도움이 될 수 있지만 얼마나 섭취하고 있는지 아는 것이 여전히 중요하다고 설명했습니다.
"과용하지 않는 것이 중요하다"고 그녀는 말했다.
Drinking Coffee Might Help You Manage Your Weight—As Long As You Skip the Sugar
By Lauren Manaker MS, RDN, LD
Lauren Manaker is an award-winning registered dietitian, book author, speaker, and entrepreneur. She has been practicing dietetics since 2004, and has worked in a wide variety of settings. She earned a bachelor's degree from the University of Florida, a master's degree in clinical nutrition from Rush University, and she completed her dietetic internship through the Rush University Medical Center system in Chicago. Lauren has been featured in a wide variety of media outlets, including Verywell Fit, Health and SHAPE, and is a regular contributor to EatingWell, VeryWell Health, and many more outlets, while also being a member of the Medical Review Board for Eat This, Not That. Lauren lives in Charleston, South Carolina with her husband and young daughter. They take advantage of everything the Lowcountry has to offer, and they are always up for an oyster roast or a sunset cruise around the Charleston harbor.
New research found that adding sugar to your daily cup of coffee may contribute to unwanted weight gain.
While the addition of milk to morning coffee was not the focus, researchers don’t believe that it had the same negative effects.
Experts recommend swapping sugary additives with milk or spices like cinnamon to enjoy with your cup of coffee while prioritizing health goals.
How you drink your coffee might impact your ability to lose weight, a new study finds.
Many people can’t imagine starting their day without a satisfying cup of coffee, and that isn’t necessarily a bad thing.
Adding coffee to a well-balanced diet has been linked to a potential risk reduction of many diseases, including type 2 diabetes, cardiovascular disease, and some cancers.2 Some experts believe that these positive effects are due to the way the caffeine found in coffee may increase metabolism, ultimately helping people maintain a healthy weight.
In both caffeinated and decaffeinated coffee, natural compounds called chlorogenic acids are considered to support weight loss and other aspects of health.
One study showed that coffee drinkers were 17% less likely to die early from any cause, 19% less likely to die of heart disease, and 18% less likely to develop cancer vs. non-coffee drinkers.
Another study showed that drinking one or more daily cups of black coffee was associated with a reduced risk of heart failure.
Most studies evaluating the effects of coffee intake are based on participants drinking their coffee black—without any added sweeteners or creamers.
It’s when these additional ingredients are added that the health benefits of coffee might be interrupted.
New research, published last month in The American Journal of Clinical Nutrition, found that while general coffee intake is associated with weight loss, adding sugar to coffee is associated with weight gain.
Here’s how your preferred coffee order may impact weight management, and substitutions you can make to still meet certain flavor preferences while prioritizing health goals.
Coffee Intake, Coffee Additions, and Weight Loss
The new study examined the association between changes in coffee consumption, caffeine intake, and weight changes by considering the addition of sugar, cream, or a non-dairy coffee whitener (like Coffee-Mate) by evaluating data from three prospective cohorts: the Nurses’ Health Study, the Nurses’ Health Study II, and the Health Professional Follow-up Study (HPFS).
To help researchers understand eating tendencies, participants filled out a food frequency questionnaire over the study period (which spanned from 23 to 24 years, depending on the cohort).
Body weight was also recorded during the data collection period to track any significant changes.
Researchers analyzed the relationship between coffee intake, cream, coffee whitener, and added sugar and concurrent weight change in each 4-year period that spanned within the study time.
Results showed that increasing consumption of coffee (caffeinated and decaf) was associated with less weight gain over 4-year cycles for both males and females.
However, this association was different when sugar was added to beverages. Adding a teaspoon of sugar to coffee was linked to weight gain, not weight loss.
Using coffee whitener or cream showed no statistically significant impact on weight changes. And opting for a caffeinated coffee over a decaf version didn’t impact weight outcomes either.
The researchers note that adding milk to coffee was not evaluated in the study. However, other research has “found an inconclusive relation between dairy products and weight change.”
It is important to note that the study did not represent the general population; participants were primarily white U.S. healthcare professionals. And, since coffee was the main source of caffeine in the cohorts, they could not study the role of caffeine in other caffeinated beverages such as energy drinks.
Lastly, the study did not have information on adding artificial sweeteners to coffee as an alternative to sugar.
“Weight and food are complex and multifactorial,” Kerry Hackworth, RDN, registered dietitian nutritionist and Director of Nutrition Affairs for the National Dairy Council told Health. “Even with the biggest studies, drawing conclusions about one particular food or drink can be really challenging.”
How to Enjoy Coffee And Support Weight Management
Coffee can be a fantastic addition to a weight management-supporting diet. But it is important to remember that adding sugar to your cup may not be doing you any favors.
“Sugar is a simple carbohydrate, which means it is quickly digested, absorbed, and converted to energy (calories) by our bodies,” Hackworth said. “Simple sugars don’t help us feel full, which could lead to overeating and potentially weight gain.”
Instead of adding sweeteners to your coffee, Hackworth recommends adding spices like cinnamon, some of your favorite non-dairy creamer, or even just traditional milk.
“Some research shows that the proteins found in milk may enhance coffee’s anti-inflammatory effects,” she said.
When it comes to using artificial sweeteners, there are still a lot of unknowns.
“More research is needed into the relationship between sugar-free sweeteners and weight, but it can be an appropriate substitute in moderation,” Melissa Mitri, MS, RD, registered dietitian and nutrition content writer told Health.
Mitri explained that even though artificial sugar may help lower your caloric intake, it’s still important to be aware of how much you’re consuming.
“It’s important not to overdo it,” she said.
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