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덴마크정부는 불닭볶음면 관련 구토,통증 으로 해단제품을 리콜조치 했습니다.
불닭볶음면은 삼양식품의 주가를 169,400원(24년 2월1일)에서 647,000원(6월14일)까지 올린 효자식품입니다.
이 제품의 개발주역은 삼양시품 회장의 아내인 김정수 부회장입니다.
제생각으로는 이번 덴마크 정부의 리콜이 부정적인 효과보다는 제품홍보에 긍정적인 효과가 더 클것같습니다.
Denmark reports 10 cases of vomiting, pain linked to Korean Buldak spicy noodles
덴마크, 한국 불닭볶음면 관련 구토·통증 10건 보고
By Lee Hyo-jin 이효진 기자
Posted : 2024-06-14 12:22 Updated : 2024-06-14 18:16
Korea Times
Buldak noodle contains more capsaicin than infamous Paqui tortilla chip, says Danish study
덴마크연구에 의하면 불닭면에는 악명 높은 파퀴토띠아 칩보다 캡사이신이 더 많이 함유
At least 10 Danes have reported illnesses such as vomiting after consuming Buldak's spicy noodles, according to Danish authorities, Friday. The Korean instant noodles produced by Samyang Foods were recalled earlier this week in Denmark due to their excessive spiciness.
금요일 덴마크 당국에 따르면 최소 10명의 덴마크인이 불닭면을 먹은 후 구토와 같은 질병을 신고했다. 삼양식품이 생산한 한국 라면은 과도한 매운맛으로 인해 이번 주 초 덴마크에서 회수되었다.
"One of the hospitals in Denmark has a specialized unit for poisonings. They informed us that they received about 10 inquiries from individuals experiencing symptoms such as abdominal pain and vomiting," a Danish Veterinary and Food Administration said in response to The Korea Times' inquiry about potential illnesses linked to the Korean noodles.
덴마크 식품의약품안전청은 코리아타임스가 한국 라면과 관련된 질병 가능성을 묻는 질문에 "덴마크에 있는 병원 중 한 곳에 독극물 전문 시설이 있다"며 "복통과 구토 등의 증상을 보이는 사람들로부터 10여 건의 문의가 왔다고 알려왔다,"고 말했다.
The official did not provide specifics regarding the timing or severity of the reported symptoms.
이 관계자는 보고된 증상의 시기나 심각성에 대해서는 구체적으로 밝히지 않았다.
Confirming that the three Buldak noodle products are being recalled in Denmark, the official added that no further measures are currently planned regarding Samyang's products.
이 관계자는 불닭면 3개 제품이 덴마크에서 리콜되고 있다는 사실을 확인하면서 삼양사 제품과 관련해 현재 추가적인 조치는 계획돼 있지 않다고 덧붙였다.
On Tuesday (local time), the Danish food administration recalled three types of Buldak spicy noodles — Samyang Buldak Hot Chicken Ramen 3x Spicy, Samyang Buldak Hot Chicken Ramen 2x Spicy and Samyang Hot Chicken Flavor Ramen Stew Type — citing a risk of acute poisoning due to the high capsaicin content in these products.
덴마크 식품청은 화요일(현지시간) 삼양불닭볶음면 3x매운맛, 삼양불닭볶음면 2x매운맛, 삼양불닭볶음면 2x매운맛, 삼양불닭볶음면 찌개류 등 불닭볶음면 3종에 대해 캡사이신 함량이 높아 급성 중독 위험이 있다는 이유로 리콜 조치를 내렸다.
Danish officials advised consumers who have these products to "discard them or return them to the store where they were purchased." They also urged parents to contact the Poison Line if their child exhibits acute symptoms after consuming the noodles.
덴마크 관리들은 이러한 제품을 가지고 있는 소비자들에게 "폐기하거나 구입한 매장에 반품하라"고 조언했다. 그들은 또한 면을 먹은 후 자녀가 급성 증상을 보이면 부모들에게 포이즌 라인에 연락할 것을 촉구했다.
It remains unclear whether the 10 reported illnesses associated with the noodles directly prompted the Danish recall.
국수와 관련된 10건의 보고된 질병이 덴마크의 리콜을 직접적으로 촉발했는지는 아직 불분명하다.
This marks the first instance in which Buldak noodle products, exported to approximately 80 countries, have been recalled for being too spicy.
약 80개국에 수출된 불닭면 제품이 너무 맵다는 이유로 리콜된 첫 사례다.
According to an assessment report obtained by The Korea Times, the Danish food administration found that the levels of total capsaicin in a single pack of the three types of Buldak noodles products are similar to or higher than those in a Paqui Carolina Reaper chip, an extremely spicy tortilla chip that led to hospitalizations in Germany.
코리아타임즈가 입수한 평가 보고서에 따르면 덴마크 식품청은 불닭면 제품 3종의 단일 팩에 들어있는 총 캡사이신 수치가 독일에서 입원하게 만든 매운 토르티야 칩인 파키 캐롤라이나 리퍼 칩과 비슷하거나 더 높은 것으로 나타났다.
The One Chip Challenge became a global social media trend where participants ate the super spicy Paqui chip and attempted to refrain from drinking water for as long as possible.
원칩 챌린지는 참가자들이 초매운 파퀴칩을 먹고 물 섭취를 최대한 자제하는 글로벌 소셜미디어 트렌드가 됐다.
The Danish authorities expressed concerns that Buldak noodles, often consumed by children and young people as part of spicy noodle challenges, could lead to acute poisoning.
덴마크 당국은 매운 국수 도전의 일환으로 어린이와 젊은이들이 자주 섭취하는 불닭면이 급성 중독으로 이어질 수 있다고 우려했다.
Researchers at Denmark's DTU National Food Institute found that Samyang Buldak Hot Chicken Ramen 3x Spicy, the spiciest variant in the Buldak product lineup, contains at least 113 milligrams of capsaicin per package. The institute, part of the Technical University of Denmark (DTU), conducted the health assessment of the Buldak products at the Danish food administration's request.
덴마크 DTU 국립 식품 연구소의 연구원들은 불닭 제품 라인업에서 가장 매운 변종인 삼양 불닭 핫 치킨 라면 3x Spicy가 포장당 최소 113mg의 캡사이신을 함유하고 있다는 것을 발견했다. 덴마크 기술대학교(DTU) 소속인 이 연구소는 덴마크 식품청의 요청에 따라 불닭 제품의 건강 평가를 실시했다.
This figure exceeds the 11.8 to 59.3 milligrams found in an "extremely spicy chili-flavored chip, where a single chip was consumed as a challenge," the report said, apparently referring to the Paqui chili chip.
이는 “단 하나의 칩을 도전과제로 섭취한 극매운 칠리맛 칩”에서 발견된 11.8~59.3㎎을 웃도는 수치로 파퀴 칠리 칩을 지칭한 것으로 보인다.
Additionally, the researchers found that a package of Buldak Ramen 2X Spicy contains 69.6 milligrams of capsaicin, while the Buldak Hot Chicken Stew contains 42.4 milligrams.
연구진은 또 불닭라면 2X스파이시 한 봉지에 캡사이신이 69.6㎎ 들어있는 반면 불닭볶음탕은 42.4㎎ 들어있는 것으로 나타났다.
"The calculated total capsaicin content per packet for the two noodle products, 3 x Spicy & Hot Chicken and 2 x Spicy & Hot Chicken, exceeds the levels that previously caused acute poisoning in children and adolescents who consumed a highly spiced chip," read the report published on June 6.
6월 6일 발간된 보고서에 따르면 "매운맛과 매운맛을 내는 닭고기 3개와 매운맛과 매운맛을 내는 닭고기 2개의 면 제품에 대해 봉지당 계산된 총 캡사이신 함량은 이전에 매운맛이 강한 칩을 섭취한 어린이와 청소년들에게 급성 중독을 일으켰던 수준을 초과한다,"고 한다.
The report also said that capsaicin levels were calculated based on the Scoville scale information disclosed on Danish retail websites selling the noodles, as no specific measurements of capsaicin or total capsaicin content are provided for the noodles.
보고서는 또한 면류에 대한 캡사이신 또는 총 캡사이신 함량의 구체적인 측정치가 제공되지 않기 때문에 면류를 판매하는 덴마크 소매 웹사이트에 공개된 스코빌 척도 정보를 기반으로 캡사이신 수치를 계산했다고 밝혔다.
The Paqui chip, now removed from shelves in many European countries, was made with the Carolina Reaper, known as the world's hottest pepper, measured at more than two million Scoville heat units (SHU).
현재 많은 유럽 국가의 선반에서 제거된 파키 칩은 200만 스코빌 열 단위(SHU) 이상으로 측정된 세계에서 가장 매운 고추로 알려진 캐롤라이나 리퍼로 만들어졌다.
The Scoville scale measures spiciness by quantifying capsaicin concentration. For comparison, a jalapeno pepper stands between 4,000 to 8,000 SHU, while habanero peppers range from 100,000 to 350,000 SHU.
스코빌 척도는 캡사이신 농도를 정량화하여 매운맛을 측정한다. 비교하자면 할라페뇨 고추는 4,000~8,000SHU이고 하바네로 고추는 10만~35만SHU이다.
Samyang Foods' Buldak instant noodle line, often called "fire noodles" due to their extreme spiciness, starts with the original package rated at 8,706 SHU, according to the food firm. Buldak Ramen 2X Spicy has a SHU rating of 10,000, and the spiciest product in the lineup, the 3X Spicy Buldak Chicken Noodle product, rates at 13,000 SHU.
삼양식품의 불닭라면 라인업은 매콤함이 극에 달해 '불닭면'으로 불리는 불닭라면 라인업이 오리지널 패키지 평점 8,706SHU부터 시작한다고 식품사 측은 전했다. 불닭라면 2X스파이시는 SHU 평점 10,000, 라인업 중 가장 매운 제품인 3X스파이시 불닭치킨면 제품은 13,000SHU부터다.
An official at Samyang Foods told The Korea Times on Friday that the firm is reviewing Danish regulations and the capsaicin levels mentioned in the Danish report.
삼양식품 관계자는 금요일 코리아타임스에 "덴마크 규정과 덴마크 보고서에 언급된 캡사이신 수치를 검토하고 있다"고 말했다.
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