Spicy pork BBQ
Dwaejibulgogi 돼지불고기
Hello everybody, Dwaejibulgogi recipe is here! : )
When I was invited to my friend’s BBQ party in upstate New York,
I brought marinated beef, pork, and mushrooms (for vegetarians)
and was planning to shoot a video for beef bulgogi. video 촬영하기
I didn’t plan on shooting a spicy pork recipe video,
안녕하세요 여러분, 돼지불고기의 요리법은 여기! :)
뉴욕 북부 지방의 친구 BBQ 파티에 초대 받았을 때
나는 절인 쇠고기, 돼지 고기, 버섯 (채식주의 자용)을 가져 왔고
쇠고기 불고기 용 비디오 촬영을 계획하고있었습니다.
나는 매운 돼지 고기 조리법 비디오를 찍을 계획을 세우지 않았지만,
but I changed my mind at the party while barbecuing marinated pork.
As you can see, the recipes for beef bulgogi and pork bulgogi are very similar.
The only big difference is that I add hot pepper paste to the marinade for pork bulgogi.
절인 돼지 고기를 바비큐하면서 파티에서 내 마음을 바꿨다.
보시다시피, 쇠고기 불고기와 돼지 불고기 요리법은 매우 유사합니다.
유일한 차이점은 돼지 고기 불고기 용 마리 네이드(양념장)에 고추장을 첨가한다는 것입니다
Some of you might be wondering what the difference is between my spicy stir-fried pork (dwaejigogibokkeum) recipe that I already posted and this recipe.
The taste is very similar but the preparation is different.
Stir-fried pork is cooked, as the name suggests,
in a pan or a wok over high heat,
with the seasoning sauce and vegetables altogether.
광고
여러분 중 일부는 이미 게시 한 매운 볶음 돼지 고기 (dwaejigogibokkeum) 요리법과이 요리법의 차이점을 궁금해하실 것입니다.
맛은 매우 비슷하지만 준비가 다릅니다.
이름에서 알 수 있듯이 볶은 돼지 고기는 고열의
불 위에나 또는 냄비 안에서 조미료와 Stir-fried pork ; 돼지고기 볶음요리
야채를 사용하여 조리됩니다.
Dwaejibulgogi is marinated first and then grilled, pan-fried, or barbecued over charcoals.
Both are delicious!
If you are
looking for a vegetarian version of this recipe,
the marinade can be used with other vegetables: eggplant, squash, or mushrooms.
Enjoy the recipe!
돼지불고기는 먼저 절인 후 구운 것, 팬 튀김, 또는 숯불로 구운 것입니다.
둘 다 맛있어요!
이 조리법의 채식 버전을 찾고 있다면
양념장은 - 가지, 호박 또는 버섯과 같은 다른 야채와 함께 사용할 수 있습니다.
요리법을 즐기십시오! squash ; 호밧,얼굴, 낮짝.
Ingredients (3-4 servings)
성분 ( 1 pound= 450g. 3 ~ 4 인분 = 우리나라의 2인분 정도의 량)
- 1 pound pork belly, sliced thinly into pieces ½ inch x 2 inches and ⅛ inch thick
tip: You can replace pork belly with pork shoulder or pork loin
• 1 파운드의 돼지 고기 배, 얇게 얇게 ½ 인치 x 2 인치, 두께 1/8 인치팁 :
돼지 고기 삼겹살은 돼지 고기 앞다리살 또는 돼지 고기 등심으로 대체 할 수 있습니다.
For the marinade : 양념장 만드는 방법
(참고로 여기 돼지고기는 1 pound 이고 이는 = 약 453 g 임)
- ½ cup of crushed pear 갈은 배 한 잔 (동영상을 잘 살펴보세요)
- ¼ cup onion purée 갈은 양파
- 4 cloves of minced garlic 생마늘 4알(개)
- ½ ts of minced ginger 생강 (ts = 티스푼)
- 1 chopped green onion 다진파 1 줄기
- 1 tbs soy sauce 간장 (tbs = 음식을 들어내는 큰 스푼, 테이블 스푼)
- 1 tbs of sugand 1½ tbs rice syrup (or 2 tbs brown sugar) 설탕 1 tbs 및 쌀 시럽 1½ tbs (또는 갈색 설탕 2 tbs)
Directions 요리안내
- Mix all the marinade ingredients in a bowl. Add the sliced pork and mix well.
그릇에 모든 양념들을 혼합하십시오. 얇게 썬 돼지 고기를 넣고 잘 섞는다.
- You can grill, pan-fry, or BBQ right after marinating, but it’s best to let it marinate in the fridge for at least 30 minutes.
양념에 버무린 직후에 그릴, 팬 튀김 또는 바베큐를 할 수 있지만 적어도 30 분 이상 냉장고에 담가 두는 것이 가장 좋습니다.
- Serve with rice, ssamjang (a soybean paste based dipping sauce), lettuce, sliced garlic and green chili pepper. dipping = 담그기, lettuce = 양상추
쌀밥 쌈장(된장을 기본으로 소스에 담근(버머린)), 양상추, 얇게 썬된 마늘, 녹색 칠리 고추 와 함께 드세요.
- Make a small green lettuce wrap with pork, garlic, green chili pepper and ssamjang and eat the wrap in one bite!
돼지 고기, 마늘, 청고추 및 쌈장으로 작은 녹색 양상추 쌈을 만들고 한 입에 싸서 먹습니다!
Posted on Friday, November 16th, 2012 at 4:02 pm. Last updated on April 26, 2015.
2012년에 올리고, 2015년에 마지막 업데이트 함.
Tagged: barbecue, bulgogi, dwaejibulgogi, 돼지불고기, jeyuk gui, Korean BBQ pork, Korean pork bbq, Korean spicy pork, pork BBQ, pork bulgogi, spicy grilled pork, spicy marinade pork bbq
첫댓글 숙달된 솜씨가 보이네.
그나저나 그런 안주 놓고 쐐주 한 잔 하세.