Heavy Rum(헤비 럼) 1½ oz
Sugar(설탕) 1 ts
Butter(버터) 1 ts
Hot Water(뜨거운 물) fill
* Build(빌드)
* Tumbler(텀블러)
* Clove(클로브), Long Spoon(롱 스푼)
# 따뜻한 텀블러에 설탕을 넣고 약간의 물로서 녹인다. 럼을 넣고 물로 잔을 8부정도 채운 후 가볍게 젓는다. 버터와 클로브를 띄우고 롱 스푼을 제공한다.
(칵테일 2002 중에서)
Hot Buttered Rum
Jamaica Rum(자마이카 럼) 30 ml
Sugar(설탕) 1 tsp
Butter(버터) 한 쪽
* 하이볼 글라스에 설탕을 넣고, 소량의 뜨거운 물로 녹이고, 나머지 재료를 넣어서 뜨거운 물로 채운다.
(최신 양주학원론 각론편 중에서)
Hot Buttered Rum
Dark Rum(다아크 럼) 1.5 oz
Butter(버터) 1 ts
Sugar(슈거) 1 ts
Nutmeg Cinnamon(넛멕 시나몬) 악간
Clove(정향) 1 ea
* 호울더 달린 텀블러에 넣고 뜨거운 물을 채운 다음 stir하여 권한다.
(현대여성의 홈 칵테일 중에서)
Hot Buttered Rum
Dark Rum(다크 럼) 45 ml
Cubed Sugar(각설탕) 1 ea
Butter(버터) 1 ea(각설탕 크기)
Hot Water(뜨거운 물) fill
Clove(클로브) 3, 4 ea
* 1. 미리 데워 놓은 tumbler에 rum을따르고 각설탕 1개를 넣는다.
2. holder가 있는 tumbler glass의 7할 정도까지 뜨거운 물을 붓는다.
3. butter를 넣는다.
4. clove 3, 4개를 넣는다.
5. muddler를 곁들여 완성한다.
# 지명도 : A, 달기 : 중간, 알코올 도수 : 중간
(칵테일 베스트 100 중에서)
HOT BUTTERED RUM
2 jiggers Jamaican rum
1 scant Teaspoon Butter
1 Teaspoon Maple Syrup
Dash each of Cinnamon, Allspice and bitters
Slice of Lemon
4 Jiggers of boiling water
* Place butter in preheated ceramic mug or heavy glass. Leave spoon in mug. Add syrup, spices, lemon and rum. Mix. Pour in boiling water. Stir.
(THE BARTENDER'S STANDARD MANUAL 중에서)
HOT BUTTERED RUM
1½ shots dark rum
1 teaspoon / packet sugar
1 teaspoon butter
Boiling water
Grated nutmeg
* Stir and dust with nutmeg.
* Irish Coffee Cup.
(THE PERFECT COCKTAIL 중에서)
Hot Buttered Rum
1¼ oz. dark rum
1 dash bitters
1 sugar cube
1 tsp. butter
2 cloves
4 oz. boiling water
* Add all ingredients except water to a mug. Fill with boiling water. Stir.
(Seagram's BARTENDING GUIDE 중에서)
Hot Buttered Rum
8 oz. apple cider
6 whole cloves
1 cinnamon stick
1/2 oz. lemon juice
2 oz. dark rum
1 tsp. butter
* 1. Pour apple cider, cloves, cinnamon stick and lemon juice into a small saucepan
2. Bring to a boil
3. Pour into a mug
4. Add rum
5. Top with butter
(THE COMPLETE BARTENDER 중에서)
Hot Buttered Rum
* In a tall glass, mix a teaspoon of demerara sugar in a good double measure of strong black rum. Add half a teaspoon of ground cinnamon and a knob of unsalted butter and fill with hot water. (Remember to stand a spoon in the glass to conduct the heat if the water has just boiled.) Stir well to dissolve the butter and sugar.
(SPIRITS & LIQUEURS COOKBOOK 중에서)
Hot Buttered Rum
1 lump sugar
1/2 cinnamon stick
2 cloves (optional)
slice of lemon
6 oz boiling water
1/2 oz (1 Tbsp) butter
2 oz (4 Tbsp) rum
nutmeg
* Put sugar and spices, except nutmeg, in a heated mug and add boiling water. Add butter and rum and stir. Sprinkle with nutmeg.